Намалява търсенето на служители в Германия

Спадът на търсенето на служители е особено осезателно при временната заетост, в промишления сектор, търговията на дребно, транспорта и логистиката

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Айдее, уж имаха нужда от по 100 000 нови на година, ама смоного скоро лъснаха лъжите на либералболшевиките и техните протежета!! Сега докторите и инжИнерите ще имат оправдание да не практикуват професиите си и да живеят на социалнки. :-)

Защо трябва да се оправдаваш за каквото и да е?! Лично твоя работа си е дали ще практикуваш, или не!

Случайни неща няма, лошия бизнес климат(скъп ток, високи еконорми, високи данъци....) прогонват производтителите(VW, Сименс, Мишелин....) и те затварят заводите и се изнасят. В същото време маса народ виси на социални помощи , а тежестите за средната класа са огромни-при доход над 120 000 €/годишно, държавата взима 70 % от горницата, направо те демотивират да работиш и да изкарваш повече.

И какво ще правят сега няколкото милиона "доктори" и "инженери", които Меркел покани?!

Ще се преквалифицират в мениджъри...на залите за облекчаване на вътрешното налягане.

Нормално, около десет процента безработица са страхотен стимул за икономиката. Работниците трябва да са лоялни към работодателя и да работят здраво. В противен случай това не са работници, а лигльовци изнудвачи.

120 хилки на година. Коя е тая фирма дето предлага такива заплати на средната класа та да кандидатствам :-). Момче недей разпространява дезинформации.

семейство с двама работещи с високо образование.... Не си заслужава вторият да работи с тези даннъци - по-добре деца и да се грижи за децата.

И за Германия 60 000 годишно са много и не ги дават ей така.Има доста образовани хора с под 60 000.Единици ги взимат нагоре и са в управленската група.Но при такива данъци не си струва да работиш за социалната им система,адокато децата ти са по улиците.

То си пуше, но пак не четете. Търсят се хора в обществения и социален сектор. Превеждаме лекари и учители. Инжинерите по-сложно малко.

Това са пълни глупости...

Това е ябсолютна лъжа. Максимални данък е 42% и това е за горницата от данъчна основа от 90000€ на година. Има по 10000€ на човен необлагаем за децата мисля, че е 8000€ на дете. Да не говорим, ще стотици разходи са необлагаеми.

Мен-чо, а знаеш ли, че повечето от чужденците, които бачкат в Германия се облагат по първа категория... данъчно:)))??? И кои са тези... "стотици" необлагаеми разходи, че ми стана интересно??? Ама такива, които са за нормално работещи и плащащи данъци хора, а не за... чистещи офиси на по 20 часа... месечно!