Напредва проектът за изплащане на втора пенсия

Ще предложат различни възможности за изплащане на пенсионния доход от универсалния фонд

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дали нали "оправихте" ония, които са родени преди 1959 с 3 г. преди 1997, та се захванахте с родените след 1959 г. Защо закопроекта за промяня на изчислението на пенсиите за годините преди 1997 е с продължителност само до края на 2022 г.? Колко хора ще ощетите? Аз трябва да се пенсионирам през 2024 г. и едни от годините ми с добри доходи са преди 1997 г. При равностойност на средната заплата в щатски долари около 2-3 USD в периода 1995-1996 г., аз получавах равностойността на 800 USD. Това при положение, че тогава нямаше максимален осигурителен праг. Значи аз съм си плащал пенсионните осигуровки като процент от цялата получена сума, но виждате ли откъде накъде трябва да получавам и съответната пенсия един ден? Наглеци! Затова при възможност много от хората се осигуряват на минимални заплати и работодателите им дават останалото на ръка. Защото ви нямат вяра и не знаят колко ще промените правилата докато дойде време да се пенсионират.

Що бе, помотайте се. Важното е да събирате парите, пък дали ще ги изплащата е друг въпрос. То и без това пенсионната система си е узаконен рекет от държавата. Ако вземем 100 душ в началото, колко от тях стигат докрай? Осигуряваш се с пари в реално време, а след 50 години, ако оцелееш ти дават пари изядени от инфлацията. Къде са парите на тези който не стигат до края и защо не се разпределят върху останалите живи пенсионери, а "потъват" някъде?

95% оцеляват, стига рива, като вдовица за прословутия ч*п. После такива като тебе казват - ниска ми е пенсията, длъжни сте ми.

В момента калкулатора ми изчислява пенсия 498лв от НОИ+тази от частния фонд Само от НОИ 625лв без частния фонд Ако имам в частната партида 9000лв досега то за да получавам двете пенсии равни на пенсията от НОИ трябва да доплащам 127лв от частната си партида. . Еми тогава след 6 години тези пари ще свършат. Не излиза сметката. Т.е на 71 години ако съм здрав /дай боже/ ще получавам по-малка пенсия със 127 лв. Те такива ми сметки.

1. На колко години си? 2. Колко години си се осигурявал с частен фонд? 3. На какъв доход си се осигурявал? 4. Колко още ще се осигуряваш? 5. В кой фонд си сес осигурявал? 6. Като се пенсионираш парите продължват да носят доходност, т.е. да се увеличават! И т.н. и тогава прави сметки. Ако с осигуряваш 40 години във фонд, трябва да имаш не по-малко от 50-60-70 000лв и тогава реално трябва да се смята.