"Норникел" плати безпрецентна за Русия глоба от 146 млрд. рубли

Компанията си плати за щетите от разлива на гориво в Норилск миналата година

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От единият джоб в другия руски чалъми на едро? Най голямото замърсяване е гагебистката върхушка путляров и сие!

Сега едни много наши ще работят по еко проектите.Както у нас, както и навсякъде по света.Данъкоплатците да плащат и да се боцкат срещу ковид та живи, здрави едва ли но пак да плащат.

Парите ще изядат и изпият , природата-кучета я яли....

Държавното предприятие плати на държавата. Т.е. на Кремъл, малка част остава за.замърсения район

За двореца на Путин кой ще плати глобата? И той е два милиарда долара, също откраднати от глупавите руснаци

Почвата е чиста само когато има 2 млрд. долара във федералния бюджет. До внасянето им е мръсна.

Предприятието е публично АД. Все си мисля, че акционерите няма да са много доволни при разпределяне на дивидентите. Любопитно кога наш съд ще осъди за замърсяване на води и въздух фирми като би..ет, сол...ей, хол...им, гор...со, челопеч май...инг и т.н.

Виж кои са акционерите! Ако не са послушни, нямаше да са живи, здрави и много богати. Дори не живеят в русия. А тук не е много по-цветущо положението. Разликата е, че тук ЕС санкционира държавата, а не тя самата, през институциите да се самосезира.

замърсения район отдавна го поизчистиха, има видеа по темата

Вируса не се предава само когато си платиш глобата от 3 хиляди лева за разходка в парка. До внасянето им се предава.

Русия е правова и демократична държава. Всички са подваластни на закона и отговарят за действията си пред руски компетентен съд. Норникел ще плаща още за разлива на гориво

Кога ще има присъда от наш съд Срещу предател - русофилски трол

Това си е частна компания работеща с лиценз. Нещо като Дънди у нас. Но да е чул някой за замърсяване у нас. Не говорим за глоба.

Всеки може да си купи акции от Норилск. Една акция върви за 23 200 рубли за деня. Който няма пари, не може да си купи.

За замърсяване съм чул. За глоба не.

компанията е платила 684,9 милиона рубли, за да компенсира щетите върху почвата И почвата се изчистилааааааааа!

А ти не си беден шизофреник, който си продава задника за копейки. Чист демократ си!

95 долара на литър дизел. Бая висока цена.

Цялото земно оср аха тези ватенкаджии. И още искат - четете за Арктика! А вчера са влезли в съюз с чайниците за да си разделят и Луната! Забравиха само за мАкедонците от оня знаменит виц, дето си я искали..

Ще плати, защото следващата стъпка е национализация и пращане на висшия мениджмънт в колония - да намерят отговор на някои философски въпроси за живота си. Всъщност енергийните дружества само юридически са частни - всичко е под контрол на държавата и ако кривнат от начертаната линия, бърже бързо се разбира, че малко са се пообъркали.

само 1 милиард е, с тия 2 ще вдигнат още два, от които всички руснак ще се възползват много.

Орките на путин осират всяка една територия, до която се докопат. Всичко заграбено от тях е пълен леш. Слабонаселените райони в Сибир са по-леко пострадали, но не за дълго!

Интелигентен и нагъл предателю За колония, би българска

А ти искаш да кажеш, че България е демократична и правова държава и ти не си един кръгъл глупак

Колко точно наименование на путинова Русия ! Хахахах

Бъркаш държавата на чекмеджето, колега

да здравствует первое мая - даздрасперма... така си кръщават дъщерите от сесесерето още..

Орките поне плащат на господаря си за 21000 тона 2млрд! А я кажи Бритиш Петролиум колко плати за 780,000 m3 приблизително 500000 тона (25 пъти повече) 4млрд. Е къде е справедливостта се питам при Путин или при Запада???

В Русия плащаш колкото ти кажат, защото е по-добре да платиш и да имаш нещо, отколкото да не платиш и да нямаш нищо. Нямаш избор да оспорваш. Най-голямата справедливост!

Да таке е, но освен това ще плати, защото това са смешни пари и не си струва заради тях да си създава никакви проблеми. Иди на сайта на компанията и ще прочетеш, че това е размера на дивидентите за 1 година. Норилск Никел е машина за пари. Монопол без конкуренция за богати находища на мед, никел, платина и паладий. Мед винаги трябва, никел ще трябва много за електромобилите, останалите два метала за колите с ДВГ. В момента паладия е по-скъп от златото. Норилск Никел произвежда 1% от БВП на Русия.

Главните акционери в Норникел са президента на компанията Потанин и една група заводи на Дерипаска. Двамата заедно държат около 60 % от акциите. Първият въобще не искаше да се плащат дивиденти тази година, но вторият има дългове, които иска да изплаща с тези постъпления. Компанията се търгува свободно на московската борса, но малко брокери извън Русия ще ви осигурят достъп до нея. Алтернативата е да се купуват депозитарни разписки.

Бая ги е заболяло! 2 милиарда са си 2 милиарда, а шетите на дали ше се поправят с пари. Но, важното е друго: тук в Боколандия некой да чу някой глобен за замъсряване? Видя се в какво състояние са реките ни, но всичко е точно!, горим на Еу лайната всеки ден, но всичко пак е точно.

В демократичните държави е така. У нас ако хванат някои от бандите на главатаря да внасят и да закопават боклук, прокуратурата веднага издирва удобна и просперираща фирма за да и вмени вина и да конфискуват в полза на едно едро момче.

суровините поскъпват в световен мащаб... Трябва в един момент да се доплати разликата... Под формата на глоба ли ще е, доплащане ли ще е, рушвет ли...

Честито на Норилския Никел! Сега ще разберат кое е по-евтино - да си поддържат резервуарите за гориво или да си плащат глобите. Това е знаково за Русия - да се наложи глоба от която даже гигант като "Норникел" да се стресне.

Ами като си го разлял не там където трябва. Ти ливни един литър в цветята на жена ти и гледай каква глоба ще отнесеш от нея.

Трай бе май..мун...забрави British Petroleum с разлива в Мексиканския залив....папагал тъ..п. BP Deepwater Horizon oil rig released over 130 million gallons of crude oil into the Gulf of Mexico...още не могат да се премахнат щети от този разлив ...минаха вече 12г. Глобата за BP е $7.8 милиарда

Не плати $7.8 милиарда...в грешка си...

Знаков за Русия е стария виц, за оня дето наместо сепико си направил секуро. Помниш ли го Алекс? Преместил го в другия крачол. Така е и в Русия, правят се че местят пари от единия путински джоб в другия. Това не помага нито на т.н. бизнес, нито на икономиката, да не говорим за народа. Както и преди най-големия унищожител на природата си остава най-голям, тъй като на никой не му пука какво ще стане със следващите поколения. Дечицата на олигарсите, протежета на Путлер, отдавна живеят в екологично благополучни страни като Швейцария или Монако. Нещо може да се измени само когато ги натирят от там.