17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За благоденствието на ръководителите на загиващата държава и нейните все още живи и все още здрави слуги. Костюмите са скъпи, всичко свързано с функционирането на работната група е осигурено, време, пари, обслужване, ще липсва само разум и морал.

А кога ще се сдобием с Кодекс на труда като на белите държави?

в настоящия момент управлението на държавата е по-лошо от орел,рак и щука, никой не мисли за хората всичко е под санитарния минимум,работим на минимално възнаграждение,пенсиите са страшно ниски и определено пенсионерите с малки изключения са обречени най-малко на гладна смърт, но в същото време Балканецът се пъчи с юмрук в гърдите и реве.... Болгар,болгар,бооолгаарррр ей мама му стара...,засрамете се неуважаеми господа и останалата сволоч, един път поне в съзнателния ви живот се засрамете от самите себе си,защото ни обрекохте на гибел

Нощните смени са предимно и масово в колцентровете, защото обслужват USA клиенти. Какви са тези глупости по 2 лв на час. Хората с висше образование по два езика взимат около 2000 лв, което прави 1000 Е. В чужбина една камериерка взима повече. За какво влезнахме в ЕС ? За да ни унижават ли. Там един специалист стартира от 3500 Е ! И фирмите идват у нас не защото тук труда е евтин, а защото на Запад нямат кандидати . Лъжат ни че ако не работим на такива заплати ще преместят офисите в Китай или Индия. Китаец или индиец да говори английски? по-скоро бих разбрал кучето какво ми говори, още повече че се изискват и други европейски езици , а те не ги владеят, а пък за руски да не говорим. Време е да се създаде единна ставка в ЕС, не заблуждавайте народа че нещо работите, че току виж всички ще ни видите в чужбина.

Ти за лекари по болниците чувал ли си

И извън София и извън колцентровете работят хора. Има много цехове, които работят и нощно време, защото работниците са малко и не достигат работни часове за производство. Работи се и нощни смени без да се заплаща нощния и извънредния труд. Не се спазва и необходимото време за почивка.

НС трябва да каже за кого работи: 1) За работодателите 2) За народа както е по конституция и са се клели! Какво им пречи класа и нощния труд при тия смешни заплати? Ами нека тяхното да бъде, но режимът с отпуски да бъде уведомителен с ден предизвестие (взимаме си отпуск когато ние преценим) и минималният платен отпуск да бъде 180 дни годишно. Тогава може да махнете класа и да не увеличавате заплати и нощен труд. Дори и болничните ще преглътнем :)

Нощният труд, извънредният труд и този на официални празници категорично трябва да бъде скъп - тогава работодателят ще се замисли дали работникът му е нужен в тези часове. Прослуженото време в момента е част от договорената заплата. Само в държавните предприятия класът прослужено време дава допълнителен доход. Дефинирайте парите за болничен, така че работника да няма стимул да си взима болнични ако не са му необходими. При ниска заплата по-добре да си стоя у дома на болнични, а не да ходя на работа и да плащам транспорт и храна навън. Може да се окаже по-изгодно. Нищо лично, просто бизнес.

Ключовата част от цялата статия са исканията на тъй нареченията бизнес (незнам защо тоя бизнес не се срамува че медийно са представени от лица от типа на Велев , Киро Гела и Бранков). Забележете как пред очите на цял един народ едни лица правят пазарлък с държавата от най-долен тип " ние ще ви дадем това , НО ви ще отстъпите от онова?! ". Немога да разбера кой стои на върхът на пирамидата Държавата ли или бизнеса ? Ако е Държавата то тогава държавата да се вземе в ръце и да не подава дупе , да лобира и да прокарва инересите на 2-ма 3-ма олигарха със спорни доходи! Ако обаче на върхът на тая пирамида е Велев и Киро Гела то тогава какво театро го играят ГРОБ и ОП в Парламента вместо да си събират куфарите и да си отивам кой от къде е пролазил. Държавата създава закони и правила а всичко останало е длъжно да се съобразява с тях. Необяснимо е какъв е Велев , какъв е Киро Гела от разград че да поставят условия и да заплашват че видиш ли ние неприемаме това ако вие не ни дадете онова. Чакай бе ! Вие граждани ли сте на тая Държава ? Да! Длъжни ли сте да се съобразявате с върховентвото на законите ? Да! Ако не ви изнася тогава що Киро Гелосания не премести бизнеса си в Северна Корея или в Куба където ще живее в свои комунистически води и няма кой да го тормози ? Какъв е Велев че да му дават право да застане начело на Сребърният фонд например ? В тая тиня по тия наши земи всичко е вече така сбъркано че едвам се вижда надежда че нещо може да се промени! Щели да си правят комисии и да си обсъждат помежду им какво да променят. Пъруващият Цирк включи на 3-та скорост...

Какви работодатели сте, щом не мижете да увеличите заплатите поне с 0.6% колкото е годишното увеличение за класа прослужено време !

Малоумни са Българите че ви търпят глупостите!!! 2.60лв не можеш да покриеш нощната такса на таксито до работа само.... малоумен народ!!!

вие сте малоумни и министерствата и в бизнеса

Уважаеми работодатели, имам следното предложение за промяна на Кодекса на труда: Вместо вие да плащате на работниците, те да ви плащат за това, че сте били така добри да ги наемете на работа. При това положение, се надявам, че няма да сте против увеличението на минималната работна заплата, отпадането на прослуженото време и изплащането на първите 3 дни от болничните от работодателя както и повишаването на ставката за нощен труд. Така и работниците ще са доволни, че сте били така добри да се възползвате от техните способности и ще работят за вас неуморно ден и нощ, а и вие може би ще сте доволни най-сетне, че ще умножавате богатството си без да давате и цент за това.