Новата икономическа криза може да тръгне от Япония

Страната изпревари дори Гърция в лошото съотношение на дълг спрямо БВП

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Интересно, не бих очаквал икономическа криза точно от Япония. По-скоро очаквам икономическа криза от Европейския съюз или САЩ, но не съм си и помислял, че Япония може да предизвика икономическа криза.

Ами аз измислих и заложих този балон. Сега вие си го пазете да не се спука...

у япаниа беше проведен икономически експеримент. там населението е кораво, изпълневат безпрекословно. опитаха икономиката да не е икономика и банките да не са банки. сичко, дет сработи - биде внедрено и у сащ. как ше се измъкне япониа? ми що пък требва да се измъква? той дълга държавен, ма компаниите са си на плюс. а да и никой не им търси сметка и не им задава въпроси. накрая ше оберът и убият бедните. къде е загубата. че то, след втората световна е имало масово пукване от глад, преди да се закачът към новите управлеващи. че и хирошима, и хирошима. стават.

А с италианският дълг как е положението? Да не се опаже накрая че единственната реална икономика е тази на БРИКС?

Брутният (външен и вътрешен) дълг на Китай е около 260% от БВП. Числото е приблизително, защото в него е включена приблизителна оценка на дълга към небанкови институции, за който се знае малко.

хахахха откъде го измисли това

И това се знае от 100 г. После Япония ще иска да се обедини с Китай за настъпление по Пътя на коприната. Докато ЕС и САЩ и РФ се натуткат в спорове помежду си, белята ще е готова. А дано се отложи и/ли смекчи.