17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А, някой случайно да се светна, че това е просто поредният политически ход на САЩ, за да се предотврати реекспорта на стомана и алуминий през Турция? Самата Турция няма достатъчно производство на тези суровини, с което да покрие собственото си потребление, камо ли да изнася. След наложените мита от страна на Щатите към Китай и санкциите срещу Русия, Турция беше супер вариант за реекспорт от последните две държави към САЩ. Просто Тръмп резна и този канал. Турция генерално не е никакъв фактор във вноса на алуминий и стомана в Щатите, а Ердоган да не се прави на велик или много умен. The top five exporters of steel to the United States are: 1. Canada 2. Brazil 3. South Korea 4. Mexico 5. Russia China ranks 11th among the countries that export steel to the U.S. The top four exporters of aluminum to the U.S. are: 1. Canada 2. Russia 3. United Arab Emirates 4. China ;) Готино, а? ;)

Какво ще стане ако страните приемат турското търговско предложение (да се премине на търговия с национални валути, а не с долари)?

PEYTSCH

Изобщо няма да загуби друго освен ....територии...

Без да се саобразиава с дипломатическите норми, с международни авторитети, утвърдени политици, Тръмп мачка. Браво ! Някой трябваше да обърне дрипата с хастара навън и каквото ще да става. Като следствие от това може и нова дреха да се скрои - за добро или лошо. Важното е, че статуквото се пропука и е на път картите да се раздатат наново.

Колега, моля повече уважение към БЪЛГАРСКИЯ език.

Край на историята! Не може в джунглата хиената да се ебава с лъвa.

Най-лошия кошмар за Турция дойде и се сбъдва... Те винаги са били на хранилка от САЩ и са подкрепяни от САЩ през последните 300 години, но как се ОБЪРНАХА нещата с този прекрасен Американски президент Доналд Тръмп, който в момента извършва революция и кове нова история ! Турция няма да издържи и една цяла година, те не са Русия, Русия която може да излезне от всяка ситуация.....Турците са страхливи по природа, силни са само когато зад тях е силния на деня ! Санкции и смърт за Турския башибозук !

да кажем че средната цена на алуминия за америка до вчера е била 1000 долара, от утре ( с митото за турция ) става 1500. останалите производители дали няма да вдигнат цената поне на 1300?

Ако има повсеместни монополни споразумения.... Само че както започват да изгладняват вносителите, едва ли ще се разберат :)))

След всяко действие на бай Дончо безработицата сред бялата работническа класа на САЩ спада, днес долара на FOREX пазара мачка всичко, иначе ако сте си копили долари преди 10-тина дена има резон в това днес да продавате долари за левове, печалбата ви е гарантирана....а на червеногъзата маймуна с едноклетъчно мозъче не обръщайте никакво внимание, тя си е най обикновена смрадлива путлериска гнида!!!

Безработицатав Кочината НИКОГА не е реално отчитана. НИКОГА. Има 52 милиона говеда, които се водят RETIRES, т.е. не са заемали в последните две години работни места. А колкото до пазарите - само тях не рекламирай. Някой казал нещо - и говедата са в паника. Ако тва ти е пазар...

Чета коментари, писани от деца в шести клас. Как били притиснати диктатори с мита. Страни издържат с десетилетия на санкции, например Иран, а и не само те. Стига да имат реална икономика, а такава имат и Русия и Турция и Иран. Да, ще претърпят щети, ще се девалвират валути, ще има безработни и фалирали чорбаджии. Но това няма да събори тези страни. Русия, Китай, Иран, Турция имат огромни вътрешни пазари и могат да оцелеят без търговия със Запада. Няма да им е приятно, но няма да е фатално. Турция ще си намери други пазари, не я мислете. Фатално е за такива като нас, без икономика, без армия, без приятели, разчитащи на подаянията на подли и алчни началници. Зле ще е за ЕС, който има икономика, но няма политика, армия и самостоятелност. Ножът е с две остриета и ще пусне кръв и от другата страна, защото е много нахална, а няма на какво отгоре. А Русия се сдоби с "южен фланг" без да си мръдне пръста.

Ама за положението в България ревете и плюете ЕС :))) Яаааа...

добре си го казал, ама народа ни за съжаление е 80% ... нали знаеш, как да те разберат. те си мислят че имаме икономика, имаме армия и че сме центъра на света.

Да, но говедото Ердоган ще бъде издухано . Това е най-важното.

ами то поскъпващият долар не е добро нещо за американската индустрия,а както се говори КИтай е най големият кредитор на САЩ предполагм,че китайците само това чакат диоларът да поскъпва и в подходящ момент да започне продажба на доларът!

кой от пишещи те тук ще смени всичкото си имане в турски лири или руски рубли,се питам аз имали тук български патриоти на дело да си сменят всичкото си имане в турски лири или рубли! Къде е Волен и подобните нему!

То и в гъзпапир няма да ги смени. Самият фед преди няколко дена обяви, че гъзпапира е надценен с 16% Ама казват 16%, защото ако кажат 100% ще настане паника. Която така или иначе предстои да настане.

що само пишеш, бягай да сменяш вражеският краварски долар за рубли и турски лири направо апартамента и нивите,златото го сменяй за турски лири и руски рубли,че да станеш милионер!

Ние винаги се радваме когато гори плевнята на Вуте.Цъфнахме и вързахме ,че обсъждаме Ердоган.Какво ме интересува Турция като ние не може да произведем и един пирон.Ако се върнем години назад в статистиката ще се види къде сме били ние къде е била Турция.Но малко хора се замислят.Турция си е Турция но ние Българите какво правим с тази наша ВЕЛИКА Държава.Докога ще потъваме.Искам децата да живеят в България.И да не бъдем последните идиоти в Европа.Не искам да се предаваме като нация.

Като нормален и честен български гражданин имам повече доверие и симпатии на САЩ от колкото на Турция,Русия!Все пак САЩ е икономика и култура номер едно сред развитите и културни народи и са всепризнати от по културната и цивилизована международна общественост,за разлика от другите които искат да са фактор но не могат а и не са способни!

сега е момента българите да се срещнат с администрацията на президента Тръмп и декларират че ще помагат безкомпромисно срещу диктатора ислямофашист Ердоган и в замяна ще получим огромни политически и икономически дивиденти …..но спри сърце ганювският селски политически елит има капацитет само да оближат задника на комсомолката меркел или на путкин

САЩ се опитват да възвърнат своето световно лидерство и сдържане развитието на други държави чрез санкции и мита.

САЩ и ЕС винаги са били лидерите, просто не говореха големи приказки, като популистките лъжци от Изтока!

на едните рублата,на ругите им братчета лирата ХАХАААХАХАХХХХХА..комунягите и фесовете си заминават

От 85 милионна Турция и 136 милионна Русия, дали е имало по 1000 човека днес да влязат в чейндж бюрата?

Нямало е. Щото никой не иска лири или рубли.

Путин и Ердоган да се съберат и да се молят на всякакви богове! Не че ще помогне, но поне нещо да правят, щото нищо друго не могат да направят! Може би накрая празните приказки на кандидатимператорите приключиха? Дано народите им видят, че царете им са голи! Лъснаха им задниците! ЕС даде възможност на Турция и Русия да продават на пазара им, а малоумниците решиха, че е дошло тяхното време! Тъпаци!

Ти руснаците и турците не ги мисли. Гледай Кочината - ама Убаво я гледай. Сега по 30 се застрелват на нощ в Чикаго, скоро по 3000 на нощ в цялата кочина. Чака ги гражданска война.

Ти, ако имаше някакъв мозък и някакъв срам, отдавна щеше да си се скрил. :) Хистеричните ти крясъци стават все по-смешни, пред задаващата се мощна вълна! Карикатурната ти същност се очертава все по-ясно на фона на очевидната мощ на Запада.

Като няма аргументи, соросопитеците почват да се занимават с моята Горда Европейска особа. Соросопитеци, затова.

Нашия Президент една руска калимафка го строява в Президенството... Генерал... СЕЛТАК+

Що така чехльо пишеш . Отивай в Ирландия да доиш овена.

Нищо неочаквано. Говедата губят Инджирлик. До края на годината турците ще са и извън терористичната говежда организация.

ПОМАК, зле е Русия...народа иска промяна

ЩЕ ЩЕ ... ЩЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕ :))) ха ха ха... тъп ватник.

Инджирлик го даваме на тебе да въртиш сюнети на манфина ислямофашист Ердоган а американските бази ги местим в братска България

Хххахахаха, соросопитеците се разчекнаха.

Веднага два табора еничари със зурни и тъпани да маршируват пред USA посолството до отпадане на митата!

Изчакват първо митингите в гейс.

Абе турците са същите тъпунгери като крепостните на Путлер. Хем стават по-бедни, хем се радват на мъдър диктатор, който да ги води. Не ги съжалявам такива, сами си ги избират.

Шутлер здрасти, как си ?

Турция в обятията на Русия и Китай. Ердоган просто няма друг избор. Политика така не се прави. Типично по американски - ще правиш каквото ти казваме, иначе.... Например американските ТЕЦове в България.

Така е било, е и ще е... От къде идваш - Марс, Луната...

Свърши тя. Не може рижко да воюва с целия свят. Просто ще зарежат долара и и ще му наврът "безценните" дългове в онова място. Ти го знаеш щото ти е постоянно вътре.

е ганчо обясни ти как се прави политика ве !? като се надупиш и разтвориш бузките като тебе ли

Американците продължават да си създават врагове. И принуждава много държави да се обединят против промишления и финансов диктат на Вашингтон. Иран е в жестоки санкции от САЩ вече 10 години. Турция, Русия, Китай, ЕС също получават непрекъснато удари по един или друг начин. Световното лидерство на САЩ е разклатено и Тръмп се стреми да го възстанови чрез санкции. Светът се пренарежда, като пред война. Така е било преди ПСВ и ВСВ. Но на американците не им стиска да действат с военни средства. През 1967 год СССР загуби войната в Сирия. Но през 2018 год Русия я спечели. Китай обяви, че ще вкара войски в Сирия и ще започне възстановяване. Съюзници на руснаците бяха Иран, и по-късно Турция ... Сега са подложени на финансови и икономически санкции от САЩ

Все пак Тръмп е един неуравновесен. Скоро ще го свалят и ще замажат положението.

Президентът на Турция Реджеп Ердоган телефонира на руския си колега Владимир Путин, след като Доналд Тръмп обяви, че увеличава митата върху внос на стомана и алуминий от Турция, съобщава Daily Sabbah. Двамата лидери са изразили съгласието си относно положителното икономическо и търговско развитие на отношенията между двете държави.Те също така са обсъдили кризата в Сирия

кон боб яде ли и турчин в джамия пърди ли ...айде връщайте Босфора че бай Тръмп ще си прави голф игрище там

браво на тръмп но сега ердоган може да изнася в китай.

Да изнася, ама Китай не внася стоки, а само суровини. Китай изнася стоки. Ердоган да си изнася за братска Путинландия, ония ще му плаща с други безполезни хартийки, наречени рубли. Голям просперитет, точно както обясняваше предизборно. ха ха

Като заиграе мечката у комшията ..... ГОРКИТЕ ОБИКНОВЕНИ ХОРА !!! ТЕ ВСИЧКО ЩЕ ПЛАТЯТ.

Браво бат Дончо ! Мачкай турската сура. Да отива да плаче на рамото на джуджето Вова.

когато амуджите убиха и се гавриха с руският пилот Великият путкин мордохаев отиде да се целува с манафина Ердоган а когато бай Тръмп най вежливо го помоли да освободи само един политически затворник и тоя се направи на велик и отказа сега Тръмп го срита като псе и "великата" им турска икономика взе да спихва като гъба …..

Много приказки на много глупави хора...българина си остава простак Кажете ми една причина ако Турция закъса, ние какво печелим...

Гарга, Турция отдавна е закъсала с този гнусен диктатор !!! Лошото е, че ердогад си има долари, а голяма част от хората в Турция си имат само Аллах :(((

ГАРГАТА

Пак не разбрах...България какво печели

Защо ми задаваш този въпрос ???? Аз отдавна съм казал, че диктаторска Турция е катастрофа както за самия турски народ, така и за съседите !!!!

България печели и не само България а цял свят когато ислямофашиста диктатор Ердоган бъде сритан и осъден за престъпния си античовешки режим …..ислямиста фашист Ердоган финансира радикален ислям в България и ако не буквално се опитва икономически да ни контролира но сега нещо му се обезцениха козовете

Българите печелят евтини почивки в Турция, евтини стоки от Турция. Губим - нашите стоки стават твърде скъпи за турците и износът ни за Турция ще страда.

Най-неприемливо в изказването ти е , че всички българи са простаци ?????????????

ГАРГАТА

Така е...не се гордея с това, но истината ме задължава го опомена

рублата пада.. лирата пада.. в Китай индексите на борсите се сриват .. тия не разбраха ли че света има нов шериф :) САЩ достатъчно дълго си траяха и им гледаха простотиите на тия диваци .. време беше да ги сложат на място ..

Друго си е да прехвърлиш спукания имотен балон върху Европа и останалия свят, нали? А печатниците на зелени хартийки без покритие да не спират денонощно! И ние разбираме от еврейски номера! Още повече когато се вършат от дебилни кравари!

хЪ .... идеята не е лоша, ама я да вземеш да обясниш, как точно ще се прехвърли американският имотен балон върху Европа ? за доларите без покритие съм съгласен

Тодор, ама то вече се случи бе! 2006 година.

Преподписвайте бързо за Мариците и купувайте Ф-вове докато не станало късно. И на хъба задължително кранче за втечнен газ

Тръмп е преател на малка България и ще мачка османлийте до дупка.

Баси неграмотника си.100% гербарски трол.

К'во стана с БРИКС-а, бе Ердоганчо ? Ходи там, ония ще ти оправят икономиката. Могат да ти напечатат колкото рубли искаш, та да имаш с к'во да си бършеш посрания задник.

К'во стана с БРИКС-а, бе Ердоганчо ? Ходи там, ония ще ти оправят икономиката. Могат да ти напечатат колкото рубли искаш, та да имаш с к'во да си бършеш посрания задник.

"Сега те ще плащат 20% мито при внос на алуминий и 50% при внос на стомана." а тъпият американец не разбира че митото ще плати самия той, като краен купувач.

Нищо не си разбрал, фес. Турция ще ги плаща тия мита, защото внася суровини от САЩ. "Тъпия американец" така ви го сложи на продънената икономика, че за 4 месеца, лирата се превърна в тоалетна хартия. Ама теб какво ти пука нали си имаш Аллах, те нека да си имат долари. Голяма, празна, квадратна глава.

шестак си, митото се плаща от вносителя, а той си го избива от крайния купувач-средностатистическия т¶п американец

Тъпия американец, който все пак е по-умен от теб може да си го купи и от другаде. Например от... България. Ама ти не знаеше че България изнася алуминиеви изделия в САЩ? Тогава не коментирай неща които не разбираш.

Първо, драскачите от дир.бг не могат да превеждат. В поста, никъде не пише, че турците ще плащат, а само, че алуминия ще скочи с 20% а стоманата с 50%. Второ, тъпият американец просто ще спре да купува от Турция, заради високите мита и ще си купува от другаде с по-ниски цени, а турчетата ще гледат мача отстрани.

и кой е този глупак който ще си продава суровината на много по-ниска цена от турската? ти ли?

Турция внася алуминий и стомана в Щатите, а последните им вдигат митото с 20-50-%! Т.е. турската стока става непродаваема, или печалбата на турските износители се свива до мин. М/у приятелски страни митата са символични. Ся, стана ли ви ясно?!

Не се мъчи образоваш прости червени тикви. Довчера бяха врагове с Турция, защото им свалиха самолета, днес са първи приятели и братски народи, защото малкия мук каза така. Такива продажни комундета нямат мисъл, само опорни точки.

туркия ке падне !!!

Най-вероятно е да има някакъв цвят революция.

Кафява ще е заради посран Ердоган.

Най-вероятно е да има някакъв цвят революция.

Четейки комвнтарите гледам че Ганьо Балкански сега е с Турция ,по изперкала държава пълна с олигофрени от България няма .

Глупости...

ама нали са съюзници в нато ?

Поздравявам президента на Съединените Американски Щати ! Точно така Санкции за Турския башибоук до дупка и докато умрът от глад ! Все едно аз съм назначил Доналд Трумп за президент, защото има моето мислене, а именно САНКЦИИ ЗА ТУРЦИЯ !

На края тия идиотщини ще избият в друга посока. Надявам се да ни се размине.

Мислете кът пишете... Някакъв тъпунгер въпрос щял да задава...хихиии Тия от лудницата са изтървали работата си

Трябват санкции до дупка, санкции за Турция , да умрират от всякаде тези мръсни цигански чалми !

Това е гаден тролски коментар !!!!!!!!!!!!!!!

Туркеята е исторически най-обременената държава, а в к-т с исляма нещата не се нуждаят от коментар. Погледни й само сатанинското знаме! Я се поинтересувай (образовай) какво означават цветът и символите му!

"Султана" беше един от най-големите поддръжници на т. нар Арабска пролет, защото си мислеше, че като се разтурят държавите на комшиите той ще стане хегемона в арабския свят. Ама тая сметка си я направи без кръчмаря и сега май ще гледаме Турска пролет. А комшиите му няма да си мръднат пръста да му помогнат, защото го видяха що за стока е. Ердоганчо стягал партакешите и бягай докато можеш, че скоро ще те влачат по улиците като бито и е.ано псе.

https://business.dir.bg/pazari/prodalzhava-spada-na-ruskata-rubla-sled-us-sanktsiite

Кефя се не толкова на Сащ и Тръмп, а секефя най вече че Турския вековен враг страда и се гърчи в Агония! Турция са в накдаун алеееее:)

Сега Турция да изгони краварите от Инджирлик и им конфискува ядрените бомби там .

Бих задал на Тръмп един въпрос сега. Сигурен ли е все още, че при създалата се нова ситуация, Турция все още е южен фланг на НАТО. Защото аз сериозно мисля, че тя де факто е южен фланг на Русия. Ердоган никога няма да забрави, как Путин му спаси живота, а Щатите крият Гюлен.

Къф въпрос ве анонимен селтак... Луда работа...

Днес е Туриця, утре Русия ...