Никозия е на първо място в категорията на малките европейски градове на бъдещето

Докладът е изготвен от списанието за мнения fDi Magazine от групата на "Файненшъл Таймс" и отразява човешки капитал и начин на живот

Обратно в новината

Коментари - Никозия е на първо място в категорията на малките европейски градове на бъдещето | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ох хайде стига се превъзнасяли страна и град - "пералня " .Неуместно е да се дава като пример,ако наистина сме против " черните" пари!

Чувал съм че през лятото в Кипър е нетърпима жега. Някой да е ходил?

От 13 години всяко лято работя в Кипър, конкретно в Никозия от началото на Юни до средата на Сеп. темхературата на въздуха те пада под 45 градуса през деня. Аз съм на юго-западното крайбрежие, там през лятото е от 40 градуса нагоре но заради силната влага усеща се с 5-10 градуса по-топло.

През лятото е адска жега. Слънцето щипе и те изгаря дори през дрехите. А ако си до бреговете трудно ще дишаш през нощта заради влагата, става на мъгла.

Живея в Кипър, жегата се издържа ;)

Страшна жега е там! Просто, който вижда бъдещето в Никозия през лятото явно е човек кактус.

ИМА СТРАШНО МНОГО ИМОТИ В КИПЪР . .. НО ИМА 2 ПРОБЛЕМА : - ВОДА - НЕ ЗНАЕШ КОГА ФЕСОВЕТЕ ЩЕ НАПАДНАТ КИПЪР И ВЗЕМАТ ИМОТА ТИ

Кипър е насран от руски мръсни пари. И това ми било европейска държава.....

Никозия, на разстояние от стотина километра от Ливан, Сирия, Египет и Израел, и е под Турция, как е Европа?

България можеше да бъде рай за капитала и за българите , ако разрешат да бъде офшорка. Ама богатите дават само на дубайци и разни княжества и султанати.

На първо място в Европа по офшорки и съмнителни руски капитали.

Всеки български келеш се е налапал с терминология от 90те и си мисли че света му е ясен. В Кипър няма ОФШОРНО нищо от както влезе в ЕС! Никакви офшорки няма тука (аз живея на острова от години и съм счетоводител...точно такива като мене би трябвало да се занимават с офшорки ако ги имаше). Избийте си от главата 2 неща. Първо, че Кипър бил в НАТО или част от Гърция 1974г - НЕ Е!!! И второ, че тука имало офшорки! НЯМА! Относно руските капитали. Те са САМО под формата на недвижимости. Отдавна в Кипър НЯМА милиони и милиарди руски пари по банките!

Ти явно си счетоводител на някоя гаражна фабричка за сапун. А какво мислиш работи половин Никозия и Лимасол където са банка до банка. То ЕС може много работи да е отменил, но в Кипър далаверата и неплащането на данъци е национален спорт. Я кажи щом си счетоводител само държавните данъчни привилегии колоко са. Друг е въпроса че са далеч под нашето ниво, но по необясними причини Европа ни заобикаля и дава преимущество на елино-данайското племе.