Над 140 хил. служители от почти 10 хил. предприятия ще запазят работа с "60/40"

Агенцията по заетостта е обработила 3137 заявления за предоставяне на държавна помощ

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да, това са Лудогорец, авиокомпанията на шефовете на първа инвестиционна банка, казиното на Пеевски и тн уникално, тези които нямат нужда от спасение ги спасиха

По точното заглавие на тази статия трябва да е Колко работници ще си загубят работата със схемата 60/40.

Их,че ни е яд!Значи мерките работят...Да омаскарим и оклеветим мерките на правителството!От къде накъде ще раздавате държавни пари?Тез пари можехме да ги ...усвоим ний?Ни въй срам!Герберасти смотани!

Тц!Заглавието си е точно,а отговора на твоето предложение е : Две трети от работниците останаха на работа,а за останалите има Бюра по труда и социални помощи докато се раздвижи строителство ,промишленост,туризъм!

Добре,тоя месец ще запазят,а другия? Как е тръгнало май иде нова 97-ма?!? Държавата може да дава тия пари 3 месеца и после я втасва. Народа трябва да се стимулира да купува,но той е наплашен и нищо не купува! На запад,че и в Китай започнаха социални стимули за населението да правят за да купуват,а тук само вдигане на ток и парно,сметки,такси,цени,прибиване! Дрането на дранетата! Стимули за купуване няма,е как да излезем от потребителската криза,след като и алчните феодали масово орязаха заплатите и в България ще има и финансова криза сега,не само потребителска! И тая финансова криза ще е като бимеранг,тя ще удари и алчните феодали,които орязаха заплатите на хората! единствената държава в света сме,в която няма никакво стимулиране на населението да купува за да се излезе от кризата,един коронавирус потопи държавата за 1 месец!

Поредните герберастки стъкмистики. Никой, со когото съм говорил не се е вързал на тази глупости 60/40, защото условията са, такива, че после ставаш пишман и не си заслужава. Или примерно новата мярка, дето онзи кривоглав картоф Дончев ни продъни ушите - т.нар. подкрепа за микро и малки предприятия от последиците на ковид-а и т.н. Уж ще я отворят в понеделник, а е пълна с дискриминационни клаузи, основната от които не е спадът на оборота, което също е тъпотия, защото това нищо не показва, а че са недопустими кандидати, със седалище в селските общини. За сведение - над половината страна е в селски общини. Тъпият им довод е, че така не се припокривала с ПРСР, само дето ПРСР няма такава мярка, няма и да има и това е абсолютно несъстоятелен довод. Направо да бяха добавили списък с имена на фирми, допустими за кандидатстване. Всиките им мерки са такива, а после по тази ще има а са хвалят как са "раздали" 170 млн. "на бизнеса"...

Никакви мерки не работят и няма и да работят новите, обаче ти си лумпенпролетарий, който си мисли, че да урпавяляваш бизнес е като да отидеш на мач на Лудогорец.

А колко са съкратените, останали без работа?

Оставка на Бабуина от Банкя и неговите министри-калинки !

Над 140 хил. ГЕРБави служители от циганските махали!!!

Не е сигурно, че ще се раздвижи толкова бързо. Разликата е, че тези работодатели, които са се възползвали от тази мярка нямат право след това да съкращават работниците си 3 месеца. Познай какво ще стане: ще започнат да принуждават (методи за това много) работниците да напускат по собствено желание или взаимно съгласие, в резултат на което работниците нямат право на пълно обезщетение за по-дълго срок, а само минималното за 4месеца.

Както и да го смятам, се падат около 300 лева на човек и 14 човечета на фирма. Мани мани голема помощ

Според информация от правителството средното заплащане от държавата по тази прогеама 60/40 е 280лв на човек. Значи за 60% от заплатата са платени 280лв, а работодателят е добавил още 40% това означава че тези работници са взели под 500 лева заплата. Или има нещо тотално сбъркано в нашата статистика която за декември обяви че средната заплата в България е 1349лв или нещо много свирепо ни лъжат лъжат. Не виждам как човек взимал 1350лв би живял с 500лв.

Поредният транш в........................неизвестното , известно!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

да питам, колко са 60 % от МИНИМАЛНАТА заплата ?

То в България няма 10000 предприятия бре. Ясна е сметката. 10 милки изплатени на милицията, 11 на останалите. Трябва още малко милки да се налеят в мевериету и ще се върже 60 / 40

пак да питам колко са 60% от минималната заплата ?

Ние сме държавата на милиционерите, завършилите милиционерската школа и на хората с фетиш към милиционерските порядки. И затова 11 000 милиционера са получили бонуси за работа на първа линия. Ще си каже човек, че всики те са седяли на КПП-тата във Филиповци, Шекер Махала, Факултета, кв. № 5 в Червен бряг и по всички цигански гета. А за служители на т.нар Социално Министество които два месеца регистрират безработни, прииждащи цигани от Холандия, Испания, Англия - за тях няма бонуси, те не са милиционери. Няма бонуси и за социалните работници които разнасят храна на възрастни хора, на хора в нужда - и те не са милиционери. Помощ 60/40 има за фирми на наши хора(бивши милиционери, настоящи милионери). Има помощи за хотели които са получили разрешения за внос на чужди работници(от Куба, от Украйна, от Киргизстан), а в момента 500 000 бълггари са безработни. Странно е тези хотели как отговарят на условиятя, при положение, че за да ти се отпусне помощ, фирмата(хотела) трябва да е е спирал дейност. Кой хотел на морето е работил март, април или май??? Но нали тези хотели са все собственост на бивши милиционери или на техните деца. Сега ще се "насочим" към запазване темповете на строителство, въпреки че не ми е ясно кой в близките 2-3 години ще си купува апартаменти, кой ще си сменя офиса с по-голям и нов, кой ще си увеличва магазинната площ?? Но не, и там ще се налеят народни пари, пари от заем и ще се внесят плоскоглави работници с второ клас образование от Анадола, от Индия или Бангладеш. И пак за бг. работник няма да има работа, или ще му се казва да внимава какво мисли, какво да говори, да не иска пари, защото има решение: внасяме анадолци за по 700 лева и те отиват безработни!!

перфектно. а при криза винаги има и фалити - неизбежно е- това са рисковете на свободния бизнес- големи печалби, но и големи загуби, сори.

Защо лъжете така нагло бе идиоти, на близо 10 000 фирми превели по около 3500 лева и спасили бизнеса им и работните места на 140 000 работници, да не говорим, че според парите са платили все едно всички десетки хиляди са на половин работен ден..... да бяхте хванали един ученик поне да ви оправи математиката....