Обществото няма реална представа какво се случва в енергетиката

Нещата вървят в порядък, който ни е известен вече от 30 години, коментира главният редактор на 3еNews пред БНР

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Преоблякъл се Илия... От трън та...

На обществото не му и трябва да знае в подробности какво се случва в енергетиката. Общество е делегирало на специалисти и експерти, чрез правителството, което е избрало, които да знаят и да работят в негов интерес.

Глупости на търкалета! Все едно да кажеш, че на обществото не му трябва да знае и следи какво прави главният прокурор. Делегирали са му задължения, той си знае работата, не ви трябва да питате и знаете.

Това трябва да се случи. Да влезе един добре маскиран и с АК 47 да просне всичките тези от снимката.

"...купувач на значителна част от тези количества е МЕТ ЕНЕРДЖИ ТРЕЙДИНГ БЪЛГАРИЯ ЕАД, свързана с новия шеф на "Булгаргаз" Людмил Йоцов, който е бил изпълнителен директор на МЕТ преди да стане член на СД и Изпълнителен директор на държавния обществен доставчик на газ. Да, вероятно не е незаконно, но не е и морално..." баси тъпото съждение! Йоцов не е/бил собственик във фирмата (за разлика от мнооого депутати), а само служител. И сега ще забрани на собственика ѝ да си движи бизнеса?! Ще ограничи достъпа ѝ до борсата?! Ще наруши изискванията за свободен пазар и ненамеса на държавата?! Трябва да се направи проверка дали в МЕТ са получили предварителна информация за предстоящото пускане на тези количества и, ако са, да се потърси отговорност на изнеслия я държавен служител. Всичко останало са брътвежи.

Йоцов дори не е бил Изпълнителен, а Мениджър във въпросната фирма. Много странно как за едните от новите директори в Булгаргаз се пише как са хванати от улицата, а не са от сектор енергетика, малко по-късно се пуска друга статия, в която обвиняват, че друг от директорите е от частна фирма. Явно в държавните предприятия и институции трябва да се въртят само едни и същи политически калинки

И досега нямаше проблем футболен съдия, близък на Делян Добрев да бъде в управлението на Булаграгаз - някак дир.мир.блиц.пик и всички други не виждаха нищо нередно, нито че на Севи Пи Ар мъжът ѝ е в борда на Булгартрансгаз с 10000 заплата

Булгаргаз излязоха с позиция, че на тази фирма са продадени 100 (по спомен) МВТ във въпросния ден - тоест колкото половината дневна консумация на една метанстанция, примерно. И друг е въпросът, че директорът на Булгартрансгаз каза, че продаденият газ от Булгаргаз е от дисбаланс - клиентите им не си изпълнявали заявената консумация, поради топлото време и затова имали дисбаланс - цената на борсата е по-висока отколкото цените за дисбаланс, на които Булгартрансгаз е трябвало за изкупи газа, ако е останал в мрежата

Количествата са от газохранилището в Чирен. За дисбаланс можем да говорим при директна доставка по газопровода (от Русия примерно) и продажба, но не и за количества от газохранилище - там можеш да изпомпиш точно толкова, колкото ти трябва.

Докъто отвънка ви диктуват колко да прозвеждате и по колко да го продавате Бг винаги ще е бедна

На фона на високите цени на газа, които на европейските борси са над 81.46 евро на MWh, при нас цената на синьото гориво на борсата "Газов хъб Балкан" днес, сряда, е 153.50 лв. за MWh. Не мога да си представя как толкова необразовани и немислещи журналисти могат да пишат по българските медии 81.46 евро=159.66 лева, но както е написано излиза, че в България цената е двойно по-висока. Абсолютна некомпетеност или начин за внушение-и двте еднакво наказуеми

От кой архив извадихте тази весела снимка?

Енергийната мафия е една от най силните.В енергетиката няма случайни хора-мафиот до мафиота.Една част са в държавните дружества.Ако проверите доходите и харчовете на шефовете в НЕК ,ЕСО и др.ще трябва всички да поемат към затвора.В частния енергиен "бизнес" са другата част от бандата-бивши шефове , подставени лица на бандити и мутри или техни роднини и доверени лица.Краде се като за световно.Всяка фирма в бранша има по 3-4 проксита и много често в един търг за обществена поръчка участват 3-4 фирми ,които са фактически на един собственик.Цените са напомпани драстично за да може да се одере кожата на държавата и съответните чиновници/много наши хора/ да напълнят гушата.Нещо ,което би струвало 1000 лева се актува за 10000.В този ресор всеки от началник отдел нагоре си е направо за разстрел.

Ако така продължава с тока,скоро няма да има икономика. После ще изчезне и обществото без икономиката. А след икономиката и обществото,ще изчезне и България . Съсипахте я тая държава. Унищожихте и населението. Не се накрадохте 33 години.

Тия в Европа винаги са работили при доста по високи цени от нашите.И имат икономика и са доста по богати от нас.Нека се конкурираме при равни цени и да видим нагледно какви фактически боклуци сме-и "бизнесмените" и бачкаторите им.

Обществото въобще няма реална представа какво се слува в обществено-политическия живот на страната! Де да беше само енергетиката!

По-важно е какво се случва в политико-икономическия живот, което не е известно на обществото!

"На фона на високите цени на газа, които на европейските борси са над 81.46 евро на MWh, при нас цената на синьото гориво на борсата "Газов хъб Балкан" днес, сряда, е 153.50 лв. за MWh." Едната цена е в едро, другата в лева. Няма драма тук. Ако се очакват доставки на по-евтин газ, нормално е да се разпродава "микса" в Чирен.

Този Йоцов е готов за ареста! Къде им са топките?

Като гледам обществото няма никаква представа от нищо. Докарали го до ниво оцеляване. Работи, за да съществува. Съществува, за да работи. В редките моменти кога се усети избира нови спасители.

за много голямо съжеление е така и ще продължава да е така докато чифутите дърпат конците по точно заповядват на управлаващите и медиите каво и как трябва да е

А на бас, че се случват мръсотии и далавери, които изобщо не са за пред хора. Какво друго да се случва.

Крадене, крадене, крадене

Гледам смешно им е на тия нещастници че закопаха държавата, много щастие струи от тази снимка, явно добри хонорари са получили тия мърши

Снимката допълва заглавието. Уникален кадър. Те се смеят а ние ревем.

Знаем, как да незнаем.....нашите хора трупат печалби

Какво става в енергетиката нямаме представа и не ни е работа, но какво става с парите ни и от там с живота ни сме много наясно!

Как бе , той Ганьо разбира от всичко. Като почнеш от атомни електроцентрали и пренос на електричество , минеш през добив и доставки на газ и стигнеш до ваксини и нов световен ред. Как да не знае ?

прав си, ганьо не трябва от нищо да разбира, само да ръкопляска на киро канадеца, това ще е достатъчно.

Поне е постигнал нещо , за разлика от Ганьо владетеля на дивана и ракията със салата ...

нормално, киро канадеца начело на най-големите кражби.

хората едвам връзват двата края а тия с огромните заплати им е много весело...

По ухилените им мутри обществото (народа) получава представа какво го чака - ПП.

не сме толкоз прости, имаме представа какви ги вършите, само че и хляба, и ножа са у вас - засега. Прав е К2 в кометара си по-долу, аз само ще го подкрепя, като ползвам един от афоризмите на Радой Ралин: "Като се въртим в омагьосан кръг, движим колелото на хитреците". Е, хитреците сте вие, но ако ние, глупаците, се сетим, че е крайно време със сила да ви отнемем ножа, тогава ще си вземем и хляба, а и зелките ви ще хвръкнат....

Дори и без пари да взема газа, Булгаргаз трябва да го продава на международни пазарни цени! В противен случай е загуба!!! Цената на газа се калкулира в себестойността на останалите стоки и в случай на износ, продаваме и газа, който си е пренесъл стойността в тях, при ниски цени, тоест на загуба! ... Защо??? Защо ще правим такива подаръци??? На нас правят ли ни подараъци??? Така работи пазарната икономика - без значение на каква цена си купил определена стока, я продаваш на пазарни цени!!!

Да, обществото няма представа какво се случва в Булгаргаз, но съдейки по нахилените физиономии от снимката, едва ли е нещо добро за народа.

На снимките са Иван Иванов - Председател на КЕВР и Владимир Малинов - Изп. Директор на Булгартрансгаз

Имаме - краде се!

Навсякъде, където се говори на русскийй се краде много.

А ми снимката от статията ви показва нагледно какво се случва. 6.5 млн глупаци пълним гушките на една шепа престъпници и некадърници, да ни се хилят в лицето! Това е!

Обществото има ли изобщо реална представа за нещата, които се случват в управлението на държавата ??? Питам и отговор не искам...

Политическото ръководство на държавата трябва винаги да се намесва в икономическия и обществен живот в страната защото това му повелява Конституцията .„Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се.“

По евтин на фона на минимална заплата от 650 лева, вие да не се ебава те нещо бе, колко газ може да купи българин с минимална, и колко германец с минимална?

Тия УХИЛЕНИ ЦЪРВУЛи се смеят за СМЕТКА НА НАРОДА!!И боят им е малко!Нищо,тя кармата си знае работата - на Симеончо първордния син си тръгна рано-рано именно заради кармата!

Не намерих НИЩО интересно в тази "новина". В същност статията не казва практически нищо.

Готина снимка. Нагли чичковци са се събрали около масата и си правят шегички на наш гръб.

Ако разбере обществото ще има бунтове и разстрели на политици :)

Най-големия виц. Това изобщо не е работа на обществото. Май май управляващите си нямат никаква идея какво се случва в държавата през последните 30 години и как ни клатят външни сили

Как очаквате едрата корупция в България да бъде смачкана, при условие, че корупцията е присъща на капитализма? Лобитата определят правилата, не изборите.

Случват се кражби в енергетиката

Обаче има куролация.

Няма и да има.

от българското ощество се крие,че няма българска енергетика-всичко е руско и руснаците правят каквото си искат и грабят българите с тока,с Ковачки,с газта,с топлафикациите,с бензеностанциите и т.н.

Обществото няма представа ли? Напротив. Байдън не изпълнява ангажиментите на САЩ за доставка на втечнен газ за Европа. Путин не отпуска допълнителни количества. Германия получава газ от Русия и я връща в Полша...ф Циркът е пълен. У нас - дали ще е Нефтохима, продаден от Костов на Лукойл с лъжата, че преработва само руски нефт, или "МЕТ Енерджи Трейдинг" няма особено значение. по темата: "Тези фирми са осем на брой и едната се казва "МЕТ Енерджи Трейдинг". Това е фирмата, от която идва новият изпълнителен директор на "Булгаргаз". Дали има конфликт на интереси да каже КПКОНПИ", това заяви в "Денят на живо" Румен Овчаров" /Нова ТВ/ "Сделката за „Нефтохим“ АД и нейните икономически и геополитически последствия" - https://corruptionbg.com/Sdelkata-Za-Neftohim

Реалната ми представа за енергетика е пълен хаос, и внушаване на инсинуации в палангозийни ситуации !

_stankow

Защото не информират обществото. Защото то не е за приказване ... Няма енергетика, която да понесе 3-4-5 гигавата "възстановяеми" "източници" на 6-кратна по-висока цена и да не се срути накрая. Каквото и наблюдаваме. В цяла Европа, то България с мед да я намажеш ...

Е как да няма представа всичко е ясно - краде се като за световно!

_stankow

Напротив, всичко е законно. Съвсем законно плащаме 6-кратни цени за "възстановяеми" "източници". Но напълно несправедливо. Грабеж.

Напротив! Обществото много добре знае че едни хора станаха и продължават да са милиардери в зелено, на гърба на бай Каиш и всички крепостни като него…

А министъра дали има представа!

Другарко Александрова,спокойно обяснете за всичко!

Престъпник след престъпник крадец след крадец Тояги тоягиииии Нова власт нови БОКЛУЦИ