НАП отчете почти 15 млрд. лева приходи до юли - годишен ръст от 1,6 млрд. лева

Приходната агенция започна информационна кампания за данъчно-осигурителните рискове и срещу плащането на заплати в плик

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Приходите от данък върху доходите на физическите лица се увеличават с близо 8 на сто, а осигурителните вноски растат устойчиво с над 12 на сто спрямо същия период на миналата година..." Можело ДЪРЖАВАТА да СЪБИРА ДЪЛЖИМОТО.

11% ръст, при 300% по-скъп газ, ток, 50-100% по-скъпи суровини, горива и т.н. :)

причина е инфлацията от около 30-40 процента

НАП ще съберат и повече. Само трябва да се огледат за техни служители, които демонстрират висок стандарт на живот. Скъпи коли и т.н.

Е, Асена Василева Амбреажева за кво дърпа през седмица по милиард след като ни е толкова добра събираемостта...?!?

Хаха-хаха, баси нещастниците... Нали има инфлация - нормално е номиналния размер на паричните потоци да се увеличи с % на инфлацията... Но ако умножим 15млрд приходи по 20% инфлация - излиза, че номиналното увеличение от 1,6млрд е малко. На практика трябваше да се увеличи с поне 2млрд лева. А ако се задълбочим в това, че сме бедни и българина харчи основно за храна. При храните инфлацията е над 30%, т. е. - 1.6млрд са съвсем недостатъчни при тези нива на инфлация.

ПИПО

Корпоративен данък колега, е 10% и инфлацията не му влияе. Просто сега се приключва годината и държавата събира дължимото за преходната година.

корпорациите генерират и плащат ДДС :)

И това е повод да се хвалят? Инфлация 15% /официално/, ръст на приходи - 11%.. И точно тоя престъпник, гадже на асенчо, тръгнал да приказва.. Аман от тия крадци и мафиоти. Избори веднага!

На фона на 30% инфлация само 11% ръст на данъците си е жива загуба!

ПИПО

Ами да ги вдигнат данъците, да изпофалира половината дребен и среден бизнес и тогава ще ми събирате топките.

ДАНЪЧЕН ИЗМАМНИК ШЕФ НА НАП- ТЕ ТАКОВА ПАДЕНИЕ Е НЯМАЛО- ПОД ЮМРУКА СЕ СЪБРАХА ОТБОР ЛЪЖЦИ И ИЗМАМНИЦИ

проста сметка: 14,9млрд приходи и комулативен ръст на полугодието с 1,6млрд. С други думи ръст с 10,7%. Ало, спецов колко е инфлацията? При тази инфлация от 25-30% реално в момента ръста трябва да е поне двоен на този, който сте отчели!

Сега ще помогнат на малкия и среден бизнес като го унищожат тотално за да има за нищоправците както обикновено

На фона на реалната инфлация е доста по-малко от миналата година и много по-малко от 2020 и 2019. 20 милиарда минимум трябваше да са събрани за 6 месеца и то при огромен оптимизъм за инфлацията. Ще се наложи да се харчат целеви пари от плана за възстановяване и после да се връщат. Фокуси без икономика няма.

браво на нап! и на внука на дядо спец! само дето при инфлация от 120 % това си е нищо! нищичко!

Не само че доказан данъчен измамник ръководи НАП, ами и се хвали с повишена събираемост! ..ама да не би скокът на приходите да е в резултат на удвоените цени, бе, муци?! Ааа, не, не.. объркал съм се!