ОЛАФ разкри технологията на злоупотребите със земеделски фондове в България

"Финансовото отражение от посочените случаи се равнява на 10 милиона евро", стана ясно от отчета на Европейската служба за борба с измамите със средства от ЕС

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Охххх, какви 10 милона ?! Това са само рушветите за 2-3 месеца !! Краде се със пълни шепи и сумите са далеч над 10 милиона !!!

Механизмът винаги е бил един - краде се с чадър от ОЛАФ. Още от времето на САПАРД е така.

Майко мила, че то, ако наистина само... 10 милиона са опънати, то тези от ЕС трябва денонощно само свещи да палят, че са се отървали само с... джобните:)))!!!

Аз предлагам да направим една бърза кратка анкетка тук. Нека всеки тук, който иска, разбира се, да даде своята оценка на този доклад! Да кажем по шестобалната система! В края на краищата този доклад е за нас, за България - имам предвид частта му за България с изводите! И касае земеделието ни, всички нас. А и всички ние сме го платили, независимо дали го осъзнават някои или не, и то мног, много скъпо!!! Моята оценка е 2-! (Не е по-ниска, защото това е най-ниската!)

Едно предложение - идея : Вижте докладите и изводите на ОЛАФ и след това например разкритията - с факти, документи, имена, на “Бивол” например, по въпроса, и след това сравнете разходите на едните и на другите - сравнете колко струват и едните, и другите на данъкоплатеца )к ще видите, че те са неставними - и едните, и другите, защото едните са общи и повърхностни и непълни, а другите са съвсем професионални, фактологически обосновани и конкретни, и защото не можеш да сравняваш десетки милиони разходи на данъкоплатеца, с ... 0, с нула, защото Бивол не се издържат от бюджета или далавери с него и евросредствата... А да не говорим за “финансовите измерения” ... И може би ще сд разбере и ожесточението и стръвта, с която властта и прокуратурата преследват “биволите”, а ЕС се прави, че нищо не вижда и не разбира в и за България!!!

У нас всичко е наред, защото ГЕРБ е в ЕНП и неговите гласове са по-ценни в ЕП, от живота и благосъстоянието на българите, но управляващите трябва да разберат, че паднат ли от власт, няма да означават нищо за тези, които ги крепят сега, а с омразата на българите ще се сблъскват всеки ден като Костов и царя.

Недейте да имате никакви илюзии - на тези в управлението на ЕС изобщо, ама изобщо не им пука за нас, за българите! Ама изобщо! (Не визирам отделни индивиди и европейците, хората, а управляващите)! Както не им пука истински и на нашите иуправници! Както между прочем не им пука истински и за собствените им европейски граждани, без значение какво говорят и убеждават! И това непрекъснато се потвърждава и проличава, вкл. и в тази статия и от въпросния доклад и констатации!!

Като чета тези изводи на ОЛАФ, и изобщо доклади на европейски комисии за България, и сд сдшам как още преди години нашите велики кукловоди на т.н. български преход, когато стане по-голяма жега редовно се оправдаваха и обясняваха, че “така им били наложили отвън”, от ЕС... А иначе те и особено троловете и медиите им не спираха и се скъсваха да критикуват и да се подиграват на същите, и да редят как ако сме слушали тези отвън сме щели да си изгубим суверенитета!!! Тоест, когато им изнася в България са послушни, а когато не - стават първи патриоти! И така тези и онези си прехвърлят топката за пред материала - вина има, виновни няма! Щото ... такива са времената и всички сме виновни, тоест невинни!!! Като от време на време решават .. да отрежат някоя опашка! Илк да отлетях някоя ... ПРЕПОРЪКА - видиш ли, повече така да не правиш, да не крадеш ТОЛКОВА!!!

Държавите от ЕС ще връщат живи пари в бюджета на ЕС. От бюджета на страните членки, не от провинилите се фирми т.е. сметката се връчва на народонаселението! Защото с фондовете ЕС плаща на Олигарсите си за лоялност! Да са ни честити новите косвени данъци и още повече орязани разходи за здраве, социални и образование!

КПСС! ДА ТЕ ДОПЪЛНЯ ДЕ...

Само да поясня на пи-тазсеяните - ако някой заблуден все пак запита защо след толкова години толкова кражби ПЛАФ дава само препоръки, тези горе от снимката много аргументирано и подробно ше ви обяснят как те не раздават присъди, как те бе обвиняват, не разследват, как не са съд или прокуратура... А ако скед това този несведущ сд заинати и вземе да попита съда, прокуратурата к скужбите ззщо няма осъдени крадци и изнамници, те пък задружно к поотделно и с насмешка и снизхождение ще им обяснят, че ОЛАГ са им дали само препоръки, но нямат достатъчно доказателства за кражбите и измсмите!!! “Човекът взе парите и каза - ще видим! “Get the money and run”!!! И след това остави ОЛАФ да обяснява и препоръчва, а ти си пий уискито на яхтата някъдд по света...

пий си редовно хапчетата памперс,че явно ти се губят моменти и не знаеш какво дращиш-опитай се да си разчетеш глупостите

ТОВА ЛИ Е ВЕЛИКИЯ ОЛАФ, ДЕТО РАЗЧИТАХМЕ НА НЕГО ДА СПРЕ КОРУПЦИЯТА?

Това е, брат ми, виждаш ги и на снимката, четеш им и експертните доклади след дълъг и високо професионален високо експертен, високоплатен и усилен труд! Това е - в цялото му величие, прелест и възможности! С на теб препоръчвам да се заонъересуваш колко реално ни струват тези - ама всичките им разходи, за заплати, бонуси, социални осигуровки и застраховки, режийни, за сътрудници, офиси, хотели и пътувания и срещи, да прибавиш к тези на екипите им, и ти гарантирам, че ще са много повече от десетина милиона евро.., и после да разделиш например тази суча на броя на думите в доклада им, за да разбереш колко ни струва всяка една от тези ... глупости и “велики изводи и прозрения”!!! Виждаш ли сега как се просперира и как стават нещата, колега? И защо те живеят живота, за който НАУЖКИМ “шефовете им”, тоест европейските граждани или повечето от тях не могат и да мечтаят!!! Така стават тези неща..:), ама като не сме учили и не сме умни като тях...:)

ОЛИГАРСИТЕ НА КГБ ОКРАДОХА ЕС!

Има един клип (всъщност не е само един, много са...), в който този велик американски комик George Carlin, който за съжаление почина, много ясно описва тези и такива като тези - “Life is Worth losing - Dumb Americans” Всъщност в него той говори и описва нещата с управляващите в Анерика (и американския народ), но всеки може да види “десетте прилики”, ако разбира се иска, и има капацитет да ги разбере. Там мисля той иписва всичко важно, и то по един наистина неподражаем, и съвсем разбираем (и типично за него на моменти циничен) саркастичен начин! Гледайте го, ако не сте го направили вече! (И ако не го разберете помолете накой да ви го преведе и обясни...)

'От 2012 до 2018 г. българските власти са предприели действия по 13 случая, от които един е завършил с повдигането на обвинение, а по девет случая не са били взети мерки досега. " Не само по 9 ,а по още 99 не са взети, защото свински черва не се дърпат - опасно е .

Явно там горе в ЕС има наложена корупционна култура и яко шарене на средства чрез подставени лица и различни схеми при тазпределянето на милиардите на данъкоплаттца, за да се опитват традиционно да ни излизат с подобни нефелни доклади! Щастливо си живеят някои хора там на гърба на европейския данъкоплатец, не е зле да ти плащат много добре за да ... не си вършиш работата, и да имитираш ддйност!!! Аз бих се засрамил, ако трябва да изляза пред онзи, който ми плаща с подобни “резултати” и доклади, но тези явно са оперирани от срам, явно и така ги подбират!!!

ОЛАФ препоръчало това, ОЛАФ препоръчало онова, Ефектът е точно един кръгъл геврек. Едни чиновници, които взимат тлъсти заплати без да са свъшили работа за 5 стотинки.

Кръгла нула-корумпирана паплач!

3/4 от парите се взимат от хора на ДПС и 1/4 от Герб, която също е продукт на турците и шефа им - агентът на Анкара Ахмед Доган.

Ами аз?

ОЛАФ давала била "препоръки"... Хахахххаххаааа!

Такива са им правомощията. Само са на заплата.

Тези както са тръгнали и колкото са строги и прецизни току виж утре ше вземат и да направят конкретна забележка на някой от нашите по-големи крадци, ооопс. земеделци, де, да нд крадат толкова много за в бъдеще... Не знам само дали обаче ще наберат толкова кураж...

Колко български, цигански и турски престъпници станаха милионери благодарение на крадене от еврофондове... десетки и стотици! Някои сандепутати дори, други кметове и министри! Пропаднал Булгаристан управляван от мутри, наркоутрепки и агенти на Турция!

Аз не знам дали всичките тези, които са сд подредили горе на снимката - на масата пред камерите и микрофоните осъзнават какви смешници са с тези общи приказки и локуми, с които оправдават сладките си места и постове, и заплатите и привилегиите ди! Но като гражданин и данъкоплатец (и европейски) определено смятам, че като “финансови измерения” на щетите от измамите с европарите - в случая за земеделието, определено трябва да причислим и разходите за тях и тяхната комисия! С две думи - ако аз им бях началник на тези и те ми представят такъв доклад щях да го счета за подигравка и тези всичките щеше да им се наложи да си търсят истинска работа, където наистина да работят и да дават реални добри резултати? Само с локуми клишета, и дежурни фрази не става в реалния живот, трябва и реално да се работи, и то добте, особено когато си добре платен, с претенции к да управляваш живота и парите на другите!!!

Интерсно откъде се научиха българите да крадат пари от еврофондовете? Сигурно от братския СССР, защото оттам навремето се дотираше селското стопанство ...Парите . които идват от ЕС си имат краен бенефициент , който се знае по име , презиме и фамилия ( става въпрос за милионите) и лично представителя от ЕС му ги урежда, за да е сигурен че неговото не се губи. Майката ни се разказа в последните години . Разширявайте терминал 2 господа управляващи ...

Сега чакам с нетърпение и вълнение друга високопоставена европейска комисия с най-големите заплати - ооос, експерти, де, да констатира и че в България редовно сд правят ремонти на темонтите за милиарди европейски пари, и че и там може да има нещо нередно и някакви изнами за десетина или стотина евро и да дадат няколко препоръки, за да отчетат дейност!!! Тези от правната комисия вече ги чухме и разбрахме с докладите си за България - там поне името на страната ни е вярно и не са го сбъркали!

ЕВросъюза е юридическа форма за корупционни практики. Финансират се партии и лица за да провеждат анти национални политики в полза на един извратен елит. Парите се дават само на тези които слушкат и изпълняват поръчките.

100% синтесиран и точен отговор на българската система. Браво!

АВАТАРА НЯМАШЕ НУЖДА ДА Е РУСКИ! ТЕКСТА ПОКАЗВА РУБЛИТЕ ОТ ДЖОБА ТИ...

“За нашата страна се посочва, че са БИЛИ ИЗВЪРШЕНИ ЧЕТИРИ ПРОВЕРКИ и СА БЛИ ИЗДАДЕНИ ДВЕ ПРЕПОРЪКИ?!?!?!... Установено е, че в България земеделски дружества ... СЕ ОПИТАЛИ ?!?! (забележете глагола - ОПИТАЛИ СЕ БИЛИ ... само?!?!) с измама да придобият още стедства !!! (демек взетоте пари си били точни, но някои - само двама, явно, СЕ ОПИТАЛИ!!!, само се пробвали да вземат още, и то - я каква изненада - чрез ... ПОДСТАВЕНИ КИЦА и ФИРМИ!?!?” Евала, бе другарите горе на снимката! И колко са “усвоените от вас пари”, вкл. заплатите и бонусите и бенефиси те, за да ни осветлите скед толкова години усилен труд с вашите прозрения и проникновения?!? Още малко “бисери”: “Подобни измами не само увреждат финансовите интереси на ЕС, но са в ушърб на честната надпревара, положителното развитие на земеделските дружества и бла, бла, бла...!” Само за забравили и да ни удостоят и озарят с прозрението си, че водата е мокра и в България се краде (от властта и фирмите й, обръчи и кръгове) И СЪС ЗАДНИЦИТЕ!!! Още на времето, преди години се шегувахме с приятели, че видиш ли банка или държавна институция с думичката земеделска в нея, това е ясна индикация, че там са шампионите в кражбите и измамите!! хубаво е, че и ОЛАФ след толкова години и десетилетия са стигнали до извода, че май има нещо гнило все пак в България и унищоженото й земеделие!!!

Не мога да си обясня с какво България е заслужила такава брутална гавра. И малките деца знаят че тук поне 3/4 от еврофондовете се усвояват от фирмите на ГЕРБ

3/4 от ДПС и 1/4 от Герб, която е продукт на турците и шефа им - агентът на Анкара Ахмед Доган.

Ами защото те са си такива, бе колега, там в ЕС и в комисиите им - големи експерти с кариери и голямо самочувствие, смятащи се за велики и изкусни лъжци и манипулатори - кариеристи, и считали нас, българите за аборигени. Може би и защото отлично познават управниците и политиците ни, и те отлично ги устройват и обслужват...

Посочи точно - ГРОБарските крадливи изроди и мутрата! Между 20 и 50% искат, ако не се съгласиш, гледат да те унищожат!

Поредната безмислена институция на ЕС , то ако бяха само толкова откраднатите нямаше да имаме 23-ма директора на фонд земеделия с лични шофьори и лимозини

Тия или са по -некадърни от нашите прокуратура и следствие или яко играят с Тиквун и сие.. И малките деца могат да и кажат тия схеми. "Правят препоръки ии предписания" - за това ли им плащаме?

Да се твърди, че ОЛАФ ни е дало някакво ново знание по въпроса след години крадене показва само, че мафия, държава и самият ОЛАФ са действащи персонажи в една и съща циркова трупа.

Най-обичам БГ комунета да ми говорят за корупция

Брей открили сте топлата вода, измамите са навсякъде, пожарникар-шофьорче ни управлява-краде от 10 че и повече години

Тези само отчитат дейност да оправдаят големите си заплати. Всичката ни дейност в БГ е основана само на мушентия.

РУБЛАДЖИИ! ТОЧНО ВИЕ ДА ПСУВАТЕ СРЕЩУ ПОДКУП? ТОЧНО ВИЕ ДА КРИТИКУВАТЕ ЗА ЕВРОСРЕДСТВА? ДА НАПОМНЯМ ЛИ СТАНИШЕВ? БОЙКО Е НИЩО - ПРИ СТАНИШЕВ КРАЖБИТЕ БЯХА 100%, ЗА ТВА СГИ СПРЯХА!

Абе тролей, Баце е вече 10 години начело на държавата... И стига с това, ама оня крал повече... всичко де крадат трябва да идат в затвора

Вижте и това гениално прозрение на тези: “Финансовото отражение от посочените случаи се равнява на 10 милиона евро", стана ясно от отчета на Европейската служба за борба с измамите със средства от ЕС” === Забележете - те не говорят САМО зс откраднати стедства, а за финансово ОТРАЖЕНИЕ, и то на ВСИЧКИ (посочени) случаи в отчета им! Веднага се сещам поне за няколко българмета - изявени “земеделци”, вкл. един известен такъв от Перник, които сигурно се скъсват от смях като четат тези смешки... 10 милиона евро били дори не само откраднатиъе оари, но и щетите от тях - тоест “финансовите измерения”?!? Питам се да не са се по заблудили малко тези, изпускайки няколко нули отзад...

едно време по мое време нямаше неравномерно получени пари от ЕС... И от СССр нямаше получени пари... За тва фалирах 3 пъти....

10 млн евро от колко получени ? Какъв е процентът на получени неправомерно пари?

В Европейските институции се взимат заплати за да се констатира само , да, краде се и то много , къде е проблема в този който дава парите или този който ги взима?

ГЕРБ -- ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ !!!! ДЕ ГьОСТЕРИЦА НЕОКАСТРЕНА , ДЕ !!!!!

Санкциите на ОЛАФ следва да водят и до последващо пропорционално орязване на националните финансирания пропорционално на база разкрити измами/получено финансиране. Само така и държавите ще са съпричастни и действат по разкриването и превенцията на измамите. Как може ОЛАФ да разкрива измами, за които държавите следва да са наясно и да са много по-лесни за разобличаване?

Истината е вън - от НАТО и ЕС, союз със СССР! КПСС бКП - вечна друбда кукуригуууу!

OLAF се правят на луди, защото знаят, че почнат ли да разследват Тиквената Шайка, 80% от европарите ще са ОТКРАДНАТИ! Това е истината!

Така са нещата в България! Схеми, измами, далаверки...това е любимото на българския бизнес! 10 млн, другия път! Де да бяха само толкова!

ОБРЪЩАЙТЕ РУБЛИТЕ БЪРЗО В ГАДНИ ЕВРА, ЧЕ ИДВАТ НОВИ САНКЦИИ И РУБЛАТА ЩЕ ПАДНЕ! АЙДЕ БЕЗПЛАТЕН СЪВЕРТ, САМО ЩЕ ПОЧЕРПИТЕ))):

В Евразийския съюз се приема закон по силата на който всички пенсионери ще получават безплатно ток, вода и газ. А европейския съюз какво ни предлага - едни изисквания и голи обещания. Направете си сметката къде е истината и благоденствието

Е БЛАГОДЕНСТВИЕТО? ДА НЕ БИ ДА КАЗВАШ, ЧЕ В КИРГИЗСТАН Е ПО- ДОБРЕ ОТ БРИТАНИЯ? ХАХХАХА АЛОУ, ДЕЖУРНИТЕ САНИТАРИ, ЩЕ ВИ ГЛОБЯТ БЕ! ДРЪЖТЕ ГО ТОЯ ДАЛЕЧ, ЩЕ СЕ САМОНАРАНИ!

В най-корумпираната държава , какво да очакваш друго , освен измами ! жалко че никой не ги съди , всички са в КЮПА

ТУК СЕ ГАВРИ С ПАМЕТТА НА НАЙ-ГОЛЕМИЯ БГ ПРЕМИЕР - СТАМБОЛОВ! ПРЕЦЕНЕТЕ ДАЛИ ТРЯБВ ДА СЕ ВЛИЯЕТЕ ОТ РУБЛАДЖИИ!

Така е с този евроисмислен съюз - с едната ръка дава, с двете взима. На моя шурей му наложиха огромни глоби за уж някакви измами, които еврочиновниците си измислиха. Крайно време е да напуснем ЕС, щом няма пари няма и българско членство

ПРАВОСЛАВЕН СИ ДРУГ ПЪТ... И ПОНЕЖЕ СИ РУБЛАДЖИЯ, ЕДВА ЛИ ШУРЕЯ ТИ СЕ Е ДОРЕДИЛДО ЕВРОФОНДОВЕ! И ДА, КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА ВЗИМАШ КУФАРИТЕ И -У МАСКВА!

Явно чичоти е наистина крадец.Заради един крадлив цървул да напуснем ЕС?Какъв глупак!

Свършиха проектите за училища, болници, малък бизнес и какво ли не та опряха до къщи за гости... Ами при дълбоко корупционен по замисъл проект с безумни цели какво очакват от ОЛАФ? А какъв да е морала на земеделците като виждат как същия земеделец взима 3 пъти повече субсидия за доматите си в една Гърция и ги докарва тук на борсата? Защо не си оправят първо тази политическа корупция с двойните стандарти пък после да преследват?

ЕС препоръчва! Когато е за обикновен човек ЕС изобщо не го вълнува и казва имате син ационално законодателство, оправяйте се!!