Носете си старите дрехи, момчета…

Избрали сте ги според вкуса си, съчетали сте ги по цвят, материя и според сезона, но знаете ли откъде са дошли и къде ще отидат?

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Явно статията не е разбрана от много хора. Не става въпрос за бедни, богати, кой е на власт. В соца купувахме когато нещо уцелвахме по магазините. Затрупвахме се с излишни вещи. Сега по кофите има купища стари ненужни дрехи. Та затова става въпрос да не се изхвърля в контейнерите. А за самите дрехи коментара е, че винаги може да се комбинира и да си по модата. Ако имаш нужда и възможност, който иска може да си си купи каквото иска. Та какъв соц, какъв Бойко и т.н. Говорят за буклука и разхвърляните дрехи около кофите.

До тук ни доведе повръщащя от преяждане и презадоволяване колективен запад и най-вече САЩ ! Населението в САЩ е едва 3% от световното, но тази държава консумира 45% от ресурсите на планетата. Резултатът е хипер-мега-свръх задлжняване на тази държава, което на практика е ограбване на другите държави, защото САЩ печатат и резервната валута (на това се вижда края) и 200-та войни след ВСВ в които в 161 САЩ участват директно, а в голямата част от останалите са организатор. Ето това е капиталистически "растеж". Сега са ни подготвили смяна на този вид капитализъм със технократско-американски комунизъм: Ще бъде конфискувана частната собственост (без най-богаите), ще има базов рейтинг чрез контрол и оценяване на поведенеи и мислене на всеки (в началото чрез телефончетата, а после с имплантирани средства в тялото и 5G/6G), ще има контролирано раждане и контролирана смърт (!) - "те" ще предценяват дали и колко ще живеете !

за съжаление тази анти-утопия се задава с плашеща скорост хора, мислете и се подготвяйте (най-вече психически), докато все още има време за реакция

Всичко трябва да се намали. Да караме само на хляб и лучец и да слушаме народни песни по радиото.

ЕВРО текстилът СЕ РЕЦИКЛИРА предимно в Индия...

Че след 6 милиарда години и Слънцето ще угасне... сън не ме хваща!

То и без това, откакто радевците и кирчовците са на власт, няма пари за нови дрехи

Последно Тиквата беше "първа политическа сила", цените кога ще паднат?!

Не си оригинал, някакво мунчовско менте си

Типично изказване на един от простите, с които се разбира Боко Тиквата. Та цените кога ще паднат, след като Тиквата накара да гласуват за него?!

И как ни накара да гласуваме за него, като ваш КирчУ държи кода за машините

Много взехте да вярвате изведнъж на БСП, гербопитеци! Ако "Кичру държете кода за машините", значи герберастите са спечелили изборите с измама, така ли?!

А защо се обръщат към момчетата? Женските са тези, които пълнят гардероби с дрехи, които обличат по веднъж годишно. Обувки - също. Дамските превръзки и тампони също имат текстилни елементи. Тампони за грим, мокри кърпички... Кой замърсява повече?

Ти за Стефан Цанев чувал ли си?!

От 20 години с една къса рокличка обикаля читалищата, няма пари за повече

Радвам се, че се пише по този въпрос. От както съм съзнателен човек си подбирам качествени дрехи и ги нося понякога десетки години.

Щом ги носиш десетки години, значи пазаруваш 1 път на 20 години

Аз например се плета много от дрехите. Лесно се разплите и ето ти нова дреха! Или различна яка, шалче, апликация.... правят дрехата нова, не струват почти нищо и винаги си различен.

Ама и момичета да си носят и те старите дрехи !!

Капитализма по дефиниция подразбира ръст, ако няма ръст това е планова икономика. Така или иначе капитализма няма периферия за експанзия и го гасят, по не могат да си признаят. Строим инклузивен капитализъм което на практика е робовладелчески строй или демократично всички да решим какво да правим, какъв строй да бъде. Проблема е че без експанзия, нови пазари бизнеси се оформя каста, никакъв шанс за нови Илони, Билове... Стават каста наемни работници и каста управляващ бизнес елит, по не това което ще остане... Другия варираният е социализъм, комунизъм, с частна собственост, но и лимит за максимално богатство. Много лесно можеш сложиш огромен данък за трета къща, кола, така да се нивелират богатите спрямо работниците. От друга страна трябва да се сложи лимит на труда, има излишък от труд, тридневна седмица, пенсия на 50 години и подобно... Варианта на Шваб с надзорен капитализъм, което е един цифров концентрационен лагер, набутват роба в метата и дистанционно уж работи и смяна на психиката, потребностите, е нещо нечовешко, като Аушвиц, само дето няма ограда, но те профилират и много по добре направляват ос СС надзирателите...

се задава, и се вижда отдалече, за който може да си нареди пъзела CBDC-та + AI + MachineLearning + BigData добави малко (въоръжени) дронове за вкус..

Целта на всички икономики е разтеж, а това е вредно. Трябват сериозни закони срещу програмираното остаряване на продуктите - напр. една година смартфон, после производителят тайно ти пуска ъпдейт, с който става тройно по-бавен, и единственият изход е да си копиш нов. Същото и с техниката, която е изчислена да работи до малко след гаранцията и после щеш нещеш трябва да купиш ново. Същото и с крушките, които са изчислени да светят точен брой часове, като технологията позволява да са практически вечни, но нали се сещате защо не се прави.

Нас, българите никой не е в състояние да ни превъзпита. Много са се опитвали и всички са свършвали зле. Това Византия, това турската империя, социализъм, сега ЕС. Колко от тях останаха на картата? А, само ЕС, но и той е май пред разпад.

Ей ги корпоративните плъхчета и змийчета - екофашисти. Под знака на квото им платят от централките налагат ИЗИСКВАНИЯ. Алоу, тия минават ако има просперитет. В мизерията освен да дигнете оборота на тъмната икономика, друго няма направите. Мислите си, че Българина няма да си пази лозето, ракията, доматите и свинското ли? Верно ли бе? Я да проверите колко от нас ви вързаха на фалшивата ваксинка и пак да "планирате". Ще ни пратите НАТО части да ни накарат на сила ли? Аре де. Едни французи се научиха на ситна копаница, мое и немците да образоваме.

Не беше ли яж и пий и си носи новите дрехи? Дупе, дрехи и пари не пази за старини.

Ще се фанете за шлиферите. Давоските копои с техният ексклузивен капитализъм, можеха да са директни и да си го кажат: Никва средна класа. Никъв икономически растеж. Карбонови сметки и дигитално следене на консумацията. Социален рейтинг. ЗАНУЛЯВАНЕ. Дир, може малко по-нежно да прибирате пари от Давося. Или Шефа така каза? Щото му е последна врътка, та гледа квото мое да докопа в повечко?

Добре дошли в света на denkstatt! Нека придружим пътуването Ви към корпоративната устойчивост. Що не си го ... устойчиво, ма така до края. Упс, грешка. Мое ви хареса.

Брех! А пък си мислех, че комунизма бил свършил... А ето днес каква пропагандна статия! Сега чакам да започнат на децата да връчват пионерски, пардон скаутски поръчения за вторично суровини...

Нова глупост - текстилът бил вреден. Не е за вярване до къде може да стигне човешката глупост!

Нищо не си разбрал от статията! Дали да не се опиташ да се замислиш? Случвало ли ти се е?!

Значи отдавна онези на запад ви обясняват, че ще ви нулират и ликвидират ама вие хихикате. Кръгова икономика. Зелена сделка. Измислени пандемии. Кръговата икономика я обясняват като производство на по малко стоки за бита но със по дълъг срок на експлоатация и като се счупи - ремонти до откат. Само със зелената идиотия не е ясно как ще стане - батериите къде ще ги изхвърлят, на луната ли, или на марс.

Абе аз си ги нося ама жената се нови си купува

Жесток сблъсък с мигранти на границата Сърбия - Унгария. 600 мигранти са щурмували границата със Сърбия, въоръжени са. Има отстреляни 6 мигранта, всички със оръжие в джобовете си.

Български знаеш ли, че си много неграмотен?

дрехите поевтиняха, за сметка на храните

Черен петък, в магазините има няколко човека, които " разглеждат " и няколко консултанта, които те питат първо дали имаш нужда от кредит???? Акъл вериша свърши. Даже в Одрин приключи.

след 4милиарда години Слънцето ще погълне Земята и всичко ще се рециклира. Какво толкова са се загрижили?

Хайде на бас, на 100 лв., че не всичко. Трябва само да почакаме, и ако съм прав, ще черпя.

Абе, на тия с стпечатъците, моем ли да им отпечатам подметката върху задните им части?

Освен гладни, защото тревата и скаклците не са особено засищащи, в скоро време ще ходим и голи. Няма да е лошо да измислят хапче, от което да ни расте козина, че иначе е студено, а енергия за отопление няма да има. Какъв прекрасен нов свят! Как да не ти се прииска да се самоубиеш и да се приключва с отпечатъка.

Или ссте силно болни мозъци или сте нагли и нахални в пропагандата до безкрай. Аз залагам на второто. Не вярвам да има подобни инфантили наистина, по-скоро е пълно с продажници.

Има малоумници които вярват на всичко.

Като им кажат „по телевизора", че през ноември трябва да носят сиви костюми, хвърлят сините, които са си купили преди месец и си купуват нови 5-6 сиви. През декември ще трябва да си купите зелени, да си знаете!

Производителите и модните дизайнери трябва ад печелят от глупостта на хората, които съсипват природата. Ако не си купиш това, никой няма да те обича! Изхвърлете от гардеробите си миналогодишните/миналомесечните си дрехи! Кралицата и принцесите носят лилаво! Не се показвай на улицата, облечена в зделено! Ще те осъдят за държавна измяна! Ще умреш, ако не си купиш новия смартфон модел 5500055! Яжте банани!

Значи като ви гледам коментарите, е само едно може да кажа: Терминал 2 за всяка една жена, която иска да се чувства добре и на място... Тук просто мъже няма и сякаш няма и да има... Нищо не става от мъжете родени на територията, да знаете... Препоръчвам Дубай, аз без Дубай не мога... Ню Йорк също става, има някаква класа и там...

Ела бе, моме...

В Дупай явно добре плащат за услугите, които предлагаш. Тука просто мъжете търсят морал и разбиране. Очевидно нито едното не можеш да предложиш. Много се жалвате, а нищо не давате. Общо взето бих посъветвал мъжете същото. Не си губете времето с простакесите от територията на България. Това освен да ти изпили нервите с вечните си драми и проблеми, освен манипулации лъжи и сърдене, друго няма да видите.

Явно, че никога не си бил в Дубай, а по всичко личи, че няма и да бъдеш... Там пускат само успели хора, които имат класа, знаят какво искат и как да го постигнат... Такива като тебе даже не знаягт Дубай в кой щат на САЩ е... Убеден съм, че много ми завиждаш за това, че мога да ида в Дубай когато си поискам и имам успешен бизнес там... А какво предлагам, не знам дали някога изобщо ще може да разбереш, защото явно не си от моята класа, а няма и да бъдеш... Приятен ден!

Толкова ти е успешен бизнеса, че в неделя си виснал в ДИР да пишеш коментар под някаква статия.

Ленче, къде се буташ в Дубай или Ню Йорк. Ще знаеш че там точно тебе чакат

Никой на тоя свят не те чака, трябва сам да се заявиш, за да видят хората, че без тебе не може, аз така направих и сега ей такива като тебе ми завиждат, нали се сещаш?!!? Ако не си ме разбрал, имаш огромен проблем!

Бухахахаха! Доообре!

Лафчета за "класата" как не умряха бе? Карачките ги дрънкаха като символ верую още края на 90 те. Явно и проститутките у нас са деградирали. Бе научете някой нов лаф бе, с едно напикано месо не става вече. Много е голяма конкуренцията по тази линия, и винаги се търси свежо. Така, че инвестицията в образование си заслужава. Колко му е, една "екскурзия" до Дубай по малко или целево и образованието е платено.

Носете си старите дрехи, момчета, ЗАЩОТО НОВИ НЯМА ДА ИМА !!!Всичко свърши, Булгаристан си заминава …

с автомобилите е същото потребявайте, братя, ич не се замисляйте, не е ли последния писък ич не го поглеждайте консумирайте и въобще да не ви пука какво мислят някакви екологисти ама ич!

Може и голи да ходим щото се поддържаме ,обаче Ганьовица не смее да се съблече щото се тъпчи с храна и шоколади по пет пъти на ден

Ти недей много да знаеш, точно пък ти...

Пернишки терористи Екзекутират Българи с Полицейска техника открадната от Първо РПУ Перник!

Аз само искам да кажа, че това което липсва са истински мъже... Момченца много на тоя свят... Казва ви го като една истинска жена, която е имала много класни мъже в живота си, която може ако иска да има и Марк Зукърбърг (за мен просто Зуки) и която знае какво иска и как да го постигне... С класа, чар и умения от 21 век... В България положението е много зле. В САЩ става, в Дубай е прекрасно! Там са истинските мъже-лидери на новото време, без които много скоро няма да можем да направим нищо...

Вече съм убеден, че просто тролиш :)

Разбрахме че на теб дрехи изобщо не ти трябват. Сетихме се какво работиш в Дубай!