НОИ: За да балансираме пенсионната система, вноската трябва да е 30% от заплатата

За 2020 г. ще са нужни 4.1 млрд. лв. от бюджета за покриване на дефицита в осигурителния институт

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Имаше коментар за инвалидна пенсия от 200 евро....синът ми е с пълна глухота и взема 160 лв пенсия и е на 29 години, а възможности за работа -никакви! Ако това е достоен живот, а ние с мъжа ми трябва да живеем най малко 100 години и да работим, за да му осигуряване нормален живот, или по-скоро да симулиране щастлив живот, а колко други хора с увреждания нямам близки....Геноцид!

Време е държавните служители да плащат. И те са граждани на тази държава !

Всичко това е логично. До момента в ,който осигоряването не стане лично за осигоряващият се и от неговата партида да може да прехвърля средства на посочени от него лица, няма да се промени нищо. Сега един пие ,а друг плаща

Всичко това е логичнолДо момента в ,който осигоряването не стане лично за осигоряващият се и от неговата партида да може да прехвърля средства на посочени от него лица, няма да се промени нищо. Сега един пие ,а друг плаща

40г х 30% = 20г получаване на пенсия(60% от заплатата) , при 4г средна продължителност на живот след 65г за мъжете ! - За да се балансират вноските към продължителността на живота те трябва да са намалят на 15%

Ааа не може ли да не плащам нищо и да взимам нищо - и няма да има нужда ме смятате и мен и да пазите архиви и али-бали

Продължителността на живота в Бг е 70г за мъжете, пенсионират се на 65. Получават пенсия средно 5 години. Полицай, пожарникар, военен се пенсионира на 50. Получават пенсия 20 години - 4 пъти повече. Отделно от това никога не е внасял вноски от заплатата си - внасят му ги от бюджета... През това време тези 100 хиляди хрантутника си паразитират върху труда на нормалните хора....

Сребърния фонд - с 0% доходност - т.е. инфлацията го яде. Спирате помощите на вечните майки от един специфичен етнос, пенсиите на мнимите инвалиди които карат луксозни джипове, затягате кранчетата за източване на здравната системи и всичко ще се БАЛАНСИРА. Ако не - да дойдат други, по-умни.

За да се балансира една система трябва да е ясно какво влиза и какво излиза от нея. Никой до гега не е публикувал този подробен разчет за системата на НОИ. 1.Защо управляващите не криминализират неплащане на осигуровки? Вместо това обявяват "минимални осигурителни прагове". 2.Колко човека внасят осигуровки? 3.Колко човека получават пенсии? 4.Колко човека получават други видове плащания от НОИ? 5. Колко са вноските за държавни служители, военни, полицаи ? 6. Влизат ли в НОИ, кога постъпват, или ако влизат това ни се представя като допълнително осигуряване на пари от бюджета?

Получават високите пенсии доста хора, които били в профсъюзите, партии и други обществени организации. Я ги вижте, наистина ли са работили там или само са се водили там на работа. Така беше и в редица други предприятия. И до сега във всека една богата фирма има парашутисти с огромни заплати, какво все още дири мъжът на цецка за 6000 лева заплата близо до софийското летище???

Гепени милиарди? До кога ще се гаврите с пенсионерите? Фашисти!

мръсни копелета, не искате ли направо 100% от заплатата? КОЙ ШЕ ВИ РАБОТИ, ТЪРТЕИ МРЪСНИ. СМЪРТ!

Висока заплата ви трябва! Не може да орежите оскъдните заплати. В Германия един барман заработва 2400 след 30 % данък му остава 1600 евро. Без да е вишист.

И ти явно не си, щом пишеш "вишист".

А ако отрежете подаянията за паразити, тази вноска дали няма да спадне значително?

Пак ще се минава към сивата икономика. В момента социалния ми "данък" е 834 лв. на месец. Плащам си винаги, когато ходя на лекар, за пенсия не се и вадявам, и отглеждам три деца под наем. Ще ме извиняват, но първо да вземат мерки, всеки да си плаща дължимото, а не непрекъснато да товарят коректните платци.

"Сициален" данък(плащан от работника/служителя) 834 лв. не мое да има …. освен , разбира се, ако не си самоосигуряващ се, но и тогава "СОЦИАЛНИЯТ" ТИ ДАНЪК ДОО Е ОКОЛО 660 ЛВ МАХ(но ти си тарикат и плащаш на по малкият перцент. , при теб е 600. Е, ти включваш и ЗО(здравно осигуряване) , щото "плащам когато ходя на лекар - колко плащаш бе …..", а трите ти деца явно са спартанци.... ииизобщо не боледуват, жена ти не е била въ майчинство и болничхи за тях ….. А това , че НОИ са мошенници от горе до долу … е друг въпрос - те буквално крадат за лично облагодетелствуване. Иначе 30% наистина са много, но помним времена съ 32% и 29%.

Пенсионно осигуряване се плаща за да се изплатят пенсии на някога работили а не социални помощи.

1. За да уравните /поне/ Бюджета си , то трябва да се случат 2 събития: А/ Да се възстановят откраднатите вноски от преди 1989 год. на починалите ми родители, тези които и аз съм правил, тези на жена ми/барабар с "ергенският ни данък", защото нямахме дете цели 2 години/, както и тези на всички фамилии подобни на нашата Б/Трябва да се престане с кражбата на осигуровки от лични партиди, които да се пренасочват към крадливо позиционирани субекти, както и към крадливите по своята същност, но за сметка на това бездънни джобове на Държавата и администрацията и. Но тъй като това няма да се случи, то поне направете така, че да си минимализирате разходите и да направите услугите си що-годе използваеми ! /Например: а.Теоретично е възможно софтуера, който правите да проработи. От първи път даже б. Теоритично е възможно да не ни искате съвместно с НАП, безмислени, напълно излишни справки, когато всички данни са при ВАС, тъй като ни наредихте да Ви ги даваме на дискетки още през 199... и не помня коя година /Но помня опашките с дискетките/ в. Може да направите и така, че да се снишите, та да не Ви чувам, защото може да имате "сурат", но не и право да искате нещо. Каквото и да е. От друга страна - освен че не съм оптимист, аз не съм и песимист. Това означава, че съм реалист. Поради това знам, че и "Това немааа стане" и питам: Колко %-та искате като подкуп или рушвет, който да Ви се връчи от обществото, та да млъкнете и да не мрънкате дразнещо? С какви суми ще се удовлетворите и престанете да насаждате конфликти между бедни-богати, служители-работодатели? А, бихте ли поискали 120% от заплатата да е за осигуровка? Самотговор но моя последен въпрос: Не, няма да го направите. Ще поискате да е 99,99, точно както във всички вериги супермаркети и Супермолове закръгляват цените. Казваг го, защото съм реалист и го знам.

Значи, моят старец все повтаряше: "Дай да визим простата кръчмарска сметка". В случая тя е следната: При заплата 1000лв - осигуровки 300лв(100030%). За една година осигуровките са 3600лв(12300=3600). За пенсиониране в момента на жените им трябват 35г. стаж, а на мъжете -38. Да вземем по-малкото - за 35 г осигуровките са 126000лв. Такаааааа. Толкова иска да взема държавата от една жена с 1000лв заплатдокато работи до пенсия. Колко време ще живее тази жена и ще взема пенсия е загадка. Обаче можем да сметнем колко години трябва да живее, за да получи като пенсия това, което е дала на държавата. В момента пенсиите са около 1/3 от осигуретелния доход. Или жената би трябвало да получава пенсия около 330 лв. 126000/330 = 382 месеца, което е равно на близо 32 години !!!!!!!! Значи, да обобщим - жена, която се пенсионира на 61 години, трябва да получава пенсия до 93 годишна възраст, за да ползва като пенсия, това което е взела държавата като осигуровки. Е, но това му се вика БАЛАНС. А мъжете според този "Баланс" трябва да си харчат пенсиите до 100години.

демек ще се намали с 30 проца защото сега заедно с работодател даваме по 60 проца от заплатката

Защо не кажете как е в Европата въпросът с пенсиите? Всеки пенсионер има собствен стълб/сметка и не е нужно той да мисли кой ще му плаща пенсията! – която си е заработил с изчисленията, които е плащал! Защо пак лъжете и подвеждате хората? Не ви ли е страх от Господ?

В Испания един диабетно болен взима 1200 евро пенсия. В България един диабетно болен взима 200 евро пенсия. Минималната пенсия по старост в Испания е 800 евро, защото иначе ще обричат един пенсионер на глад и мизерия. Минимална пенсия в България равна е на 100 евро, което обрича един пенсионер на СМЪРТ Милиарди АВАНСОВО ЗА F 16 намериха да дадат, а за пенсионери все няма... аааа сиктър!

Познавам лично тези диабетно болни и там, и тука

нема как да се ; балансира; нещо дето е създадено да се краде от него , комунетата прибираха 90 % от труда и плащаха същите мизерни пенсии , капиталистите прибитат 80% а за останалите държавата иска 50% данъци , та каквото и да кажат тея от ной е 100% лъжа

спокойно! корона вирусът ще оправи нещата! в белия свят смътртността е 20% при пенсионерите. у нас - вероятно ще е двойно, може и повече! така че не се безпокойте.

За да балансирате пенсионната просто я направете капиталова.

Първо спрете всички помощи, които вземат ромите и пехсиите им по болест, взети със заплащане и така, ще попълните липсите.

това е прекрасно, само дето ромскитецигани, военните, полицаите, държавните служители пожарникарите не внасят нито лев, а взимат пенсии, някой от тях доста дълго, и впъти по високи от тия що внасят в пенсионното! направете вноските лични, бе кр....етени!! както е в белите държави!!!

Ами те вноските и сега са лични, като изключим горе написаните. Нали всеки работещ трябва да заработи дори вноските, които са уж за сметка на работодателя. На работодателите никой не им дава тези вноски. Работодателите и работниците с общи усилия трябва да произведат някаква продукция, за да могат да се платят заплати, осигурителни вноски, да се платят останалите данъци и чак след това, ако остане някаква печалба - тя е за разпределение.

Няма проблем! Увеличете заплатите с 50% и тогава може да направите вноските 31 %. Просто и ясно!!!

до НОИ. За да балансирате пенсионната система, трябва да си намалите с 30% от заплатите и бонусите. Преди няколко години един ваш шеф, беше взел 54 000 лв. за неизползвана отпуска! И още много други като него. И това са от парите за пенсии на целият народ. щщд

Вашта мама мушенници да еба,що не искате 99процента,да има за полицейските хрантутници дето ви пазят дебелосерещитеви гъзове.

Еми аз предлагам 90%от заплатите да се превеждат директно на ГЕРБ.

Ами добре, при това положение остава да поблагодарим за предложението и да го отклоним... не желая държавата да ме "осигурява" при тези условия

не стига за кражби, за мургавите паразити и за бежанците!

малко са хората които ще дочакат да вземат нормална пенсия ,масово ще взимат социална защото не могат да съберът трудов стаж 37 -38 години ,така юе не се напъвайте да да се осигурявате на високи заплати ...

Не е 38 а 40 години трудов стаж след 2027 година ,няколко поколения след 70 година ще са на социална пенсия бкл.и сегашните които завършват гимназия ......

Ще кажете ли някога какъв е процента на събираемостта. И 100% да ги направите пак няма да стигнат парите на НОИ.

То хубаво, ама при заплата от 900 лева, 30 процента са 270 лева и остават за харчилък 730 лева - за какво по-напред? А колко хора са с далече под 900 лева заплати? Виж, ако заплатите са по 3000 лева, 30 процента са 900 лева и остават за харчилък 2100 лева, ама това в България - НАНАЙ !!!

Ами забрави данък 10 % и здравни осигуровки . Смятала съм всичко процент по процет и ни отдържат 50 % от заплатите , е половината уж дава работодателя.

Айде, бе - масовата трета пак да пълни системата, че да може не толкова масовите, но пък прогресивно нарастващи хрантутници от 1-ва да си получават максималния размер на пенсиите значително по-дълго време;)) Байгън от такава "солидарност" вече!

Къде дянахте парите от приватизацията, които трябваше да формират т.н. "Златен фон" в подкрепа на пенсиите ?

Нема страшно, смъртността при короната е най-голяма сред възрастните ... това ще оправи пенсионната система, за това и болни за момента "няма", с цел да се разпространи масово вируса сред населението, а после ще се прикрият данните за смъртността сред възрастните - ще има измислен пик на удари и инсулти за да се скрие информацията.

Фен клуба на Герб отивайте и питайте вашият Баш Майстор , защот в Сребърният фонд има 3-4 милиарда лв като от създаването си до днес е трябвало да има над 10 милиарда и при финансова криза тогава от къде ще гарантира пенсиите на хората. Това че пенсиите са жълти стотинки за масовата част от народа даже децата пред блока го знаят ...

Може, но само при индивидуални партиди, да се знае кой ие и кой плаща. Сега българи работят, цигани и комунисти (ченгета, военни) ядат.

всъщност най-дпбре ще да е 0% вноска и всеки сам да се подготвя за старини, че ако разчитаме на крадливи мърши от ГРОБ и ДС-бизнесмени-специалисти по държавни поръчки ще видим пенсии през крив макарон.

а защо изключваш другите партии управлявали и крали с задника си без никой да им търси отдговорност ?

Стига с това "Засатряващо население" бе стига оправдания, Япония е с 80% затаряла нация от столетници пък имат пари за пенсии....значи НЯКАЙ ЛАПА ТА МУ ПЛЮЩЯТ УШИТЕ!!!! пенсионните и здравните фондове са като язовир студена , уж има вноски пък празни.....айде стига точиха бре, стига ядоха то бива бива ама тяхното на нищо не прилича....и после оправдания много били пенсионерите, е тия хора не са внасяли пенсионни вноски ли?!21

Редови служители в общински фирми в София като Топлофикация и т.н. в момента се пенсионират с над 1000 лева пенсия . Как става това като години ни обясняват колко нислк им били доходите . Не говоря за някакви шефове , а за наистина редови служители .

Съседа , прост парнаджия в ТЕЦ София ЯНУАРИ СЕ ПЕНСИОНИРА С 1090 ЛЕВА !! Постоянно ми плачеше как им били ниски заплатите . Дядо ми година по-рано близо 40 години трудов стаж в културата се пенсионира с 380 лева . Сега работи охрана, да му дойде акъла защо е учил филологии в университета .

Предлагам, да вземат всичко което човек изкарва.... Старо правило е, че колкото повече ти взимат, толкова повече криеш. Само сметнете колко хора работят на минимална работна заплата и какъв телефон има и/или подобни неща, всеки ще се замисли какво се случва Допълнително - настоящите работещи, не са виновни че някой окраде каквото може и продължават да крадат, че унищожиха цялото производство и всичко и остана само търговия? Работихме за по 10 долара на месец, докато си купуваха мерцедеси. Винаги ми е било интересно - как се гради къща със заплата или купува апартамент от спестени пари от заплата - като заплатата ти е 3000 лв., но имаш накрая 20 000 спестени? Какво 4-ри човека издържаш с 1000 лв. Я по сериозно

Държавните служители също трябва да имат личен принос в Осигурителната система.. Когато Бисмарк е решил да помага не е имал пред вид мърлезивите и крадливи....

От коя заплата? От минималната? Та нали за всички български частни фирми 80% от работниците са на минимални работни заплати? Хайде ориентирайте в действителността! Три мандата очевидно са ви малко! СРАМ!

Крайно време е многохилядната армия на държавни служители да започне да плаща осигуровките си от джоба си.

Все повече ще нараства, с това застаряващо население. Когато пенсионерите станат в пъти повече от работещите, парите трябва да дойдат от някъде. Разбира се това е от осигуровки от заплати. Като те станат 50% от заплатата, сетете се колко ще сме конкурентоспособни.

Демек плащайте си да ни покриете огромните Разходи за заплати на раздутия щат , за прескъпа техника за луксозни семинари и тн. ! Преди 40 години с половината щат без компютри се обслужваха 8-милиона българи !