НСИ отчете спад в индустрията и строителството и стагнация в търговията

Индексът на промишленото производство в България, изчислен от сезонно изгладени данни, се понижава през юни с 1,9% спрямо май

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сещам се за едно проезводство-Видима идеал и за няколко мини изнасящи руда, а не мед. И друго....дребни фирмета, какво производство, какви 5 лева.

TwinDaddy

Ха-Ха. Точно днес по Хоризонт някакъв изпълнителен диресктор на някаква асоциация на имотните брокери цитираше тези даннни обаче с обратен знак. Растеж в икономиката, растеж в индустрията, следователно и растеж на цените на имотите. Хайде някой пак да ми обясни какъв растеж при положение, че населението на България намалява с около 1% всяка година. Експертчета измислени, вие знаете ли какво е една държава да губи един процент от населението си ВСЯКА година?

И без нси е ясно на всички,че нещата не вървят.Вероятно не са само 3-4% а доста повече.Всеки търговец ще ви го каже че не е добре

tonk11

Супер. Че ще купувам апартамент.

Интересно как БВП бележи небивал растеж при значителен спад в промишлеността, строителството, намаленото потребление на комунални услуги, спад на продажбите на дребно и мощния удар над туризма?

Стъкмистика и паразитизъм. Потреблението на държавата също влиза в изчисленията на БВП. Държавата харчи от твоите пари за мобилни инсинератори и автомагистрали - БВП се вдига. А това, че магистралите и инсинераторите не се ползват или не стават за ползване, НСИ не го отчита.

Я да не разваляте стабилитета

Това е платен матриял от старците в БСП-то. Аз лично чух ББ като заяви, че България никога не е била по-добре. На първо място сме по разждаемост, по размер на заплатите, икономически растеж. Икономиката не може да смогне на падането на цените и растежа на заплатите, а границите не можем да опазим от наплива на европейци (англичани, французи, германци и испанци) искащи да бъдат общи работници тук.

И аз така чух - даже боко обещал да ражда по 2 на час за да се бори с демогравския срив .

Лъжете, не е вярно. Боко каза, че сме стабилни...