Омбудсманът: Няма основание за поскъпване на парното

С решенията си Комисията за енергийно и водно регулиране се превръща в основен генератор на инфлация в страната, каза Мая Манолова

Обратно в новината

Коментари - Омбудсманът: Няма основание за поскъпване на парното | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Я се хванете да бачкате и изкарвайте повече пари и стига мрънкахте. Това Ви високо, онова.А по магазините и магистралите, не може да се разминеш. Задръствате граничните пунктове по празници, ама само недоволни. Работа колкото искаш, така че трябва да си малоумен , ако разчиташ Мая и Нинова да те оправят.

Ами аз бачкам и то доста, но заплатата е ниска. Да, работа има и всички работим, просто заплатките не са адекватни на труда ни.

Да попитам тука пишещите, според Вас колко трябва да плащате за ток, вода, газ и парно? Понеже всичките сте философи! Тука всеки втори краде, не си плаща сметките с години, но претенции големи. И умира българина някой да гъделичка егото му с такива локуми, каквито ги разтяга г-жа Манолова.

Токът и парното в България станаха най скъпите в цяла Европа и продължават да поскъпват,всичко това е умишлено и с цел гигантски печалби от гърба на хората!!! В съседните държави токът поевтинява,а България им продава ток,ние сме износител и пак сме с най скъпия ток! Кога прокуратурата ще влезе отново в Топлофикациите и енергийните дружества,кога прокуратурата ще удари мафията,която е превзела АЕЦ Козлодуй,защото точно там ври и кипи от мафиоти!

Ами хората да не блеят, а да излизат на протести.

Манолова не е права. Цените на международните пазари на петрол $ 61.- за барел и газ 2.4 паднаха, но изборите изискват акумулиране на много средства за да бъдат купени, а как да стане това, ако не се повишат цените на ток, парно, топла вода у нас ? Студена вода и тя ще се вдигне, но тя е за електората.

Я ква новинка вчера се пусна: " Средната пенсия у нас е скочила с 3 лева от началото на годината, показват данни на Националния осигурителен институт, цитирани от БНР. С трите лева отгоре сумата остава с 15 лева под линията на бедността у нас, която към настоящия момент е 348 лв. Сега средната пенсия е 332 лева. По данни на НОИ, 966 хиляди възрастни хора получават основна пенсия в размер между 200 и 300 лева." Още къде половин милион живее с приходи от 300 до 332 лв. Ми тези пари трябва да се вземат от някой... Иначе ша забогатее матряла.. Ша почне да живурка матряла с приходи над линията на бедността..

Мето мнение е,че Господина Иванов е за затвора.Колко пъти вдига цените с общи благи приказки.

Как да няма основание? Парното трябва да се вдигне поне пет пъти. Водата също трябва поне няколко пъти да се вдигне. Тока също е много евтин. Реалната цена му е 2.5 лева киловат. Горивата са почти без пари, над десет лева литър трябва да стане. Хляба около 5 лева му е реалната цена. И когато това стане ще разберем дали не сме 98 процента дебили. Или ставаме народ, или умираме от глад.

М.Манолова е абсолютно права – не само за увеличаването на цените на парното, но така също на електроенергията, горивата и всички останали стоки в страната. Тя обаче сама едва ли ще може да се пребори с повишаването на цените, което е в резултат на монополната политика, липсата на планова икономика както и на лошо управление на реалната икономика. Това е идеална „хранилка“ за инфлацията, която ще влоши пложението още повече. Обективно няма никакви предпоставки за повишаване на цените, тъй като в световен мащаб не поскъпват нито газа нито петрола. Всичко това, което става в България, е „шменти капели“ на едрите капиталисти в съответните сектори. Надяваме се на КЕВР, но следва да ни е ясно, че тя също няма капацитет да се справи с проблемите, които ще ни ударят с пълна сила през есента и зимата. Едно от спасенията е да се измени закона по такъв начин, че да принуди едрия капитал да отделя повече в интерес на обществото за сметка на собствената си печалба (същата сега е ненормално висока). При такъв див капитализъм обаче, който върлува в нашата страна и при създадените порочни връзки между управление и капитал, това едва ли ще стане. Другото добро решение е национализация на най-важните сектори. Срещу това естествено ще гракнат най-различни „разбирачи-демократи“, а всъщност неграмотни „специалисти“. Независимо от тяхното грачене, животът има своя логика и в крайна сметка ако не сега, то по-късно най-вероято ще стане точно това – национализация, за да може да се изгради едно наистина социално общество. Но искрено се съмнявам, че ние българите ще започнем подобни революционни промени.

муахахахахахахахахахахаха! КОЕТО НЕ ЗНАЧИ, ЧЕ НЯМА ДА ПОСКЪПНЕ! ТАКА ГО ИГРАЕТЕ ОТ ГОДИНИ! ПАРНОТО ПОСКЪПВА С 30%, ТИ ДИГАШ ПУШИЛКА У МЕДИИТЕ, ХОРАТА СЕ УСПОКОЯВАТ, ЧЕ НЕКОЙ ГИ ЗАЩИТАВА, НЕ ОТИВАТ ДА СРИНАТ СГРАДАТА НА АДМИНИСТРАЦИОН ДО ОСНОВИ, ДОРИ НЕ СИ РЕЖАТ ТРЪБИТЕ МУ В АПАРТАМЕНТА ИМ! После, след 2-3- месеца, когат чорбаджията отново "огладнее" - поскъпва пак, ти пак врекаш....общо взето така работи капана.

Те от Герб каква изненада са ни приготвили за есента това с парното и тока ще е като забавна народна приказка. От Юли искат да вдигат цената на топлата вода а от краят на годината се готвят да направят така че всяка година да вдигат гарантирано цената на студената (питейната) вода като я обвържат с МРЗ и цената на тока. Още по непонятно е как човека който подаде оставка като министър след трагедията до Своге и месец след това бе назначен (върнат) в същото министерство като зам министър има очи да излиза днес пред медиите и да говори това: " Цената на водата ще расте "служебно" с минималната заплата " ?! Плюс това Герб ви гарантира и желанието си да ви въведе и такса " достъп до ВИК мрежата " така даже да живее от 10 год в чужбина и да имате 0 кубика на месец ще си плащате на ВИК твърдо определена такса. Искам да честитя на всички гласоподаватели от Герб за тази " добра " идея на министъра отчасти виновен (като служебно лице) за 20-те трупа до Своге. Удряй народа по парното , тока , топлата вода , студената вода ..а той пак ще ти бъде благодарен че си му вдигнал МРЗ с 50 лв а са ти взели 150 лв и пак ще гласува за теб

не позна друже. има мнооого ефективни мерки. Отцъствие и безразличие. Българите измират. Тез, управлеващите, си мислът, че ше сложат серийци на техно место. Обаче, ако на тех опитат и половината от номерата, които ни извъртеха на нас: клъц на гръцмуня и край на играта. Ного ги е страх у момента тез, властимащите. Щот са имитациа на шефчета и немат полезен ход. ФАЛИТА ИМ Е НЕИЗБИЖЕН.

братишка , осъствието и безразличието не са решение. Целта е така да те вържат за всяка една услуга че ползваш - неползваш ще си плащаш т.е искат да направят ВИК сектора като Топлофикация ( веднъж вързал се там - там за цял живот ). Те стигат и още по далеч г-на Нанков бивш министър и настоящт зам министър като казва че искат или да отнемат правото на КЕВР да регулира цените на водата или да разделят комисията на две отделни комисии т.е една за тока и друга комисия за водата. Това означава и нови чиновници на по 10 бона заплати. А народа дреме, спи, изпада в кома и колкото шамари да му ударят пак отива и гласува за подобни лица

те може и съвършено да го измислът, да разделът кевр на 10. Обаче, когат тоз, дет му издаваш фактири не плаща и не плаща посмъртно, че и не му пука..... фалипаш ти, дето издаваш фактурите. Това, със съвършенното, безусетно крадене работи само, ако насреща си имаш ПЛАТЕЦ!

нарича диктатура на едрия монопол!

Ало другарката, нали уж американски газ по-евтино взехте. Намалете го тъпото парно, да ва ева!

Нали и тя това казва . Питай боко да ти обясни .

а за порното да попитам? то как е? има ли основание за поскъпване ?

Ако Мая Манолова само говори и нищо не постигне с тази престъпна Топлофикация нямаме доверие. По делата ще ги познаете. От цвят на цвят за имидж,но нас ни грабят както турчин не ни е грабил. Направете нещо с резултат за гражданите.