17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да перефразирам дядо Вазов: Тихо и кротко, нагло, полека, днес народа бе ограбен, занапред с няколко века.....

..................................Wed,04/03 Thu,04/04 Fri,04/05 Sat,04/06 Sun,04/07 Mon,04/08 Prices (BGN/MWh)...101.11........104.54........69.28........81.33......66.79.......118.30 Ако някой се чуди какво е това, това са цените на енергийната борса. Та НЕК да ни плямпат простоти за 159 лева е малко нагло. Вярно че заради Белене имат натрупани няколко милиарда дългове, ама да тръгнат да ги избиват през нас е твърде нахално.

в Булгарето балъци фраш!

За да печелим ние от ГЕРБ трябва да има недостиг. Ето за това спрях Белене.

Точно заради Белене НЕК иска да вдигне цените. Щото има 2 милиарда дългове покрай Белене и гледа да го избие от нас.

Нормално е да има дългове заради това. Ако си инвестирал пари в строеж на завод или нещо, което ще носи печалби и замразиш строежа ти остават само дългове за изхарчените пари...

Носенето на печалба е твърде съмнително, доколкото консумацията през големи периоди пада до 3000 МВт. А съмнителна печалба след 20-30-40 години при набутване в момента с огромни задължения и лихви е глупаво. Ако Белене беше построено докрай сега щяхме да сме на 40 ст/кВтч. А нещата се менят бързо. Нови централи, нови технологии с по-ефикасно изгаряне. Малки евтини блокове, непосредствено до консуматорите, а не каране на стотици километри и т.н.

PEYTSCH

НЕК е лаком за парите от увеличението на пенсиите от 1.7.2019. Алчността го е заслепила и вместо 5% иска 20% за да умори старите, бедните и страдащите !

Доган е наредил на НЕК да качват цената. Че ТЕЦа му да пичели.

Ако дори само част от това стане Тиквун си отива.

То хубу, ама кой ще дойде? Винаги това е въпроса. То кръгове, кифтеджийници, коалиции за. ..какви ли не гадове...Така ли един читав не се излюпи в тая страна, мамка му....

Как кой? Някой друг Кратун.

От разкритията на Васил Иванов се видя къде отиват парите ни в ЧЕЗ....хаха

Щото няма кой да им го плаща.....печките с дърва и мръсния въздух ще ги оправят и "тях" дебелогъзите малоумници от нс-то

Ай, честито, да видим сега шъ ли сме толкова шумни и недоволни колкото за далаверата с апартаментите

PEYTSCH

Пушилката на недоволните е най-вече в социалните медии...На улиците няма да видиш никого от тези недоволни...Не че другите са доволни.

ДИР БГ ? Кое от коментара ми ви ядоса че беше изтрит или кое от него не е по темата ? Престанете да изтривате неудобните за вас коментари защото така няма да помогнете на ГРОБ. Дали ще кажем мнението си тук , там или на улицата неможете да запушите устата на хората.

Удариха хората с цените на водата , удариха ги с цените на газта , удариха ги с цените на парното , 67% от народа се крие в една стая зимата щото за другите няма кинти да ги отопли , удариха хората с данъците на колите , удариха ги с данъците на имотите и сега ударят ли цената на тока за бита и малките фирми утре ще купуваме хляб на цени които даже в Гемания не знаят. Удрят хората всеки ден и всеки час с нещо ново а тия хора продължават да живеят сякаш са в кома , никаква реакция , никаква съпротива ама те и затова ще продължават да ни удрят на обикновенните хора , защото липсата на съпротива е знак на мълчаливо съгласие. В същото време Делянчо Добрев от енергийната комисия орежда близки и роднини в ефтини жилища според статия днес в Дир Бг и избива разликата през исканията на държавната НЕК от обикновнните хора. Продължавайте да спите и те ще продължават да ви удрят..

Баце пак ше здава властта :)

НЕК задължително изкупува ел.енергията на завишени цени от сащенските Марици. Това е истината. Хрантутим сащ. Беден богат храни.

Най- бедната страна с най-скъпи:енергия и бензин,а от там и всички хранителни продукти.Имаше един борец,които каза,,Ранъта прави борбата".В България борбата за хляб определя избора на политици.

Хей,спрете се вече с тая аванта,нямате никаква мяра,само гледате да тарашите от хората .Познавам един от вас и знам какво прави постоянно.Но със сигурност оня вижда и пише.

Допусната е груба грешка. Цената от 151 лева не е за мегават, а за мегаватчас. Само за сведение. За около 22 милиарда искат да построят в Белене нова ядрена мощност от 2200 мегавата. Това прави 10 милиона на мегават. Просто авторът не е наясно каква е разликата между мощност и количеднмо електроенергия.

Извинявам се за правописната грешка. Да се чете количество електроенергия.

Дайте,ми ток,газ,бензин,че да владея светът!

токът никога не е скъп,липсата на достатъчно гарантирани парични потоци го прави да изглежда скъп!но токът и бензинът власт назначават и власт отнемат!

май правителството ще пада юли месец

Изтървахме коня,коняя!

Мами бе, мами бе,мами бе, мами бе...!

Да си ги вземат от ромляните! Увеличението гърби редовните платци! А те намаляват!

Имериалистите от САЩ са виновни за това!Да им обявим война да ги завземем и успокоим!Те, и само те са виновни за всички злини на Булгаристан !Питайте Волен,той ще ви каже истината от неговата уста,която лъха само истини и справедливост и е некорумпиран и неподкупен българин като Васил Левски!

По жизненоважно е цената на бензина да не се повишава,че да не вървя пеша или да се движа със велосипед като клошар или социалнослаб българин!То тока,водата,храната,данъците може споойно да поскъпват,но какво ще правим без возилото което не можем ако бензина поскъпне непоносимо за доходите от бизнеса и рентите от арендаторите!!Ужас!

В нормалните държави енергоносителите бележат спад от 30 % - само в задунайската руска губелния скачат с 20 !

А знамете ли колко е ДДС-то върху битовото електричество и газ в Великобритания ...5% а в богата Бълхария 20% Също така хляб мляко яйца сирене са без ДДС...книгите и учебниците са без ДДС.

И повече от 20% трябва, нали искахте перки, волтаика и хамерикански ТЕЦове? Така е то, но поне ще сме спокойни че ползУваме демократичен зелен ток, а не руски

с 500 годишен стаж.То си ни е проникнало в кръвта ни за много поколения напред.Не народ а население!Ха да видим сега или чакаме с ....

ГЕРБ карат техните управители на НЕК да поискат Голямо Увеличение. ГЕРБ оставят овцете да поблеят/възмутят, ... И Ей на.... премиера БОКО ТИКВАТА идва на бел кон .. И Спасява блеещото стадо. Ето това е манипулация Мутро стил. Оставка и Съд за ГЕРБ!

И друга манипулация като вдигнат цената на тока, или поне докато го говорят че ще става, ще излезе инвестицията в Белене много добра и ще решат, че ще се прави - с или без външни инвеститори. Или за инвеститор някоя българска голяма група с банкови кредити.

Ами да идат да питат бай Тошо как при него беше 2 ст/квт.ч.

Две беше да, когато го имаше.

Ама през ноща. През деня беше 4,5 стотинки.

На 100% бацката ще ги отреже. Можеха да поискат и 50% увеличение-същата работа, идат избори.

Какви 20% увеличение бре, за следващите 2 години и 2% увеличение да искате, пак ще ви пишеме 2. Крадци и нещастници, за национализация плачете, само военен режим ще ви оправи!

НЕК е държавен... Така че единствено остава съд и спреведливост... Ама... надали...

Бацето да му мисли че отидоха изборите на кино

Аз искам 29% увеличение на заплата за техник в енергото

Как се иска увеличени на тока. Схемата е една и съща вече десетиетия. КАзват 20% защото искт да кажем 10%. Народа мрънка. Излиза Боко спасителя и казва "АЗ" не двам 20% най-много 10%. Вдигат с 10% Боко гереой НЕК с постигнатото искано реално увеличние !

НЕК и 50 процента увеличение да получи, пак ще се докара до 10 милиарда минус. КОгато тикнат в затвора разсипниците и далавераджиите, съответно си оправят управлението до нормално, тогава да търсят повишение.

Когато пенсиите се увеличат с 50% тогава ще можем да плащаме увеличение на тока с 20%, да си плащаме данъците, лекарствата и храната!

ББ към пенсионерите: Като спрете да хвърляте хиледарки от прозорци и балкани - ще има увеличение

Важното е, че Рапона спря АЕЦ Белене, потупаха го по главата американските убийци и обрече народа си на загиване, като се усмихваше тъповато пред къщата си в Бърцилонътъ по анцунг.

А заплатите - с колко?

Е не може всичко да увеличаваме - идват избори.

а ни казваха само да стане тока 3 цента и живооооооот

Народа има пари. Да увеличават .

stankow

ЧЕЗ, мез - дойдоха на готово, една централа не построиха, една линия не построиха и само дай-дай, нищо друго не знаят ! Формират печалба и я изнасят на запад.

Що бе правят инвестиции.Сменят електромерите на 3 години

Време е Бойко да излезе в дългосрочен отпуск от властта и политическата сцена

Ако може и от живота

УВЕЛИЧЕНИЕ ! УВЕЛИЧЕНИЕ ! УВЕЛИЧЕНИЕ !

Искат да видят точно кога ще излезем пред МС?!

Няма. Народа спи зимен сън от 30 години . И ще продължава да спи. Защото така трябва .

Увеличение на стоки и услуги с до 30 % Е НЕИЗБЕЖНО . Така е по план .

аааа, и тия искат да ни прецакат преди изборите

кеф!

Абсолютно всичко ще поскъпне с 30- 40 % . НЯМА КАК .

цЕНИТЕ ЩЕ СЕ УВЕЛИЧАВАТ . ТРЯБВА ДА СВИКВАМЕ .