Ножицата в заплатите между мъжете и женините се свива, но не достатъчно

Разликата в заплащането на жените и мъжете намалява от 15,4 на сто през 2015 г., на 14,4 на сто - през 2016 г., и достига 13,6 на сто през 2017 г

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Жените по принцип имат по-лека работа и е нормално да получават по-малко. Нормално е хамалинът да взима повече от чистачката или шофъоо на автобус повече от счетоводителка, или строител повече от шивачка. Съгласен съм например двама учители мъж и жена да взимат равни заплати при равни условия.

Жените получават повече от мъжете. В крайна сметка кой харчи заплатите на мъжете?

Мъж и жена при равни условия и еднква работа в България получават еднакви заплати. Край на НПО напъните по тази измислена дискусия!!!

Поредната пропаганда без грам истина. Целта е да се сее раздор между мъже и жени, за да може някое НПО да суче държавни пари за решаването на несъществуващи проблеми. Мъже и жени работещи ЕДНАКВА работа и ЕДНАКВИ часове взимат абсолютно ЕДНАКВИ пари. Ако не беше така отдавна шефовете да назначават само жени, за да пестят пари. Разликата идва от различните видове работа, които хората избират било то по физически или психологически пличини - по физически натоварваща за мъжете, например или остава по-дълго след работа и преобладаващи жени детски учителки и мед сестри поради вродената им грижовност. Жените също така работят по-малко допълнителни часове (основно заради грижите за децата, но и по избор). Сиреч, някой еврогей либерал лъже приравнявайки съществено различни типове работа, защото го дразнят биологичните разликите между половите и мечтае за андрогенна джендър утопия. Ако може да прибере някое фондче за решаване но несъществуващи проблеми още по-добре.

Докато не започнат жените да взимат повече няма да има баланс, колкото и оксиморонско да звучи.

Ножицата не може да се свива, тя се затваря или отваря.

За равен труд се плащат равни пари. Жените предпочитат длъжности с малки отговорности, лежерни и без много зор. За това статистически получават и по ниски заплати и дават повод на ЕвроДжендърите да риват

Аз вчера исках да проведа проучване за равни заплати на един строеж, ама не успях да намеря нито една жена да попитам дали мъжете взимат повече.