Може ли кризата с рублата и турската лира да се окаже „заразна“?

Инвеститорите бягат от нововъзникващи пазари и валутите на куп държави преживяват истински колапс

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А бе да питам докато жалите 3 милиарда кво стана с 130 те на фейсбука или трябва дасе плюе

В нашата държава всички кризи по света се отразяват яко дори и кризата във Венецуела

Статията е финна пропаганда. Нито Турция, нито Русия са на това дъно, на което е днешна "европейска" България - шампион по всички световни негативни класации. От каква ли позиция с този фалшив апломб реформаторски медии съдят за държави, които са в пъти по икономически силни от нас ??

Заплашени са страни, които са диктатури и заплашват безопасността и сигурността на други държави. И това е положителна тенденция, защото ценности като демокрация и свобода са над икономическите интереси на една страна. Никой не трябва и няма да инвестира в престъпни режими като този на Путин и Ердоган. Тези режими са обречени. Процесът е необратим, краят им е близък.

Платен коментар.

Лелееее, поради липса на по- подходяща новина, соросовите квичалници са се развихрили тука. Абе ,и да квичите и да не квичите, КОЧИНАТА ГУБИ ВЛИЯНИЕ В ЦЕЛИЯ СВЯТ. В Бразилия, в Русия, в Турция, в Сирия, в Афганистан, в Либия, в ЕС, в Китай, и това се вижда от всички!!

Налице е закономерност между беззаконие в обществения ред, тоталитарност и обезценка на обществото чрез неговата валута. Какво е инфлацията? Това е работа на народа в интерес на онези, които държат машините и роботите. Дори и тоталитарните режими служат на мамона. Няма изключения. Затова всеки, който прави инфлация значи е в чувала на мамона и народът му киха жестоко. Лесно ще ги познаете. Но пък такива народи ако стоят мирно значи си заслужават теглото. Но има и едни други, които злоупотребяват с кинтите от договорения пазар и няма как да бъдат оставени да го правят повече. Позволи се на руснаците да ни гърбят с петрола до дупка, а те дадоха кинтите за пропаганда и спонсорство на кретеноиди и тем подобни слуги. Рашаните щом вземат кинти и веднага инвестират в оръжие, завладяване на други народи и безвремие. Те са пълно унищожение за всеки, който се хване за тях. И турците ще потънат като картонени корабчета.

Както е тръгнало скоро всеки руснак и турчин ще бъдат милионери в местна валута. А иди казвай, че диктатурата е нещо лошо. Събуждаш се сутрин и изведнъж разбираш, че онези 1000 долара дето ги къташ От заман са Набъбнали в цифрово изражение.

Любовта на Ердоган към Путин ще я плащат обикновените Турци .

По минусите в по-долните мнения съдя, че на колегите съветски тролове нещо не им се работи при тези курсове на лирата и рублата. Да се пробваме да договорим в долари плащането а, че скоро ще станем бедняци милионери , както при другаря мЪдуро - всеки е милионер.

Дано утре да не се събудя при курс 10 лири за долар и 100 рубли пак за долар.

И ако кредите ти са в лири и рубли, плащаш си ги и заживяваш щастливо до края на дните си

Не става. Там лихвите са други. И утре и кредита ти ще е толкова по-голям.

руският фалит най-големия фалит. руските наноботи най-големите наноботи. руските болни най-здравите болни.....и т.н.

Изпадам в паника, днес ми отказаха да ми плащат в долари и си оставам на рубли. Скоро ще напускам, но поне ще си запазя айфона и компютъра, че ако ми ги заменят с руски нема ги побере триетажната ми къща в Бояна строена с едни партийни куфари. Парцела си го придобих честно - направих заменка за земя в Странджа 1:1. Да е жив луканков...опа.

Не се радват евролибералните швестери на поевтиняването на руската рубла и това е. Сигурно ги е ударила чумата по прасета... А поне на спада на турската лира се порадвайте бе! Напишете нещо позитивно, например как с 10 долара от подянията на аЗъБъ ще си номер едно в турски курорт. Или пък как с 20лв в Одрин се цар на пазара... Айде бе, повдигнете националаната гордост по-високо от Рилските езера.

Троловете съвсем превъртяхте!

Кажете бе шорошорасти, какво ви мичъи? Защо не се радвате?

с някой рунтав овен.

Кажи бе русофилистичния, какво те мъчи? Защо не се радваш?

Рублата пада, Русия потъва, но платените подлоги на тамяновия дьорт антихриста не се радват... Не на добре тази работа.

Споко 1 рубла стана 0,0000001ст. , та скоро ще спрат да пишат.Ще им преведат по 10 рубли,няма да могат и кибрит да си купят

Нещо се мъти в задокеанската кочина. От два месеца техния регулатор - фед - вади пари от обръщение. Вероятно не се търсят.

Мухахахахах, не се търсят. Само рубли и турски лири се търсят викаш? Ми вадят ги от обръщение - за какво са им като скоро с 1 долар ще можеш да си купиш червениот площад.

Красю се подмокри щом рублата потъва.

Това, което правят САЩ е да обединят Русия, Китай и Турция в нов икономическд-финансов пакт, като започнат да изхвърлят долара като световни пари. Ще бъде трудно, но, ако успеят със сигурност съм тях ще започнат за гравитират един куп страни, ЕС и той вероятно ще трябва да плаща вече в евро, което по принцип му е изгодно. Е тогава огромния дефицит от трильоните печатани хартии ще се стовари съкрушително върху САЩ и всичко ще зависи корко бързо ще успеят да махнат Тръмп, остане ли за втори мандат спасението им ще е само едно да предизвикат война.

Нека нека :) Да се обединят тия 3чките срещу останалия свят та да се види колко струват. 'Гиганта' Китай само с азиатските си съседи няма да може да се справи. За другите 2 карикатурни диктатури няма нужда да хабим думи..

И как ще "изхвърлят" долара? А може би след него еврото? Как си я представяш тази работа? И после айляк - всеобща мизерия и връщане в каменния век под бодрото ръководство на путйо и доганчо?

до спокойно Спокойно корабът потъва, вода ще има за всички.

Пупи и Ердо - две влюбени урудченца.

Криза няма. Има спекулативен напън да се натискат надолу валутите на непослушните. Какво ще стане в Турция не знам, но в Русия ще стане като предния път: държавата ще си напазарува с голямо намаление апетитни активи, разграбени при Елцин. Русия ще стане крупен износител по още позиции, както е сега от ядрени реактори до пшеница, а още западни корпорации ще загубят завинаги руския пазар за сметка на страни от свободния свят. По-важното обаче е, че ситуацията ще бъде извинение да започне разплащане в национални валути, и още по-тясна интеграция, вкл. военна, с Китай и постоянно нарастващия отбор на нарочени за вражески държави. Сред които, между впрочем, както е тръгнало, един ден може да се нареди и целокупният ЕС.

И да попитам, кой е тоя "свободен свят"? И понеже не можеш да ми отговориш смислено - да те светна - тотално грешиш понятията.

'апетитните активи, разграбени при Елцин' отдавна са разпределени между путювите айдуци. И к'во ?! За инвестиции, капитални вложения и ноу хау все на Запад се гледа щото и в добивните технологии толкоз ги бива.

Дрогари Запада пак на нахуяри. СИР НАШ

Задокеанските говеда загубиха цяло Средиземно Море, тоя келеш тръгнал да се радва. Преди три дена, руски боен кораб два часа плава над говежда подводница в Средиземно Море и й записваше фонограмата :)

Има нещо гнило в БРИКС

Има значително преувеличаване на "кризата", ама журналистите печелят от сензации. В момента светът се отърсва от следвоенното устройство, което беше създадено заради наличието на една единствена Кочина, неразрушена от война. Процесът е започнал, не може да бъде спрян и ще стигне доста по- далеч, отколкото мнозина очакват. Но - сега са наред сензациите. Впрочем, и те ще са чудо за три дена.

Какво като си сложил снимката на Путин

Няма криза, няма срив на лирата и рублата, ти не си предател-еничар, путин не е хомосексуалист... Ама хич!

Има значително преувеличаване на "кризата", ама журналистите печелят от сензации. В момента светът се отърсва от следвоенното устройство, което беше създадено заради наличието на една единствена Кочина, неразрушена от война. Процесът е започнал, не може да бъде спрян и ще стигне доста по- далеч, отколкото мнозина очакват. Но - сега са наред сензациите. Впрочем, и те ще са чудо за три дена.

Много обичм да се пениш по форумите, а в последно време за мое удоволствие има доста поводи да го правиш - всички социалистически кочини и диктатури затъват.

Късметлии са тези руснаци и турци, скоро всинца шъ са милионери, а кажи сегинка, чи при диктатурити няма просперитет!

Един китай заслужава внимание в брикс, всички останали се надат покрай китай да изглеждат по значими...

Не беше БРИКС а БРЪКС В ГЪЗЪКС

Не се бойте! Долара и еврото са стерилни! Рублата е заразна! Дружбата на рублата с турската лира доведе до фалита на лирата! Крепката дружба на нашия "освободител" с нашия поробител доведе и поробителя и "освободителя" до фалит!

ха ха ха...ортаците диктатори почти едновременни съсипват държавите си. Не е розово положението и за Китай. Въобще какво става с великият БРИКС - питам аз? Жужя го мести и мести...

Ти да видиш напролет какво ще стане с английската лира....

С предизвикани кризи, чрез манипулативни действия, финансовата олигархия източва ресурс от цял свят. При предното подобно предизвикано източване в края на 2014г. пострадаха най-силно КНР и РФ, сега на прицел е Турция! От друга страна случващото се мотивира и подтиква към по-бърз демонтаж на действащата световна финансова система.

Така е, който е дружка с Русия все фалира! Нема лабаво!

Нито Турция ще фалира, нито РФ фалира или ще фалира!

Хубаво е да ти демонтират мозъка и да ти сложат някой, не толкова деформиран от русофилистия!!!