Няма да вдигаме пенсионната възраст, нито пък стажа, обяви МТСП след медийни публикации

Не предлагаме "ограничаване на ранното пенсиониране" или "въвеждане на многофондова система във втория и третия стълб на пенсионната система", увериха от министерството

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По безпощадна пенсионна система от тази в България.Да имаш стаж 40г.,но понеже нямаш възраст и да не можеш да се пенсионираш.Познавам много такива хора ,родени до 1959,които са принудени да се пенсионират 1год. по рано с окастряне на пенсията им.На кого ги давате?На полюцията ,които се пенсионират като младежи с шапка пълна с пари ,с висока пенсия без да са допринесли с нищо за това.Това не е държава,това е абсурдистан.Мразя е тази държава,тя не се грижи за работещите ,а само за ПАРАЗИТИТЕ.

Това,че увеличават възрастта не значи че ни подмладяват. Човек остарява има болсти иа и начина на живот в България амоптизира преждевременно даже. Ниски доходи,лошо здравеопазване,стрес, престъпност,лоша храна,липса на пари за почивка.. и още кавото се сетите, а после " а българите били много здрави и да работят още до 65 г.. Как да стане това бе другари,как ? При кави условия работим и живеем. Ами задължете и жените на 50 г. да раждат. Нямате акъл за падар,камо ли да ръководите държава. Млазите- 70% без работа. Сктарите с никакви пенсии и на работа. Ама като неможете да организирате нещата си ходете. Първо място по смъртност,беднос и престъпност и на последно място по заплати. Ама така и Мунчо може да управлява. Щом неможете въведете политически борд,както се въведе валутен. На слабоумните се назначава попечител. Който неможе да кара кола си наема шофьор. А вие съсипахте най-важното на една държава- НАРОДА. Е, направете така,че хората поне да доживеят до пенсия. Нещастници.

Такааа, при тази система на пенсионно осигуряване, с общата каца и делим по равно - пенсионната възраст ще се вдига. И един глупав въпрос - как се живее с 300 лв? Аз не мога, така че ще работя докато се разходя до Свети Петър. С 300 лв. се оцелява, а не се живее!

Бедността не е порок Но се наказва с доживотен труд .....

Трябва да сме останали само 5,5 милиона население до - 2050 г - не ИМ трябваме повече , такава е сметката / не го ли разбрахте - 5,5 милиона !!!! / Всички заминаваме - за оня свят или към терминал -2 ....

Няма да вдигаме пенсионната възраст, нито пък стажа, обяви МТСП след медийни публикации - значи ще стане точно на обратно по стар български управленски обичай !!!

всичко пръщи от стабилност , ама дали е вярно ? никой не може да каже

Няма и да се наложи, просто няма да има след 10-15 години никой в тази държава със стаж, ще останат само онези мургавите, а ние се изнасяме, кой за оня свят, кой с терминал 2.

А бе няма измъкване за тези които трябва да работят. А онези с офшорните сметки, ще се измъкнат като "мокра връв" - дори няма да ги усетим.

Ами да, видяхте, че ще изгубите още подкрепа. Но то ако не е едното ще е другото. Фактите са си факти - вече няма кой да работи. Ще става по - лошо. Няма измъкване.

Е то и цената на винетките нямаше да вдигате, АМА????

Населението на нашата територия намалява, но тази територия и държава няма да остане празна. Прекалено е хубава за живот за да остане празна, а населението на земята нараства. Тук постепенно ще дойдат други и това ще бъдат хората от Далечния Изток. Те ще управляват тази държава правилно. И при тяхното управление ще има добри заплати и добри пенсии, въпреки че ние българите ще сме малцинство. Такова е бъдещето, независимо дали ни харесва или не.

защото смятам, че ако хората от Далечния Изток знаеха как се управлява правилно нямаше да им се налага да ходят другаде. Тези, които прииждат всъщност идват по други причини....

на кой го казвате това? ТО НЕ ВИ ОСТАНАХА ЖЕРТВИ, ДЕТО ДА ЧАКАТ НА ВАШИТЕ ПЕНЦИИ! Мрете крадци и убийци. Илие напраете пенционната възръскт 300 години. Се ми тая. не планирем да се пенсионирен и да зависим от управлеваната от вас систама.

Със сигурност пенсионната възраст ще се повиши до към 70, а може и повече, защото след 10-на година е много вероятно да няма кой да плаща пенсиите. В момента над 70% се изплащат от работещите, чиито дял намалява.

тогава на полицаи, военни и сие за дисбаланс.

Трябва да се пенсионирам някъде около 2036-та година. Дотогава Бойко Борисов дали ще е съхранил пенсионния фонд и ще мога да се радвам на голяма пенсия.

Българите са на първо място по смъртност и най-бързо изчезващата нация !!! На фона на ранната смъртност на българите, на базата на какво ще вдигат пенсионната възраст??? ТОВА Е ГЕНОЦИД СПРЯМО БЪЛГАРИТЕ!

Те именно затова няма да я вдигнат - не се очаква да има живи да я доживеят. Това е като с потребителските стоки - трябва да издържат до гаранцията - не повече. Нарича се финансова оптимизация. Ти защо си мислиш,че си нещо повече от китайски смартфон?

Аз имам неофициален трудов стаж повече от календарната ми възраст, защото съм работил допълнително легално такива форми на труд, за които си плащаш данък хонорар, но не ти се зачита трудов стаж. Ако се зачиташе, трябваше още преди 15 г. да се пенсионирам, а сега - даже не знам кога.

и аз се чудя - как така съм плащал данъци и осигуровки за хонорарите си, пазя си и декларациите, обаче не се броят нито като стаж, нито като доход. Абе, чудя се - фигуративно казано, изобщо не се чудя. Тъп съм бил, плащал съм

И без да вдигат възрастта и трудовия стаж,ние доброволно ще работим нещо,за да свържем двата края.

Учени доказаха, че човек може да запази работоспособността си до 90 години. Спонсор на изследването: НОИ

Това обещание е невъзможно, поради демографската катастрофа. Освен това пенсиите са толкова ниски, че който успее да се пенсионира, гледа да работи още за да си покрие нуждите. Във всички случай, работи се в България до живот.

Калфин и ГЕРБ направиха така,че да работим до 68 години и да не можем да изкараме за пенсия,при положение,че имаме 35 г.трудов стаж.Трябва,когато се взима възнаграждение над 3000 лева да се плащат осигуровки,това важи за управляващите.

Когато се осигуряваш на 3000лв., ти определят пенсия около 2000. А дават 1300, нямало пари. А за тези, без ден трудов стаж пари има. Гадове мръсни, искам си моите пари.

Язък! Тъкмо виждах края на гробарската пасмина!

Абе сондирахте и давате на заден щот много врява се вдигна. Догодина пак ще пробвате.

Няма да вдигате и пенсиите,изроди мръсни,цял живот работа ,а мизерна пенсия

За това пък ще се вдигнат данъците, нали!?? Този път ще ви накажат....и хората и Господ!

да разчитаме на Господ, щото хората по територията сме ...

Урааааааааааааааааааааааааааааааааааааа!

Когато финансов министър каже, че всичко е под контрол, това значи " късно е вече, спасявайте се поединично". Или когато тези малки тикви от т.нар. МТСП казват няма да се увеличама възрастта и стажа, това значи " ще ви скъсаме гъза от доживотна работа".

Само цените и данъците /и заплатите на управляващите/

Та тъй де да увеличим пред пенсионната смъртност...

Глупости. Трябва да се дигне пенсионната възраст най-малко на 85 години и във всяка фирма да има нов отдел - погребален. Намалят пенсионерите и се откриват нови работни места. Направо в десетката ;)