Новата соларна енергия вече конкурентна на въглищата и газа

Причината е таксата на въглеродни емисии в комбинация с високите цени на въглищата и газа

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма по добро от атомната енергия . Зимата като замръзнат реките как ще въртиш турбините ? Река,вятър,слънце и вълни са добри ,но не са идеални . Един ден като се впрегнат възтановяемите източници и се припокриват времево, то тогава може да зачеркнем атомните реактори . Нека има борса и който каквото иска ,такова да купува . Ама кюмюрът и американския газ са с протекции .

Е затова цените ще растът прогресивна няма по евтина енергия от атомни централи-и затова франките не искат да ги затварят

Няма по-евтина от ВЕИ. При нова инсталация АЕЦ е с цени над 20 цента, докато ВЕИ под 12 цента. При изплатени инсталации ВЕИ на практика е 1-2 стотинки, докато АЕЦ е от порядъка на 10. Изключение прави Козлодуй, защото половината му разходи, застраховки и фондове се плащат от НЕК и фондове с пари от ЕС.

Това показва, че сме направили май-доброто за държавата ни, като прекратихме Белене и принудихме Джуджето да прекрати Южен поток и набута Турция. 7 стотинки на киловатчас е цена измерима дори за изплатения Козлодуй, а след година две вероятно ще е и по-ниска от козлодуйската. Определено държавата трябва да се насочи към каскадата с ПАВЕЦ Горна Арда, щото Чаира е недостатъчна.

Драги, Дада. Правят впечатление постоянните ти глупави постове против ядрената енергетика. Има сайт на Електроенергииния системен оператор показващ в реално време натоварването на мощностите. Вземи се ограмоти малко. Виж колко произвежда АЕЦ и колко ВЕЦ.Не сравнявай само цената. Само на ВЕЦ ще стоиш на тъмно и студено. То излиза ,че само ти имаш ум в главата .

На Путин потоците, още не са готови, а вече има тенденция да пресъхнат. Технологиите се развиват и изкопаемите горива, ще се търсят все по-малко. След около 5-6 години цената на горивата, ще тръгнат поголовно надолу.

ПЕНКЕ ЛЕ!!!