Наследниците получават пълния размер на натрупаната сума

Почти 27 млн. лева са изплатени от универсални и професионални пенсионни фондове на наследници на починали осигурени лица и на хора, трайно неработоспособни за деветте месеца на 2020 г.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо пенсионните дружества не изнесат публично политките си и таксите. Къде е свободният пазар и конкуренцията, както е на Запад? Искам да видя колко ми теглят всеки месец от стотиците левове, които влагам, да разбера колко са защитени парите ми и колко ще получа при пенсиониране. Отделно на всички е ясно, че фондовете ги управляват хора със съмнително минало и настояще. Склонен съм да вярвам на Ваня Григорова, макар че като синдикалист, нейната редовна работа е да попръжва всички съмнителни ръководители схеми, тя има доста вътрешна информация.

Таксите на тези пенсиони дружества са жестоки. И освен, че разполагат с парите ти за десетилетия, отделно те таксуват жестоко. На това му се вика да ти свалят две кожи!

Тая каква се пада на Милтенов - Клюна? Аман орт тъпи мутри! Бяла птицо, Ванчето ясно казва какво има предвид - скубите ни с такси за получаването на всеки лев във вашите дружества по личните ни партиди. Защото сте глупаци доходността на остатъка от парите ни е ниска. И ако съм превеждал 10 години по 1 000 лева не е ясно като се пенсионирам дали ще имам 10 000 лева, за мен, или за наследниците ми!!!

Я имало кво да се наследява? Изненадаа...

няма да има , но за пред медиите трябва да кажат че има

Първо да се уточни "натрупана сума" няма има само "внесена сума" защото благодарение на умното управление внесената сума е равна на натрупаната сума, а дори е и по-малка както се оказа , когато си потърсих парите и то не като наследник. Е загубата не беше много голяма - само 10% от внесената сума.

Дружествата пак подвеждат. Говорят за пари на ОСИГУРЕНИТЕ, а се дискутира НУЛАТА за бъдещите пенсионери. Същата нула би била и за наследниците, независимо какви близка са включени като наследници. Пенсионно-осигурителните дружества подвеждат, за да продължават да ни ограбват.

на трите минуса, веднага щом изложат аргументите си.

първият в света Chrome браузър с вградена функция за копаене /mining/. Всичко, което трябва да направите, е да инсталирате CryptoTab Browser и той ще започне да добива Bitcoin за вас. 1 Bitcoin се търгува над 45 000$. Без инвестиции, без рискове, без допълнителни усилия, без да променяте сърфирането си в интернет или навиците ви! Опитайте и вижте колко е просто и изгодно https://cryptotabbrowser.com/landing/55/18757804 Ако го използвате регулярно след наколко месеца ще сте благодарни за решението си, а скептиците нека продължават да гледат отстрани.

Крадци!!!

Тази Ваня Григорова защо така лъже и то на едро?

Не се ли усещаш как те водят за носа пенсионните дружества? Григорова говори за нищожните бъдещи пенсии, за нулата, която ще си разделят наследниците. За размера на натрупаното и плащането става въпрос. За грабежа от пенсионно-осигурителните дружества. За това, че трябва да правят пари за осигурените и пенсионерите, доходи и съответстващата доходност като значим справелив процент годишно - например, годишна доходност 14% или 15% /тези числасе обосноват лесно, макар и дългичко/. Говори се за ежегодно получаване на такъв доход. Дружествата са изкара ли на 15-18% за акционерите, а доста повече. Защо не дават 18% и на нас без 3% издръжка - 15%.

Какви 15% доходност в днешни времена? Лихвта по банкови депозити е малко над 0% в последните няколоко години. Пенсионните фонодве правят по 2-3% годишно. Не се ли усещате, че се води кампания срещу тях, за да накарат повече хора да си прехвърлят парите в НОИ?

Chefo77

15 % доходност?? Много филми гледате ;)

Да се чете "Дружествата са изкарали НЕ 15-18% за акционерите, а доста повече. Защо не дават 18% и на нас без 3% издръжка - 15%.", вместо ""Дружествата са изкара ли на 15-18% за акционерите, а доста повече. Защо не дават 18% и на нас без 3% издръжка - 15%. 14% и 15-18% не са от гледане на филми. Нарочно не споменах 12%, поне неговото обяснение да си спестя. Но явно трябва още малко пояснения. Представете си, че сте собственик на предприятие. Движите си бизнес начинанието. Надявам се, че ще бъдете доволни ако от вложените пари печелите 15-18% годишно плюс онова на което оценявате труда си като ръководещ бизнеса /то е отделно/. Ако сте възложили управлението на други лица и ежемесечно или тримесечно се интересувате как върви бизнеса 15-18%, няма ли да ви харесат 15-18% ежегодно? Или сте лакоми? Или се скромнички? Е, изследванията показват, че при инфлация от 1 до 3 процента, въпросните 15-18% се считат за доход от един добре управляван бизнес. Това е чувство. Усещане на инвеститори, собственици, проверено по различни методики с мнения засечени и с небайесови оценки и т.н. Значи, очакванията на акционерите от 15-18%, водят до ЛЕКО /без много усилия, свободно, дълги години наред/ изкарване от страна на мениджърите на инвестиционни фондове на ежегоден доход от 14% от управляваната маса средства, след като са си взели техните заплати и тантиеми, както и таксите за издръжка на бизнеса и възнаграждаване на служителите им. Това е реалността. Не говорим за онези, които правят доста години по над 40%/ежегодно/ като най-добри майстори. Нито пък говорим за фондовете от кол и въже на 8-9%. Нито пък за грабителите на 3-4%. Нашите ПОД да под тази класация. ПОД са под ! Усещането на случайните, "от кол и въже", инвеститори в тези фондове, е че 12% (онова, което исках да пропусна) е хубава доходност. Това са инвестиционните нагласи за съответните срокове и начин на управление. Това е реалността. Говоренето за "филми" е също реалност. Само че тя отразява убедеността или предубедеността на говорещите. Предубедеността може да е меркантилна - например, лице от ПОД е нечестно или посредствено и не му се ще да изкара и да даде тези пари. Затова, промени с КСО предстоят ОЩЕ. Ама промени истински! Конкуренцията трябва да се намеси на пазара на пенсионното осигуряване, така както го предвижда РЕРP (Pan-European Personal Pension Product). Е, тогава ПОД ще си имат конкуренция от страна на банки, застрахователи и инвестиционни фондове. Да им е честито !

Гербава подлога? На какъв хонорар си? Доходността в дружествата трябва да е поне 4%, както беше преди години. Не ми пука, че в банките е около 0%, дал съм парите за пенсия в дружество за управление, искам да ги инветират разумно, На Бил Гейтс да ги бяха дали щяха да имат поне 6% годишно

те ги инвестират в личните си сметки