На фона на 2 млрд. лв. у нас: Гърция обещава €14 млрд. за бизнеса

"Напълно готови сме да отговорим дори и на най-лошите сценарии", обяви финансовият министър Христос Стайкурас

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо въобще се сравняват несравними величини, не мога да разбера! Дори и през голямата финансова криза брутния вътрешен продукт на гърците беше в десетки пъти по-голям от нашия! Според мен статията е напълно безсмислена!

дават 14 милиарда (ако...) от 30м резерв от който 22 са кредит. това ако е добра новина...

"""На фона на 2 млрд. лв. у нас: Гърция обещава €14 млрд. за бизнеса Всеки му своето"""".Но ми е интересно ,как финансово фалиралата Гърция може да отдели 14 млрд евро , а проспериращата под управлението на едноличните правителства на Борисов,България ,едвам отделя с мъка 2 млрд.лева ,тоест почти 28 пъти по-малко.А все финансови гении управляват парите на България.Има един извод ,че при управлението на ГЕРБ и Борисов се краде поне 15-20 пъти повече от Гърция

В Гърция ще откраднат 14 млрд. евро, а у нас само 2 млрд. лева. Няма за какво да сме недоволни.

Е това не е много коректно. Що не се сравним със САЩ, където помоща се измерва не с милиарди а с трилиони.. Да не говорим за дълга им. Все пак в името на коректността, ако някой си спомня в едно интервю Левон Хампарцумян спомена че БВП на Гърция е повече от 6 пъти по голям от нашия. Така, че ако умножите 2 милиарда по 6 пъти и повече май ще се получи същата сума от 14 милиарда посочена в Гърция т.е. има реципрочност..

Тук са лева, а в Гърция евро. Така, че тази логика малко издиша.

Ти правиш ли разлика между лева и евро. И БВП е изработен при тях от 10 милионно население.Така,че си заври дипломата от КГБ в тъпия си задник.

че хем няма да ги дадат 2та милиарда, хем ни изчисляват данък печалба на база 2019 г.

Точно вчера ме изненада счетоводителя и ме информира , че данък печалба щял да бъде на ниво 2019 и както винаги авансово. Егати безумието. На какво основание. Да не би да е минала пандемията и да се очаква тази година да се скъсаме от работа. Като до момента оборота е значително по-малък и от 2020. За 2019 дори не го споменавам. Бахти и държавата

Нарича се - като за последно!

Смени счетоводителя. Авансовите вноски са на база на плана на дружеството, който заявяваш в НАП. Никой не може да те накара да заявиш нивото от 2019 година. Все пак ако превишиш заявеното ниво ще плащаш и лихви върху разликата.

Идват избори, само се правите , слет изборите, маши и ваши, стадиони басеини плувни деца пенсионери , ша дихаме супата

Ти тъп ли си? Гърците ще харчат 14 млрд.

Евро! Демек 27+ млн лв

Питали радио Ереван, кога българите ще станат като гърците ? А радиото отговорило; 1. Когато германците започнат да си купуват коли втора употреба от България 2. Когато англичаните дойдат да берат домати в България 3. Когато гъркините дойдат да работят като болногледачки в България!

Деде, ние сме 50 години от всички нормални общества, благодарение на Вечната дружба. След 100 може и да ги догодим, въпреки огромната финансова помощ от ЕС. В тъпата кратуна на българина все още си гнезди евразийският модел.

Ами гледаме как ЕС повече от 10 години само ни използва. Отворихме си границите и 50000 тира на ден минават през България за Европа или Азия без да си плащат....ТОВА Е играта ни в ЕС.

@2021-03-29 06:51:15 Х (нерегистриран) Помисли ли поне малко преди да пишеш, или това ти е макс капацитетът?

Ко казал ХВАЛИПРЪЦКО ? 2 млрд. лв. ги ДАЛ у нас с любов, а Гърция ОБЕЩАВА €14 млрд. за бизнеса! Схващате ли къде е предизборната разлика ?

А бяха времена когато Спасителят и Дянков ни убеждаваха как гърците до няколко месеца щели да се сринат до нивото ни.

Гърците не са рая като нас! Ще им дадат каквото им се полага заради кризата с ковида. А нашият тулуп от Банкя дава само на свои хора и големите с лоби в парламента. Малките да го духат! Това е политиката на ГЕРБ. Затова трябва да ги изметем след няколко дни на изборите!

Кажи си да ти видим политическите пристастия, защото имам чувството, че поне 60% от хората не виждат адеквателно представителство в настоящите кандидати?

Някой казва почти нищо не се произвежда там а само няколко примера цяла Европа се зарежда с фета сирена и части на света Грек уойгорт маслинено масло това е постоянно зареждането е видно и в Англия най големият морски флот в света.сега и газо носител не като българският премиер гъзоносител като се отвори и туризма нещата са наред.има и много други неща а заемите се вземат и не се връщат стара изпитана тактика.честито

Ти гръцки йогурт ял ли си озобщо?

Гръцката млечна компания Делта има годишни приходи от продажби от близо 1 000 000 000 евро.

Червените боклуци: като се дава - "кой ще връща?", като не се дава - "вижте как дават другите!". No comment.

Абе какво да връщат? Ще дават от това което пре много са взели от хората!

тува дето моа да ви го обещая никои друг не мое

Защото имат бизнес! У нас Тиквата и неговата шайка, това което не можаха да откраднат го унищожиха. Но най-вече пострада дребният и среден бизнес. А от тези 2 милиарда най-малко половината са за шкафчето!

Мега селяндур! Самозабравил се кретен. Вчера обяснява на строителите как утре да слагат последния слой и била готова магистралата. Деба и дебила селски! Кога научи какво е слой, кога къде да го слагат. Освен да краде и да пълни шкафчето за друго не става.

Е да,ама в Гърция ходимот цял свят на море да си харчим парите и те събират огромни данъци. А тук идват само английските и руските пияндета.

Борисов: Без мен държавата ще фалира като Гърция!

Знаете ли кое е най-доброто средство за увеличаване на мъжката потентност? Прочетете на --- Senstos.Com

Опашката за Гърция до Бургас да стигне пак ше се наредя. Ще подпомогна гърците с около 3хиляди евра. Да го духат мутрите по лайноморието, след като се правят на тарикати. Сичките да фалирате, мама ви алчна и лигава

Не завиждайте на гърците. Тях ги очаква фалит и излизане от зоната на еврото. Още 100 милиарда няма кой да им опрости от ЕС.

Бре не знам, ма гърците земат заплати дето тука евентуално след около 1000 години може и да ги стигнем! За пенсиите дето ги вземат гърците еми там ше трябват около 2500 - 3000 години за да ги стигнем! Инак да няма да се притесняваме за гърците понеже и бащицата, слънцето на вселената така каза, да внимаваме да не станем като гърците! Е някой хора да речем 99% от пенсионерите и 80% от работещите питат КОГА, ама тех кой ги гледа! така, че ние гърците нема какво да ги мислим, щото даже и срещу тях да бягаме надали ше ги стигнем, ама за завиждането не мога да обещая де!

Да обещаеш не значи да го изпълниш!! Я наште как го правят добре това...

урсулата, лумбагов, грознофилът алтмайер, меркел и останалите лобиисти на недоношчето, което ни натресоха на главите и на младежта да плащат загубите от собствения си джоб на "бизнеса". ако не - съд и в затвора - доживотно! за животни - доживотно! според отношенията ни съ нас!

Като са ти дали от ЕС преди 5-6 години 100 милиарда евра заем, дето е ясно че никой няма да го върне, какво са 30 милиарда заделени парички за черни дни при византийците.

педи, ама света ви е на положението на танкера, дето задръсти със смет детеродния ви суецки канал, М? А?... :-)))

другари, многополови! помогнете не само на "бизнеса", който масово избегва данъци, чрез вашите дупки в законите, които създавате по лобистки, но и още, но и пак: на банките, банкерите, борсите, борсианците, фармацевтиката, бил гейс, сорос и други медийни манипулатори, както дойче педофиловеле! :-)))

Много им е даже на наще т.нар "бизнесмени". Да фалират хич не ми е жал. Малките бизнеси отдавна фалираха.Още преди 10 години.Останаха чичов-вуйчов.Я хора на кмета,я на ГЕРБ,я бивши ченгета.Вижте им лидера само със звучното българско име Хаджибегов.Типично за обръчите от фирми на другия "българин" с още по българско име Ахмед.Айде у лево!!!

..обещава? Гърците обещават...

Бах тая фалирала Гърция , от къде вади такива пари. Кой продължава да им дава кредити а те няма и да ги връщат, както зо сега.

бизнесът пак опря до данъците от заплатата на нероден петко, което е в основата на тая порочна по ядро "пазарна икономика", която по глобални, паразитни и тотално провалени показатели надмина и най-смелия "развит социализъм", който също се оказа едно недоношче, маде ин "холокостван", а сега и сегрегиран педал... :-)))

Тук нещата винаги са в полза на хората от герб! Страхотна работа!

"14 милиарда ерво" чужди пари е помощта за галениците на Запада - Елада ..... Спокойно, "софиАнци" ще помогнат с още "инвестиции" в туризма на Елада

нямаме основание да се оплакваме.

но не дават.

Раздават пари на бизнеса а той си купува имоти и апартаменти.... Ей така помагат а останалите да го духат и да теглят кредити...

А бе Вие малоумни ли сте? То бива журналистическа малоумщина, ама прекалявате - Първо Гръцката икономика е по-голям и второ се сравнят две различни неща: "...Гърция ще превишат 14 милиарда ерво през 2021..." с "...от началото напандемията държавата е заделила 2 милиарда лева..." т.е. Гърция планира да плати 21 млрд през тази година, евентуално, а България до тука е платила 2 млрд. И какво да сравнявам домати с ябълки? Аман вече.....

Каква икономика има Гърция. Основно разчитат на кредити туризъм,евросубсидии.

най големия търговски флот

Селско стопанство в размер 100 (сто !!!) пъти по-голямо от българското.

Гръцкия премиер вероятно си няма чекмедже в спалнята, което да захранва!

Важното е нощното шкафче да е пълно с кюлчета и папки.

Ох, бъдете милостиви към Спасителя, моля! Едно на ръка, че ТОЙ не обича класациите / сравненията; И, второ, ЦЕЛИЯТ СВЯТ СЕ УЧИ от Него. ... Целият свят нази гледа :(.

Нашите крадльовци, ако не бяха алчни гъзове да бяха направили фонд черни дни.

Никой не може да ти даде толкова, колкото аз мога да ти обещая

Гърция има малко по-малко от 3 пъти БВП на България а дава 14 пъти повече. Дори да го сравним поне 10 милярда лева трябваше да отидат за подпомагане в България. И те отидоха но в чекмеджетата. Дори има снимки ....

Малко си в грешка. Гръцкият БВП е около 3 пъти по-голям от този на България

Хората да осъзнаят че БВПно на България е колкото на град Валенсия например..За какво да говорим изобщо.

3 пъти БВП на България е малко повече от БВП ама Гърция. Просто се краде

Е БВП на Гърция за 2020, 69млд. Долара е на България

Сега погледнах от куриоз... БВП на Валенция е 111милиарда евро, БВП на България е 65 милиарда евро. Смятам няма нужда от повече коментари.

После пак Германия ще плаща сметката ама нали са го бомбардирали преди много години

За която да ги дават. Тук освен Киро гела и другите назначени за бизнесмени какво има...

Ние не можем да се сравняваме с никоя рвропейска страна, не си губете времето. Не сме дори в задния двор на Европа.

Тука не говорим за пари, а за икономика. Щом Борисов е сметнал, че 2 млрд. ще спаси няшия бизнес, значи нашата икономика е 20 пъти по-малка от гръцката или ...

Три пъти е по-малка. Просто там крадат с мярка

Гърция разчита предимно на туризъм, не случайно е затънала в дългове... Почти нищо не се произвежда там.

Ама това са пари без покритие!!! Хартия! Тея ако искат и още повече може да дадат!!! Индустията не работи откъде са тези пари??? Не случайто цените нарастват стремглаво!

tonk11

Как откъде? То си пише - Гърция е взела 22 милиарда за 2 години. Те ги откъде са.

tonk11

Само не разбирам кой още им ги дава тия заеми като се сещам колко още дължат и колко им опростиха насила.

Евото е "пари без покритие"! А, вие връзка с главния мозък имате ли? Щото лева е цъфнал и вързал! И затова се стремим към еврото! Цените и тук растат стремглаво, обаче парите са в кюлчета и нощни шкафчета, а не при нуждаещите се! Защото гърците не са овце, като нас!!!

Е той Бойко е готов да обещае и 140 милиона.