ОПЕК+ обмисля свиване на добива с над 12 милиона барела на ден

Саудитска Арабия и Русия се споразумяха за голямо намаление на производството на петрол

Обратно в новината

Коментари - ОПЕК+ обмисля свиване на добива с над 12 милиона барела на ден | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всъщност Тръмп се обади на Путин (а не обратното, както после и на чалмата в СА) да вдигнат цената, щото американски /и канадски/ производители закъсаха. За Тръмп това беше важно предизборно, защото разчита на подкрепа от петролните компании.

Тръмп вече месеци наред си скубе косите заради тази пуста цена на нефта... Саудитците изкупиха фалиралите американски нофтодобивни компании и най-накрая отстъпиха пред руските искания;)

Ма тука пише друго. Руслямска държава клекнала и се съгласила на огромно намаление на добива. Кво стана с мантрата че Путлер щял да заличи СА и да издържи години? Сега друга мантра. Изкупили били саудитците фалиралите нефтодобивни компании. Ами значи саудинците не са купили нищо.

Накрая дойде Тръм и не удари по масата на тия зайци и си свиха ушите (добива).

По молба на Рейгън 1988г. арабите направиха същото и удавиха СССР. 2020г. решиха на своя на глава да направят това и удавиха USA.

русия пак е губеща - при намалелите клиенти пак няма да върже бюджета. путин така и не се научи ,че няма как да се мери като влияние със Саудитска Арабия.

Знаеш ли колко му пика на Путин. Ама на арабите и хамериканците май маай им се спече...

еврейчето не му пука за руския народ - ми прав си. не му пука на Шаломов.

Русия губеща ,а отказва по- високите цени на петрола.Защо ли?.Ами защото не е губеща и при 20 долара за барел, а просто успя за 1 месец да затвори половината шистови компании в САЩ и така зачисти пазарите.Иначе от вчера и най голямата американска шистова компания "Уайтинг петролеум" фалира официално със 150 млрд.дълг в Тексас.

вЕрваш ли си?

Рашките имат много висока себестойност на добива. Изпитват и затруднения заради отзованите заради карантината чужди инженери - от години русия разчита на обурудване произведено в САЩ ,както и на командирован персонал - просто защото те си няма. В Саудитска Арабия е себестойността е ниска - и имат по-голямо влияние в мюсуламанските страни (сунитските , но и те имат повече петрол). Както и да го въртиш - путин клекна и си остана така.

Бе ти май бъркаш долари и рубли. Дълговете на"Уайтинг петролеум" са малко над 2 милиарда долара, а не 150 милиарда. Ама в рубли ги докарваш. Общата задлъжнялост на Шистаците е около 30 милиарда долара. И фирмата сменя собствениците, но си остава и си се търгува на борсите.

със С.А по влияание -хахахаххаа. С.А може да има балансиран бюджет при 80 долара за барел, Русия при 40 долара , като себестойноста на Роснефт е 3 долара пълна себестойност на 1 барел.По скоро с отзака от по висока цена Русия потопи поливоната шистова индустрия на САЩ .

тази опорка някъде другаде. Лично Путин каза, че бюджета на Русия не може да се върже с под 48 долара на барел. Знаеш ли какво значи това мечтателю икономисте?

Ето, че в крайна сметка, Путин клекна и свива добива. Има ли някой изненадан?

след като изчисти с фалити половината шистова индустриря на САЩ ,напави един малък реверанс на ежедневните телефонни молби на Тръмп, който капитулира и призна фалита.

СА им каза да намалят добива. Путин се опъна. СА смъкна цените. Путин се огъна. От тролефермата - велика победа за другаря Путин! Бетер, ония идиоти, партийните секретари сте...