НАП отчете над 1 млрд. лв. повече приходи в кризисната 2020-а

Независимо от трудностите, бизнесът и гражданите коректно спазваха ангажиментите си към бюджета, заяви изпълнителният директор на Приходната агенция Галя Димитрова

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Идеално. Тъкмо Корнелия си е набелязала един руски реактор за Белене, че старите вече хванаха ръжда.

Много е важно да четете между редовете. Първо в приходната агенция влязоха всички глоби от общини кат и т.н. , и в перото други приходи на бюджета 2021 ще видите една огромна цифра , която че бъде платена от пътни знаци

Приходите ще растът да изборите, после седва постна пица.

Ако приходната част на бюджета се пълнеше по план,че даже и са събрани повече пари защо се актуализира бюджета два пъти за една година и се емитираха първо един и половина млрд лева,после пет млрд лева облигационен заем на международните пазари ,сега преди нова година още един милиард заем гласуван единодушно.Без да се броят над милиард ДЦК пуснати от МФВ на вътрешният пазар на тиражи от 200 млн. Откъде дойде това преизпълнение на ДДС в икономика с над 60% БВП от услуги-от проваленият зимен и летен сезон + извънредното положение и масово затваряне на търговски обекти.Или от инфлацията която при хранителните стоки гони 10% ама от НСИ явно пазаруват от другаде. Парите за преворъжаване на Армията са гласувани предварително и отразени в бюджета.Дадоха 10% на държавни служители и още някои други облаги и 50 лв. на пенсионери. Програми 60/40 и 80/20 за някои от фирмите. Обещетения по 24 лв и то само от Декемврийското затваряне.Те така или иначе като ги съкратят ще легнат изцяло на държвата-така че това не е помощ , а се спестяват реално. пари Някой друг лев за тези от първа линия ковида с кандърми и то не всеки си е взел още 1000-та лева.Това за при преизпълнен според НАП бюджет и над 7 млрд лева взети заеми.

ВРЕМЕ Е ДА СЕ НАМАЛИ ДДС ЗА ЦЕЛИЯ ХРАНИТЕЛЕН БРАНШ НА 10%, КОРПОРАТИВНИЯ НА 7%, ДАНЪК ДИВИДЕНТ НА 3%! Така спрямо коректните търговци, няма да бъде оказвана нелоялна конкуренция, а ако и да има няма да бъде толкова убийствена, защото при сегашните условия много фирми трябва или да укриват или да фалират! А и по този начин бизнесите ще изсветлеят и в хазната ще дойдат повече пари! ИЗПРАТЕТЕ СЛУЖИТЕЛИ НА НАП ПО НИВИТЕ, ОТ ТАМ ЗАПОЧВА УКРИВАНЕТО! Като не ти даде производителя стоката с фактура, как ти ще я пуснеш с такава? Отидете през Април и Май в Кричим и К.Конаре и цяла Пловдивска област и вижте, че никой не дава фактури за ягоди и череши, ако и да има някой те са 1 -2 %, всичко се укрива! Отидете през лятото, а и до късна есен в Лозница и Попово и вижте кой дава фактури! - НИКОЙ! Освен ако не изписва по някоя програма. Тогава ти изписват едни големи тонажи продукция на някакви стотинки и по този начин изпълняват квотата за килограмите с минимален оборот и минимален данък печалба! Отидете на борсите за постоянно служители от НАП, не да ми идвате от дъжд на вятър! От всякъде це чува, че взимате пари от големите търговци - вносители, за да не ги проверявате! Как искате ние коректните търговци да си вършим работата, когато вие не си я вършите! Знаете ли каква между-фирмена задлъжнялост има между коректните търговци, защото от много коректност не могат да си платят данаците и задълженията, поради вашата заробваща данъчна система! Отидете сега и им вземете камьоните и техниката и ги удушете съвсем! Вие господа депутати сте направили заробващи закони, от които малкия бизнес не може да си вземе въздух и всички кадърни кадри избягаха на вън, защото нищо не ги стимулира да развият своя потенциал тук!

Така е, и още - 18% общо ДДС, здравните осигуровки на принципа на застраховките - избираш си застраховател и той да плаща, а не парите да потъват в НЗОК (в краен случай смесен модел като ДОО/ДЗПО). Признаване на някои естествени разходи (1000+ лв. признат годишен разход ако управителя притежава личен автомобил, а не простотиите като данък уикенд). Премахване на касовите книги. Бележките от ПОС терминалите да важат вместо касов бон (и без това плащането минава през банка). А да не говорим за чудото наречено българска митница.... И МНОГО МНОГО ДРУГИ ....

Трол, я потърси в интернета: Виолета Гиндева скочи на бившия председател на Народното събрание Александър Йорданов и обвини дядо му в убийството на ястребинчетата. „Не мога да си спомня чий дядо е разстрелял децата от Ястребино? Моля, припомнете ми”, написа актрисата под негов пост във Фейсбук, съобщава "Телеграф". Всъщност Гиндева намеква, че бившият депутат от СДС е потомък на нарочения за убиец на деца в Ястребино поручик Йорданов.

Виолета Гиндева е мисирка , която е известна единствено че участва в един грозен филм с един друг мисир Ламбо - Черните ангели. Филма се разказва за "героичната" история на убийството от комунисти на един военен министър ( не му помня името) инак герой генерал от ПСВ и Балканските войни и посветил се на каузата да превъоръжи българската армия в навечерието на ВСВ. Александър Йорданов в момента се явява български патриот и за нищо не е виновен каквото и да е сторил баща му ( няма мнение каква е истината инак грозна история е тая ас ястребинчетата...) , също както и Виолета Гиндева не е виновна че баща и е кандидат член на ЦК на БКП .

що стана бе мисирки? зАтворихме моловете и хората си намериха смислена работа ли? Ми да ги затваряме за постоянно кръчметата, моловете, хотелите.... и ще станем като Германия......

Шиши и Доган са платили повече данице покрай осветляването на бизнеса си.

Няма нищо за чудене! В епидемията голяма част от търговията, а от там и плащанията станаха он-лайн. А това ги изсветли, а от там се повишиха и приходите, най-малко от ДДС. Един пример - кога за последен път сте получавали касова бележка на пазар? В малките квартални магазинчета също не са на почит. За малките ресторантчета и капанчета да не говорим. Но когато си поръчвате доставка до вкъщи, и особенно когато плащате он-лайн, всяко плащане оставя дебела следа. А тази следа се облага с всичйи възможни данъци и такси. И така, висенето във Foodpanda, OLX и eMag се оказва доста по-легално от купуването на китайски пантофи и дюнер на пазарчето до вас. Друг е въпроса какво ще се подобри за нас (обикновенните хора) от това, че държавата е събрала 1 млрд повече.

А от контрабандата колко са приходите? Предишни години мутрата събираше по три милиара.

Пак ще сме последни по стандарт на нормален живот.

Значи, дали ще работят бардаците или не, все тая.

Бардаците имат преди всичко социална и здравна функция.

Дори без туризъм приходите от данъци нарастват. Значи туризма не е плащал данъци и преди.

И кръчмите също!

това за мен е един от НАЙ-ВАЖНИТЕ изводи тук. Да си опичат акъла и данъчните и кръчмарите.

При Бойко пари има.И хазната е винаги в излишък.Факт При червените пари няма.И хазната е в дефицит.Факт

факт е! по документи и на хартия.Както наприме бвп на щатите -той е най големия супер мега турбо ....хартиен балон, по документи.

И нови кредити има доста :) 2 пъти са скочили взетите от Бантустана кредити по времето на царуването на Тулупа. После ти ще ги връщаш, внучетата с половерчетата ще си живеят в Щатите или Европа, а твоите ще бачкат за лихвите.

Това не е повод за гордост и хвалене ! Тея пари са от натиснати фирми и т.н. Схемите на големите вървят , като плащат малките ! Когато има поравно за всеки закон тогава да ми се хвалят, не да ми обяснява оная как не можела да си прекъсне почивката заради масовия теч на лични данни !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

умствено болна мурзилка, осъзнай се най-накрая :))))

Яко стригане! Колко ли ще умрат от Гла..Ковид?!

от колкото умираха от глад през 90-те, па и преди това, мунчо :)

Ще има поне за още 2 шкафчета! Че и за апартаментче с асаньор!

Ей тая Галина по мръсна и от стария парцал за кучето с който го бърша, преди банята! Че и повече приходи, пък изведнъж дружно със Сачката приеха, че еди кой си код от КИД 2008 бил за оптика. Барем за тоя код дейност да отсеят "нахалниците" дето искат от тяхните парички им е помогнала омазаната им система за контрол на касовите апарати, че за нищо друго не се ориентират не вземат ли бонче за 1 стотинка преди това....

Просто се покачват цените на всичко и съответно прибраното ДДС. И други шмекерии, а иономика нема.. като изключим герберастките фирми :)

Кое е поскъпнало? Автогаз-0,90лв,кроасан в Лидъл - 0,28лв,франзела-0,75лв,кило ориз-1,20,брашно-0,70/0,500кг... Вода - 1м3/2,50лв.

Алоо, ти от НСИ ли си, че така розово ги смяташ? Скрий се веднага.

пачи крак, а пачи мозък. я се огледай - хлябът поскъпна, млякото поскъпна, сиренето вече е към 16-17 лева за килограм. Или може би пианата и цигулките са поевтинели, та затова НСИ бълват простотии

Като е тъпо и робско стадото да се реди на опашки и да плаща. Даже трябва още да се дере българина щото е добиче. Аз не плащам на тая държава нищо.

И после се лекуваш и ползваш пътна инфраструктура с нашите данъци... браво манго, измислил си го аман от хитряги като теб...

Да събереш 1 милярд повече на фона на 25 щеше да е постижение ако няма инфлация... А да надуеш заплатите на държавните служители с по 30% е сигурен начин да предизвикаш висока инфлация. Другари, хвала за стакмистиката.

Ти знаеш ли какво означава инфлация? Заплатите им ги надуват от кредитите, които Бокича тегли през месец. Скоро идва време парите да се връщат и изпадаме в кредитна спирала. Обаче не сме Гърция и никой няма да ни спаси.

Под мъдрото управление на Цар Тиквун,нацията благоденства дори по време на криза.

Заложили са два пъти по- малко прогнозни приходи и сега ни залъгват с преизпълнение. Тулупчетата от НАП не могат да съберат кьорава стотинка, ако сам някой не си плати. Издръжката на структурата е 6 пъти по- голяма от допълнителноразкритите им приходи. Съкращения ще помогнат на тази бездънна яма да си намери краищата.

А от позитано върнаха ли надвзетите партиини субсидии, така както направиха останалите партии?

Не стига, че оставиха хората без работа, ами ги и оскубали още?

Е, до къде ще му стигне на Винету тоя милиард? 2 отбивки на магистралата по техните цени.. без тоалетните.

По-малко плащания в кеш - по-малко сива икономика. А инак, този милиард отиваше за къщи по топлите морета.

Обяснението се нарича инфлация.

Месечната инфлация в България през ноември е 0,1%, а на годишна база се наблюдава забавяне до 0,4%. Това отчитат от Националния статистически институт (НСИ). Инфлацията от началото на годината (ноември 2020 г. спрямо декември 2019 г.) е минус 0,4%. Припомняме, че през октомври годишната инфлация в България беше 0,8% като това бе най-ниската стойност на инфлация от декември 2016 г.

243Win

По-интересно е къде отиват тия пари. 3 милиарда подарихме на Путин през Руско-турския паток. С останалите Бойо разполага, все едно са спестяванията на баща му...

Е как къде? Той здравният министър го каза миналия декември -- за строежи на шосета, че да имат откъде да минават линейките с болните от ковид...

Щеше да е хубаво тези пари да отиваха 100% по предназначение. А не в сметките на "наши" фирми и хора. Реално, сигурно само 50% от данъците ни се използват както трябва. Просто защото има корупция на всяко ниво. Така става, като ресурса се управлява от мутри. Гласувайте за промяна.

Егати лицемерието! Бизнеса плаща данъците - иска или не, защото последиците са ужасни!! Наказателна лихва от ОЛП+10% (дори потребителските кредити са с по-ниска лихва!), ревизии без прошка и т.н. Държава продължи да изтупва брашняния чувал, докато в същото време "подпомагането" на бизнеса е избирателно, с безброй условности и т.н. Единствената данъчна мярка беше отлагането на плащането на корп. данък за 2019 с 3 месеца. За сметка на това си искаха авансовия данък, и още как. Т.н. мерки също са съпроводени със засилен интерес на НАП към бенефициентите - под надслов "абе ние ще ти даваме пари, я да видим дали пък няма да намерим нещо за което да те глобим". Като се има впредвид пожателните и много "гъвкавко" прилагани (и никъде непубликувани публично) методики за ревизии - се получава "Дявол чете евангелие". С ЕДНА ДУМА - ПИР ПО ВРЕМЕ НА ЧУМА. Скъпи служители на НАП - не е от солидарност плащането на данъците, а от страх - страх който сковава жестоко всякакъв бизнес в България. Продължавайте да режете клона на който седите. Бюджет 2022 хич няма да е весел...

Във всяка държава се плащат данъците, но само в България е от страх... А по принцип това е финансирането на държавата. Хем без данъци, хем държавата да плаща... Жестоко българско бизнесменско мислене...

Във всяка държава данъчната система не се пречка на малкия бизнес. Тук мачкат малкия бизнес, щото при големия могат да ядат бой, пък и не им минават и номерата...

Регистрирай си фирма - 2 лева са ти нужни за капитал и около 200 лева такси за регистрация. Поработи 2-3 години активно и пак ще си говорим...

Те тия пари като 100-те милиона от глоби ...

Боко президент.

Поредната прция лъжи и небивалици в стила на диктатора Боко Тиквата и мутрите от ГЕРБ! Само да попитам Г. Димитрова като толкова много са преизпълнили приходите защо бюджета е на огромен дефицит и защо се теглиха толкова нови заеми? Над 1/4 от годината нищо не рабботеше и сега повече приходи!

Байо, от къде знаеш, че е на ОГРОМЕН дефицит??? От позитано ли?

Защото чете и се информира. Арe беги с опорките,стига плашил с "Позитано"....

Осигуровките какво ги отчитате в хазната??? Те да не са ви за общо харчене. Осигуровките трябва да отиват в пенсионните фондове и НОИ, а не да ги крадете за каквото се сетите.

Признаха си очевидното - осигуровките са просто още един данък върху труда :)

това дава представа колко е крадял роя идиот Тиквата преди това, а сега може по малко защото всички му гледат в чекмеджето и не става ,ама той ще стои докато може па да краде

И ресторантьорите тип "АлиБегай" най-накрая почнаха да се отчитат коректно...

То приходите е ясно. Ами разходите? Да не би да е забранил нашето светило, да се публикува такава информация?

Хе-хе, е нали БВП яко надолу трябваше да бъде?

В България е винаги така прогнозите катастрофални и Ганчо ляга да умира, резултатите после доста по добри но на Ганчо не му светва че ако прогнозите бяха на оптимистичната страна щяха да дръпнат и резултата нагоре и така си караме и ха последни в ЕВропа .... Ами честито!

Хората са спестили пари, управниците са крадяли по-малко.

Сега питаме как ще ги изхарчите, това е 1 милиард лева ? Май яко ще увеличите собствените си заплати и то от. 01 01 2021 , а нашите пенсийки от 01.06 ЗАЩО ТЪЙ ? Вие повече ли обичате да ядете и да се разхождате ? Е за това ми е все тая колко сте събрали , аз ще се радвам , ако някой успее да ви измами .

Скоро идва поредната актуализация. Миналата година не тръбяха много, ама пак им скочиха с няколко хиляди лева.

Чудя се, обаче това не е ли поради факта, че много хора минаха на 60/40, което е изсветлило не малко, макар и минимални, но скрити, доходи ... ?

Нормално, всички трябва да пълним чекмеджето на вожда. Солидарност му е майката.

Нищо на са 25 млрд. Прост народ, бедна държава, скъпи коли(ВТОРА ръка).

Цитат: "Постъпленията от данъка върху добавената стойност са 7,6 млрд. лева. За сравнение през 2019 г. приходите от ДДС в хазната бяха 11.1 млрд. лева (генерирани предимно от нараснало вътрешно потребление)." Това значи, че потреблението се е свило с 31-32%.

Не ти е съвсем права сметката. Туризмът и общественото хранене са с намалени ставки на данъка от юли м. г. и оттам "бяга" немалко ДДС.

Намалява ДДС на фитнесите и алкохола по заведения. За друго не съм чул поне аз. За алкохола ми звучи абсурдно и как са го избрали. Дори да е по-малко, туризма не заема 31-32% от потреблението, а много по-малко, но не знам колко. Така че и да има някакво влияние, не е най-същественото.

243Win

Спетката си е баш ОК, щото тия с намалените ставки първо не са с голям дял в общия кюп и второ, те никога не са били твърде на светло, та като им намалят ставката това да проличи.

Имам познат в Борика, каза че до средата на 2020 оборотите са паднали с около 1/3, така че си прав. След това не знам.