Недостигът на жилища в Германия вдига наемите в големите градове

Домакинствата е трябвало да плащат средно 7,7 евро (8,39 долара) на квадратен метър, без отчитане на отоплението

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Горките германци! Средната заплата там е 4300Евро, а тук е 400Е. Ако отидете пък в Мюнхен, средната е по 2. Мюнхен не е Германия, също както и София за Бъглария, всичко е двойно.

Скъпо. В Германия няма евтино и в България. Журналистите да спрат да мислят за Германия .То от хубаво не сме по чуждите ъгли. Нали ни принудиха прокудиха.Работих накрая на месрца няма пари Биьнесмена не може да ми плати заплата от 300 лева .И с какво да плащаш наем ХРАНА ТРАНСПОРТ БИЗНЕСМЕНА НЕ МИСЛИ за работника си .Доде ли края на месеца плащат ми .Благодаря на Бога .Добре че има Господ Боже никой да не остава гладен жаден .Амин

Какви са тия долари бре?Я дайте цените в юани..

8 евро х 60 квадрата = 480 евро. За тия пари баш двустайна панелка в София си взимаш и то не кой знае колко добре обзаведена и със сигурност не на Витошка. И си плащаш сам всички сметки не само отоплението плюс входните такси, че някоя нагла хазяйка може да ти поиска и данъците на имота да и платиш... Та къде е по на сметка казвате наема в Хамбург или в Младост???

гостите на Меркел получават всичко, и държавата им плаща наема... не ги интересува колко струва... глупавият германец им плаща всичкото..

Малък град на Бодензее 20 000 човека - 90 квадрата плащам 1000 евро

дали, ако предпочетете някой още по-курортен район на Германия, стига такъв да съществува, наемът Ви няма да е още по-висок? Да обсъдим и цените на жилищата на северния бряг на Бодензее и в Констанц. Да не би и те да са по-високи отколкото в Рургебийт? И ако да - защо ли?

Домакинствата е трябвало да плащат средно 7,7 евро (8,39 долара) на квадратен метър, без отчитане на отоплението, ако жилището е наето през 2015 или след това, установява проучване на статистическата служба от 2018 година. За да не се оплакват да идват в София,където средният наем е поне 5 евро, но средните доходи са поне една трета от тази в Германия.Разбира се у нас в провинцията можеш да намериш и за 2,5 евро на квадратен метър, но пък там не можеш да си намериш работа.Така че в Германия да не се оплакват от високи наеми. Що се отнася до разходите за отопление,може да се окаже ,че средно на квадратен метър отопляема площ у нас са по-високи.