НАП ще пусне предварително попълнени данъчни декларации

Подаващите декларации електронно ще трябва да ъпгрейднат браузерите си до последните им версии, тъй като само те имат нужните защити

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Все пак НАП са най-силни да ударят някоя баба която продава цветя или магданоз без касов апарат. НАП са много яки да затворят някой малък магазин за не издаден касов бон за 1 лев. Специалисти са по народните танци - играят хоро. Така се лъска имидж. Браво НАП!!! Хайде сега да сменим още веднъж касовите апарати и да убием още малки и обикновенни хора които работят със семействата си! Ние от НАП не пипаме бизнес на: - ГЕРБ или ДПС - Мутри приятели на нашата мутра - не пипаме и Лукойл Ако сте малки и независим ще ви разбием. Ако продавате през ЕКОНТ и Спиди ще ви съсипем. Ако се обикновенни хора и продавате в БАЗАР и ОЛХ ще ви направим данъчни проверки до скъсване! Ние от НАП сме удърната група за рекет на ГЕРБ! Ние крадем законно за да може ГЕРБ да краде от вас!!!

Колега, въпреки че съм коствено засегат от промяната на Наредба-18, съвсем отговорно мога да ти заявя, че повече от 95% от въпросните малки бизнеси, избягват да декларират постъпленията си и да си платят данъците върху тях. Освен малките бизнеси, това се случва и в средните бизнеси и почти не се случва в голмите бизнеси. Та, ако обичаш, недей да ревеш. На яско действи има и сътоветното противодействие.

Не си чувал за Нефтохима??? Божеееее!

Финансови нападения срещу населението организирани от ББ и Герб: -- Електронни винетки - НЕЗАКОННИ цени за билетчета - Наредба Н-18 срещу бизнеса - организирано от НАП - подвижни камери на полицията на места където са безопасни, но се кара по-бързо (за сметка на това няма постоянен контрол на истински опасните места) - данъчен под прикритие играе ХОРО - лъжи за пръскачките пред парламента - игра с АПАРТАМЕНТИ - за народа високи цени - за ГЕРБ ниски цени - Ремонти, ремонти, ремонти - смяна на номерата на колите - смяна на личните карти - КТБ и след това тишина - заем за 16 милиарда ????? - плащаме на мигрантите помощи и ги гледаме, а селата опустяват, възрастните са пребити от цигани - ББ се бори срещу тероризма и купува Ф-16 - всякакви скрити гадни правила и такси - смешни огради за прасета и хора - забраниха на хората да си варят ракия и да си правят вино - забраниха на хората да си отглеждат прасета - собствена храна - ЗАБРАНЯВАТ ремонта на личният ти автомобил в собственият ти двор Гласувай за ГЕРБ и унищожи България

Диктатурата на Борисов е безспорна - тя се изразява във финансово унищожение на тези които НЕ са с него. Тези които са с него могат да крият данъци и да крадат - ФАКТ! Погледнато така - НЕ плащането на данъци поне от морална гледна точка НЕ е престъпление, защото тези пари ще бъдат откраднати и/или дадени на полицията и силовите служби за борба ПРОТИВ населението и измисляне на нови по-високи глоби и такси за всичко. Какво трябва да се направи след диктатурата на Борисов: Да - да се спазват данъчните закони но след промени. 1. Да се връща процент от събраните касови бележки от данъците в тях (както е в Германия и много страни) - така всеки гражданин е и данъчен служител и всеки ще иска касова бележка. - връщат се част (процент) от сумата само до размера на декларираният доход. Пример: Вие имате доход на месец 1000 лв. или 12 000 лв. на година - трудно бихте могли да изхарчите 50 000 или 100 000 лв. т.е. така ще бъде заловено харченето на мръсни пари от мафия или цигани или политици. Не може държавата да ми е "ортак" на приходите и да не ми признава разходите и Горанов да ми създава данък Уикенд и т.н. Не може Борисов да ме задължава МАКСИМАЛНО да оперирам САМО през банка т.е. банката да лапа пари. Не може Борисов да ме задължава да не мога да се разплащам в кеш над 10 000 лв. Логично е да има горен праг, но нека да е като в ЕС - 20 000 лв. Не може Борисов да ми забранява да си тегля парите в кеш от банка, когато ми хрумне, защото парите са мой другарю Диктатор. (Трябва да заявяваш теглене в различни банки няколко дни преди това за суми над 5 или 10 хиляди лева, акато теглиш или ВНАСЯШ на куп пари ти бичат такси. В таксите има данъци. Данъците отиват към Борисов) Не ми се пише повече, че е отврат някаква ....

Защо се учудвате на правописа тук. Не е ли ясно - и тук (dir.bg) е пълно с калинки и чалга...

Тебе гледа, мене вижда. Що е то ?

Самоосигуряващите се лица подават декларация за доходите си само по електронен път. Това може да стане обаче, ако те имат ПИК. Dir , доста неграмотно. Излиза , че само с ПИК може да се подава / така , както сте написали/ Напишете ясно , че се подава с електронен подпис , но може и с ПИК. Изглежда , че и пет матури по БЕЛ да има в средното образование , резултатът ще е един и същ.

Изваждането на ПИК от НАП е безплатно, а електронния адрес се плаща за всяка година.

НАП измислят простотия след простотия. Само тормоз за хората това им е цялата работа!

Какви ъпгрейди и пикове? Това да не ви е центъра на София и големите градове .В Странджа и Родопите едва хората с фирмички са си нагласили по едно компютърче и то хваща интернет ако излезеш на баира с него и едва се свързваш с НАП. Сега след един ъпгрейд всичко ще замине и почват едни глоби като не може да се подаде информацията към НАП. То по някоя баба е останала по селата и едва се е научила на подаде декларация или осигуровка. Кой ще го прави сега не знаем. Например националния статистически институт не изисква нов браузер. Тези от НАП да направят мобилни екипи в планинските района да дойдат да си подават нужните им справки.Аман от малоумници.

Една снимка казваща много. Какъвто погледа на двамата - такава и цялата система !

Подаващите декларации електронно ще трябва да ъпгрейднат браузерите си до последните им версии, тъй като само те имат нужните защита / защита от НАП ?

Снайперис бех макло ас.

Приходите на населението в тази държава са недостатъчни за покриването на елементарните им нужди, камо ли за деклариране! Извод : Тази агенция е излишна. Тя само прави непосилният живот още по-суров и жесток.

moket1

Нито дума за ел. подпис. ПИК тук, ПИК там, да се наПИК-ае човек...

В държавната администрация, за която българският език би следвало да е задължителен, още ли не са научили, че думата "ъпгрейдвам" има и български еквивалент?

Нещо като драснипалниклечица?

Не е Биляна Георгиева, а Боряна Георгиева.Направете корекция.

кво стана с хакерите нещо спряхте да пишете

ще бъде GDPR веселба....

скоро ще се откача тези допотопни пиявици...... данъците най редовно си ми ги прибират но виж дето имам да взимам над 3К от тях все нещо не е наред.... яката клизма.... такава декларацийка онакава декларацийка и пак чакаш... нямам търпение да започна да плащам данъци на бачо Тръмпи.... все кенеф но поне не са тотални улигофрени... тебе гледам баба си виждам...

3к някакви кила ли е /или оки?/

Успех с данъците на чичо ти Тръмпи. Аргхахаха....

В НАП работят полуидиоти.

Грешиш! Пълни идиоти са.

поли-идиоти

Госпожата от снимката се казва БОРЯНА Георгиева, уважаеми dir.bg !

Да си го преместим у другия крачол като се казва Дора стеврата?

Всяка година мислят глупости, за да си защитават местата и заплатите тия тунеядци!Видяхме какво могат, направо ги разбиха!

Българинът винаги мрънка и е недоволен от нещо. Само че в случая НАП са направили нещо наистина полезно - готова декларация, която само трябва да се потвърди, вместо да се попълва.

Готова декларация, ама друг път... Трябва да им подадеш пълната информация за заплати и осигуровки, тогава ще бъде готова декларацията за потвърждение.

Вече ми е ясно защо много българи зад граница, дори не регистрират новородените си деца в тази страна.

детето ми е с двойно гражданство но да, не мисля да му вадя БГ лична карта щото докато стана на 16 вероятно няма да има държава или поне то няма да иска да се излага с такъв паспорт

Моя близка, която роди няколко деца от чужденец в чужбина направи огромната грешка да отчужди децата си от България, дори не ги учеше на най-елементарни думи и изрази на български. Сега разбра, че децата й са пропуснали едно висше образование, на което горе долу се равнява владеенето на един език като майчин.

няма общо с другото. Едно е да научиш децата си на български език, а съвсем друго е да им сложиш прангите на българското граждансвто, с което човек има единствено задължения, но никакви права спрямо държавата.

Това с декларациите е практика от началото на миналия век! При положение, че всичко го има в електронен вид - защо изобщо е неужна тази гимнастика!? Хартиен тип декларации преписани електронно! Аборигените се справят по- добре! Ако някой има доходи кеш, ги декларира пред нап с уведомяване и те се добавят автоматично!

Как НАП ще гарантира 100% че тези данни няма да изтекат и да бъдат достъпни до трети лица?

Като ги изтекат предварително. :D :D

И ще дадат информацията само от четвърти лица на горе.

Имам само разходи....

Еми не си интересен тогава....Все пак това е Агенция по ПРИХОДИ))