Новият дизайн на мерките: Как 60/40 се превърна в 80/20?

Държавата предвижда разширяване на мерките за подкрепа в двата най-засегнати от пандемията сектора

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лесни народни пари дадени на бизнесмени ,за награда на хората увеличение на тока и хранителни стоки ,УЖАС

.....някой от безработните и без доходи ....нямат право на помощи,а средствата за тях ще се пренасочат към туризма,т е бизнеса и богатите мутри.....изказване на социален министър?????

Капитализма отново показва драконовския си лик. Мощно спонсориране на нашите хора с пари от държавен дълг, който ние ще връщаме.

Комуниста си остава комунист ,сменя си името ГЕРБ БСП ВМРО ДПС ,но са изроди ,целия цивилизован свят раздаде пари на гражданите си щото те плащат данъци наш Ганьо даде на комунистическите фирми ,мамкави комунистическа Долна

Добра сметка-типично по герп-ерски! За тиквата, севдето и белязания на челото-60 млн кеш на ръка от Божков, а за 80 000 заети в туризма-50 млн общо! Евала!

Идват избори. Трябва да се купуват тикви, че знай ли се- вдруг дошло лятото!

и ние по такава схема ще им платим данъците ....

Превърна се в тука има тука нема !

Нямаше никакви разяснения за безвъзмездното раздаване на пари, а правилата бяха,че получават всички по ред на подаване на документите и тези които са си подали данъчната декларация, за която срокът е 30.06. Как стана така, че в навечерието на 15.5 вече чакаха хиляди готови документи на фирми и лимитът беше почти изчерпан. Сега раздават с пълни шепи на заетите в туризма, където е най- сивата икономика. Ще им опрощават данъци, а ние трябва да им плащаме данъците след 30.06. Е хайде спрете се, защото няма да плащаме никакви данъци.

Защо никой не коментира „проста кърджалийска п..ка“ на Борисов?! Всички прости комуняги от ГЕРБ ст се изпокрили! Мафиозииииии долни!

Управляващите са като прасета в теменужки, точат като изоглавени, но не им се дава, и понеже са идиоти, не знаят как да го направят, само баламосват масата с разни дизайни и схеми.... управляват ни тотални олигофрени и бандити...

Тази калинка Сачева работи толкова много за нашето благо, че вече вратът ѝ е изтънял и ще се скърши от пренапрягане.

Поредното упражнение по темата „Откриване на топлата вода“ … много дървена философия и малко или никакви факти и статистика … „дървена“ именно, защото не почива на фактите и вади от 10 кладенеца вода … държавата гарантира доходите и собствеността на тези, които не могат сами да се погрижат за себе си и за бизнеса си поради въпиюща некомпетентност, но са на държавна хранилка.

само се чудя кой е толкоз луд да дава заеми на такива държави като нашата да покриват 60/40 и 80/20 ??

Дават, тези които искат да им слугуваме, да ни управляват плиткоумници и да си го върнат многократно...

Аз съм българската Коко Шанел. Такъв дизайн съм ви спретнала, че не Калинка ами Стотинка Сачева ще е новото ми име.

скоро нов дизайн за всички

В човешките държави дават бонус от 9000евро на всеки който иска да си купи ел.кола.... в бг 90% от населението не е виждало толкова пара на едно място......

Спрете да раздавате пари на неработещи! Дайте на тези които не се прибират в къщи от работа.

Схемата е - даваме само на тези, които ни върнат 50% в офшорни сметки, друг пари няма да получи...

Я да се опитам да разбера сега? Карантина няма ама от моя джоб ще се плаща на някой за да не работи? Така ли?

ОПРЕ ДО ДЪРЖАВНИ ПАРИ С РЕГУЛРНИ ПРЕВОДИ, АДАМ СМИТ СЕ ОКАЗВА ПО-ГОЛЯМ ЛЪЖЕЦ ОТ НАСТРАДИН ХОДЖА . ПИТА СЕ, КОЛКО СА ГЛУПАЦИТЕ , ОСТАНАЛИ ДА ПЪЛНЯТ ХАЗНАТА, ЗА ДА СЕ РАЗДАВАТ ПАРИ ЗА ЧАСТНИЦИ !

Министър Сачева и ДПС управляват труда на Българите ! Делян Пеевски пак е на щурвала на кораба България , Борисов му лапа пушека ! Защо преди 35 години се събрахме 500 хиляди но Орлов мост , за да ни командват Калинки и Прасчовци !

Някой накара ли ви да строите хотели с 1000 легла. Защо им помагате помислете малко за рибите, за екологията, в черно море вече няма риба. Каква риба, то няма място в него за лайната от хотелите. Господари помислете малко и за нас робите.

ук има нещо което управлявящите не разбират изобщо и ще им изяде главите преди обхвата най важно е бързината докато въведат какватони да е помощ пациента бг икономика е безвъзвратно умрял! Докато ЕК одобри каквото и да е всичко е у киреча. Не виждате ли че немското правителство се съласи за общ еврозаем, НО ТОВА ЩЕ СЕ СЛУЧИ В КРАЯ НА 2020, а немската държава помага на хората и бизнеса с пари СЕГА, сиреч техния бизнес има времево пресимство от 6 м до 1 г преди останали ЕС. И след 3 г те пак ще са добре а от България ще са емигрирали 100000

никой да не остане е най добре

Гледайте какви тиняци управляват държавата само. И един прост рекетоьр от СИК за премиер. Нещо не е наред в Гена на българина да търпи това.

Този бат Боцен два пъти на едно и също място не бие. То щяха да са безлихвени заеми, ама то не можело без лихви, айде само за извънредното положение няма да има лихви, но после ще им съдерем кожите. Ще поемем 60/40, ама то щяло да бъде 80/20. Ще пуснем ваучери за редовните платци, няма да пуснем. Накрая защото имат масово хотели в парламента, мина само намалението на данъците на хотели и ресторанти. Голямо управление, голяма работа!

Може ли някой да ми обясни защо всико аз плащам, а за мен никога няма нищо? При мен сривът е формално 18.9%, а реално 27%. Обаче аз и такива като мен ще платим пак цялата сметка и за нас никога няма да има! А това е понеже ни управляват прости и неграмотни тарикати като Банкевския Винету и Виетнамската патица по пекински! Долу Бойко Борисов и цялата шайка от Калинки на ГЕРБ!!!

след 45 години комунизъм и малко див запад дойде ... комунизъм 2.0 взимат мерки, заседават, изпълняват и преизпълняват планове. Луди! Всички луди на борба за мир!

Приказки от 1001 нощ.

Мисли се за засегнатите хора! Това е добре! Лично нашето семейство не е засегнато, но съчувстваме на всички, загубили средства заради пандемията! Мерките ще имат ефект, убеден съм!

Къде видя, че се мисли за засегнатите хора. До сега известно стана, че Лудогорец се е възползвал от мярката 60/40, нито един друг футболен клуб не е получил одобрение. Оставяме на страна колко малоумно е футболисти със заплати на седмица колкото годишните възнаграждения в дадени сектори да бъдат подпомагани с нашите данъци, но това просто е показател как средставата се насочват към приближени на властта за усвояване. Сигурен съм, че ако изкарат списък ще се види доста явно.

Точно така- за " Лудогорец" 2 транша по 170 хил. лв. по тази " мярка"! Как не ги беше срам да си искат? Е, заради 200 опак. хлорохин за по 3 щ.д. броя! А и не само заради това, нали?

И аз ти съчуствам, че имаш отклонения ... облъчването е много силно - не си издържал ... съдба какво да се прави. От години мислят най-вече за пенсионерите - така мислят , че ще прегреят още малко - дали да направят пенсиите от 250 на 252 лв. Ще наемат скоро супер-компютър с ИИ да го измисли - мислят не ами направо мъдруват.