Може ли парното да поевтинее с 20% след новата цена на газа...

Хората, които се отопляват на синьо гориво, ще усетят разликата най-много

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Газът се облага с акциз и данъци. Заедно с транспорта и разходите на Булгаргаз и доставчиците това формира около 50% от крайната цена. Така че промяна на половината с 40% води до промяна на цялото с 20%. Естествено както и предположих сганата ще почне да плюе отново с нелепици и нагли лъжи. Руслямска държава нищо не ни е подарила. Газпром е осъден за монополни практики и това е причината. ЕСТЕСТВЕНО от другата страна на едно такова дело има ищци-потърпевши и част от тях е България и в частност правителството. Така че нелепици за подарък нямащ нищо общо с правителството е смешка. Още по голяма и нагла смешка е, че Путлер ни бил намалил газа. Въглищата обаче все още са по-евтини от газа за добив на електроенергияр още повече че са си наши, а не вносни. Газът всъщност е метан. Нормално е и метанът по бензиностанциите да падне с 20%, а това означава че при цена от 1,4 лева средно, да паде на около 1,10-1,20 лева. Парното също трябва да падне, но с по-малък %, заради разходите на самите ТЕЦ-ове. Вероятно с около 15%. Естествено е след като ще се връщат пари със задна дата на Топлофикациите те със задна дата да компенсират клиентите си, като най-вероятно това ще е с намаление на бъдещите плащания. Бизнесът "ни" е тъп и прост и очевадно дори не знае за акцизите. Ама всеки, който влезе в КЕВР, или Булгаргаз, или Овергаз може да види цените преди акцизи и данъци, както и след тях.

Абе дада и в други теми ти казвах след като си нямаш НИКАКВО понятие от ТЕЦове не се прави на умен да коментираш. САМО ТРИ ФАКТА ЩЕ ТИ ДАМ. ПРИРОДНИЯ ГАЗ е метан(не е пропан бутан) НЯМА ТЕЦ в България който да не работи на природен газ(може въглищата да са основно гориво) НО ИМА И ГАЗ ПАРНОТО е отпадъчен процес в теца лятото тази енергия се изхвърля!!!!! И ПОСЛЕДНо (ОТ една друга тема) водата може и да завира при 100 градуса ама в теца трябва да е 540 градуса. П.П.Я кажи твойте любимци от Америка който ни предлагат ДЕМОКРАТИЧНАТА газ тя с колко процента е по евтина от тази на руснаците????

По първият факт - това съм и написал, на де акъл да вземеш. По вторият "факт". Естествено това не е факт, а глупост. Градските ТЕЦ парното е основен процес, а тока вторичен. Вика му се когенерация. Т.н. американски тецове не работят на газ. Американският газ е окло 80-90 долара за 1000 м3. Очевадно е доста по евтин от руския, но има допълнителни разходи за втечняване, транспорт и вгазяване около 60-70-80 долара. Вече като крайна цена трябва да се смята. Но досега определено беше доста по-евтин от руслямския, докато такива като тебе лъжехте най-нагло

Хахахаххахахахахаха МАле за проеден път показваш че си много ама много прост това като с водата в теца със 100те градуса. "Градските ТЕЦ парното е основен процес" Алоооо няма градски няма селски във всеки един тец е за ПРОЙЗВОДСТВОТО на ТОК.(може би имаш прдвид ОЦ ама откъде да знаеш че едното и другото нямат нищо общо) И последната простотия която си написал НЯМА американски руски или български ТЕЦ всички те освен на въглища работят и на ГАЗ. Казах ти че от работа на ТЕЦ НИЩО НЕ РАЗБИРАШ ама ти държиш да покажеш на всички колко си прост!!!!

П.П. Лъжеца си ти защото за руския газ ни казваш цената на която ти го доставят а за американския без разходите по транспортирането/съхранението и т.н. и като удариш чертата сметката излиза друга ама ти нали си платен трол и обичаш да изкривяваш фактите.

Нищо няма да се намали, защото ТЕЦ, ВЕЦ, и тем подобни са в ръцете на депутати и организирани престъпни групи, държавата също. Може да се помолите поне да не ви вдигат цената на есен.

Вижте, по всичко личи ,че в съвременния свят е доста трудно да се намерят или отгледат и запазят качествени кадри- мигрантските потоци няма да разрешат проблема, напротив, само ще натоварят и без това пренатегнатите социални системи. Съответно, умният работодател и ръководител ще даде мило и драго да намери и/ли задържи качествени работници и служители от местното свое население. Чисто количествените фискални улеснения няма да решат проблема, както не са го решавали и досега. Единствен изход от това положение се очертава да е реалното преразпределяне на реалните доходи между всички участници в производствените и пр. продуктивни процеси . А именно- повишаване на реалното благосъстояние на населението ,като по-богатите преразпределят достатъчна част от своето богатство към по-бедните слоеве от населението.Звучи социалистически, но това е положението.

явно българския некъдърен бизнес ще усвои тези пари не ,че някога са били на загуба просто произвоизводствата ни са архаични и това ни дърпа назад.Хората работят с изкуствен интелект,а ние още с мотиката,а познайте кой е виновен?

Защо 20 % Ресурса ви поевтиня с 40 % и то с задна дата от 5.8.2019 ? ????????

А цената на тока, произведен от ТЕЦ на природен газ няма ли да се намали? Да ти го кроснахендря, гнусен плазмодий!

Няма защото много опорки който до вчера пълнеха новините трябва да отидат в кофите. Путин ги съсипа с намаляването на газта. Сега как ще ни убеждават че трябва да горим боклуци и въглища в тецовете. Като природната газ и падна цената..... Ами взетите комисионни за боклуците който продължават да пристигат всеки ден???

Да видим и намалението на цената на метана за автомобили. Хайде не се стеснявайте, намалете я!!!. В Шумен цената на метана е 1,64лв/кг. Ша му ева макята на алчния капоне - изтръгвам метановата уредба и минавам на газ. Ай ша му иба-ничката сладка.......

Явно ни мислят за малоумни накрая ще ни кажат че трябва да сме благодарни че нима да ни вдигат парното.

Фактурите на домакинствата и малките предприятия няма да бъдат с 40% по-ниски, а с около 20% 20% от 100 лв и 40% от 5 000000 лв - на всеки според заслугите .Всички сме равни но някои по

Само софиянци ли има в тази държава? Що не прокарате газ и на други места? Или тия от провинцията и главно от селата кучета ги яли! Важно е да се "Уйаждат" софиянци!

Оххх стига с тази малоумна мантра за София мога да ти кажа че в България в малките градове газификацията е доста по добра от София.

През последните 2 седмици цената на петрола падна с 25% , а горивата на бензиностанциите с колко? Е толкова ще е и намалението на газа.

Трябва на десетки хора като този да им се забрани да пропагандират каквото и да е.Те разбират най много да им се работи без пари.

Аз да попитам,защо цената на горивата не падат по бензиностанциите,след като на световните пазари тя се срина драстично? Тук към крайния потребител няма никакви намаления,само едни безбожни печалби се гонят и това е!

Цената трябва да падне с 40% и да не чуваме никакви оправдания! Да не дойде отново щли месец и пак да обявите,че парното се вдига? Мошеници!

Иска ти се , а? Откакто е направено парно в София, цяла България ви го плаща , за да ходите зиме по гащи ии да си отваряте прозорците. Надявах се, че с промените това субсидиране на софиянци от цяла България ще спре, но не би. Свикналите използвачи не си пускат комата.

това с отварянето на прозорците е било преди 30 и кусур години . но и тогава не си ми го субсидирал

падне с 40% точно на тебе, да. Това да не е сиренето дето режеш в бакалията. Дори и там - при намаление цената на млякото с 40% няма как да очакваш сравнимо намаление при сиренето, защото ти не пиеш мляко а муаш сиренье. И айде сега да видим дали някой не е спонсорирал продавача за да държи цените на сиренето приемливи за теб през цялото това време. Като поевтинее млякото си искаш парите обратно, така ли? Само че това не са твои пари! Чакал бил, ръйш ли...

подготвят за: "Няма да поевтинее парното, но за сметка на това няма да пипаме цената на тока... поне до октомври"

Ей, верно не се наядохте бе. Тоя от снимката да ходи да копа тунела под Шипка с кирка и лопата. То не бяха искания за неплащане на болнични, то не бяха искания за озаконяване на допълнителен труд над 8-часовия, само работника им е в очите на Организацията на работодателите. А че в Германия разходите за заплати на ВСЯКА фирма са средно 30% , а в България са едва 5% си траят. Да си подобрят ефективността на фирмите.... т.е. да се изсветли бизнеса със задължително плащане на всичко над 1000 лв. само и единствено по Банка, пък после да се яхат на джипове за по 100 000 EUR давайки заплати по 300 и искайки да им работим като за 1000 EUR

Да предположим, че цената на синьото горива се формира по формулата: 80% /цена на горивото/ + 10% /пренос/+ 5% /разпределение/ +5%/цена на услуга/ =100% /крайна цена/ Нарпр. 80 лв + 10 лв+ 5в+ 5лв= 100лв. Пита се в задачата от висшата математика: с колко би трябвало да се намали цената за крайния потребител, ако първият компонент от сбора се промени от 80% на 40%?

Такава е логиката. Сметката излиза с намаление от 32% в крайната цена. Но не е така според мошениците по веригата. Нали те управляват парите. Как ще допуснат келепира да отиде до крайните потребители. Да не са луди! И да не би някой да им потърси сметка?

Задачата е подвеждащо проста. Обяснявам: Ако компонент А се намали с 40% от абсолютната му стойност, то има поне две възможности: 1/ Да се приеме ,че стойността на тези 80% /! ))/ продължава да формира 80% от крайната стойност. Тогава реалната ст-ст на тези 100% ще е вече 78 лв. 2/ Да се приеме, че намаляването на компонент А с 40% автоматично намалява неговия дял от крайната цена от 80% на 40%, като останалите 40% се разпределят по усмотрение между компоненти В, С и D. Така и крайната стойност на тези 100% може да е равна пак на 100лв , но също и на 90лв, 80лв... по усмотрение.

*68 лв.

А къде ти е в тези сметки повишената ненормално цена на електроенергията, която парното произвежда и която на нас ни я продават на двойна цена, но на вас ви намалява общата сума? Не умее; не да смяташ, НЕ УМЕЕШ ДА МИСЛИШ . И хвърляш глупости в пространството, където ти вярват такива като тебе - неграмотни и немислещи.

къде точно парното произвежда електроенергия- при радиатора в апартамента ви ли? вие с радиатори-динамо ли разполагате? интересно. може да го патентовате.

Цената на газта е по-ниска, считано от август, 2019 г. Дали това обаче ще се отрази в изравнителните сметки за 2020 г., или пак ще бъдем прецакани ?

Газ е дума в мъжки род.

От топлото за София се произвежда ток за 100 млн. на година. С тези пари парното може да е безплатно...

Заради парното на софиянци ,тока бил скъп . С тока субсидираме парното на софиянци . Това ли казва тоя ? Ощетяваш единия за сметка на другия .Защо ? Значи и тока е завишен умишлено .

Може парното да поевтинее заради Путин, но ние ще гласуваме за Борисов.

Почнахме с оправдянията. "Не бива да има свръхочаквани", "Цената ще падне, но не 40% и най-много ще го усетят 2,5% от хората". Иначе голяма дъндания. Чак като подарък за 3 март. На фона на 130 млрд БВП , тия 150 млн са 0.115 %.

Днес намаление 40 %. Утре стават 20 % . После 10 % . И накрая 5% реално намаление.

От цялата статия разбрах, че топлофикациите няма да връщат пари, а ще топлят партийните каси.

Потребителите на електроенергия субсидират големите градове, където има парно. Те плащат по-скъп ток, за да е по-евтина топлинната енергия там, където има ТЕЦ. Най-вече парното на софиянци. Защо ?

Всичко е ясно! Големите ще гушнот парите, а обикновените потребители може да плащат и по скъпо от досега?!?

Предлагам цената на парното на всички русофилисти да си остане обаче същата

Платения,аз пък предлагам цяла България да не плаща високи цени на тока за да може парното в София да бъде по евтино.Да се намали цената на тока а софиюнци да си плащат както всички останали.

Браво ГЕРБ! Първо лъжете, че е подарък, а то НЕ е . ГАЗпром са осъдени от ЕК за монопол и от там идва 40% намаление. Напиши в Гугъл : капитал газ Четете. И каква е разликата в поддръжката. Газа и 1000 лв. да струва един кубичен метър и 1 лев. да струва е една и съща... или викате - ние знаем само да събираме пари от вас, пардон да крадем... Иначе ГЕРБ са винаги готови с нови глоби, такси и правила които създават нови глоби.

Замени ГЕРБ с името на която и да е друга партия и пак ще е същото. И нищо няма да поевтинее. Печалбата ще се увеличи. Може би ще намалее комисионната, която някой е прибирал, за да се държи високата цена. Р.Овч е здраво яхнал енергетиката и никой не може да го свали от там. Искам неговия коментар по въпроса.

А кой може да задължи газпром да ти продава газ бе мунчо? Това че газпром е осъден не е причина да ти намаляват цената! Надай се на ЕК да плащаш ниски цени :)

Мисирките чакат да дойде Годо!

ББ е проспал тези 40% и се е включил последен т.е. ББ нищо не е направил. Четете фактите. Става въпрос за съдебно решение, а не за подарък!