Обвиниха Румъния, че използва ЕС, за да иска освобождаване от акциз на домашния алкохол

Става въпрос да се освободят данъкоплатците от такси за около 100 литра домашно произведени спиртни напитки годишно

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Западняците не си правят домашен ракиджок и затова ония лицемери ако могат ще изпляскат двоен акциз на домашния алкохол само и само да си пробутат продукцията. Същата идиотия като регулацията за превозвачите, за кривите краставици и щастливите кокошки. После се чудим чичо Дони на кого се е метнал с този протекционизъм.

Бреее, че не си правят! Иди ги питай ирландците колко не си правят, като са световното нарицателно за домашен алкохол! Швабите с техния ежегоден фест на домашния шнапс сигурно им вали ракиджосът от небето, а? Поляците официално вдигнаха ръце от опитите да озаптяват домашната водка още преди 7 години, а финландците не остават по-назад, макар че там явно са по-дисциплинирани! Норвежците, дето се счупват да си правят домашна бира няма да ги споменавам, че нали думата е за дестилатите! Най-сте ми забавни като се изтъпаните ей такива дървени философчета, дето сте виждали само задния си двор и евентуално Гърци през лятото, ама имате самочувствието, че сте големи разбирачи и всичките "лицемери", "регулации" и "протекционизми" ги връткате ей така, между две обсъждания на квантови технологии и ракетни двигатели в гаражната кръчма, хаха!

А да сте чували, че ЕС ни отпуска субсидия за генно модифицирана рапица?? Но не и за домати, краставици, за да сме им пазар на "техните", нищо че са парникови и пластмасови, без вкус и аромат, но "вечни"?? Провалиха ни Южния, а в същия момент заговориха за 2-ри северен, за който сега се борят, без да им пука за евроатлантическата им солидарност:-(( Така е и в случая - демагогия, вятър и мъгла, а гледат своя си, националния интерес, докато наш'те си гледат личния, собствения си интерес и джоб, естествено:-(( Така че, браво на румънците!!

И още нещо -моя приятелка е женена в Полша и според нея в националната им кухня са залегнали месото, рибата и катрофите, тъй като при техните климатични условия нищо друго не расте. А у нас?? Но сега внасяме домати от Полша, е, парникови, а и предназначени дори за необятния руски пазар, но поради ембаргото ...

Естествено че ще повдигнат въпроса. Домашната шльокавица е най-важното нещо. Хората за това живеят.

Kenn1111

Браво на румънците.мислят за хората и се борят реално за тях

Еврокомисията е направила някакво неясно предложение... а някакви анонимници се дразнят че румънците излизат с конкретно решение;)

Че колко са сто литра ракия на година? Около мен на няколко пъти си я изпичат и изпиват по домашно- тихо и кротко. Работата е каквото и да се прави нищо никъде да не се чуе и види. Мисля, че съседите много хубаво са решили да пуснат малко въздух на народа, който си прави много по- полезна напитка от синтезирания алкохол на винпромите. Решението е запазване на пълно радиомълчание на тема алкохол.

Никакво освобождаване от акциз докато мамалигарите не се научат да правят ракия като хората!!!

живея в САЩ и от 15 г не купувам български ракии и вина. Всичко е химия. Обичам Родината, но здравето ми е по-мило. Комкам се с българска домашна, когато познат донесе от България. Основно купувам чилийско вино, чешка бира и....Татарски сливовиц. В полски магазин до мен открих полска сливова ракия от Татрите. Двойно препечена и истинска 74 градусова. С нея върви украинска сланина, руски хайвер, шопска салата, мехико люти чюшлета и латвийски черен хляб. Когато свърши този елексир, поляците пият като свине само водка, купувам словашки Слововац 56 градуса който е с етикет "кашер" - органик на еврейски.хо.хо.хо. България, родината на ракията(от ръка пия) в скоро време ще почне да внася от чужбина и ракия.

Ти ш`каеш как се прай ракия! Правил съм си ракия и с херметическа тенджера! Никакъв проблем! Имам си собствени плодове, как така ще ме принудят да купувам съмнителната им алкохолна химия? Знам какво има в чашата ми от А до Я - вино или ракийка!

Браво на Румънците Не си дават безплатно задника на ЕС