17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Имаме една чиния за продан...

Задължително е да се пази историята такава, каквато е била. Комунизъм никога, никъде не е имало. Имаше развит социализъм, който се стремеше към постигане на идеите на комунизма. Но недораслите демократи, които не бяха построили нищо в собствения живот, се втурнаха да разрушават "символите" на комунизма, за да могат после да крадат на воля това, което е останало. Е, мавзолея го взривяваха повече време, отколкото построяването му, нейсе, справиха се. Западните туристи и следващите поколения инвестират много пари, за да видят какъв е бил живота през този период в действителност. Никой не си изтрива миналото, ако е умен, а печели от него. Но нашите продажни псевдополитици си мислят, че като разрушат паметниците на старите владетели и сложат такива на новите узурпатори ще им позволят да крадат повече и по-дълго.

Да, комунизъм не е имало никъде, но партийните велможи преди '89 при "развито социалистическо общество" живееха в условията на комунизъм, а в същото врем трупаха капитал! И когато решиха, че са натрупали достатъчно, свалиха маските и опитаха да купят това, което беше останало! А което не успяха да купят - фалираха или откраднаха!

На края ще почнете и да го търсите социализма. Всеки строй се подменя когато възможностите за крадене се изчерпят. Ама това крадене сега бие социализма по всички параграфи.

Политици, журналисти, писатели и историци правят бизнес именно от историята.

По добре да мислят как да направят бизнес от капиталистическото минало. Щото всички виждаме че повечето себеуважаващи се държави са тръгнали по към комунизма от колкото към капитализма. Истината е по средата...едната крайност беше нашият комунизъм а другата американският зверски капитализъм. Французи, немци и други западно европейски държави съумяха да комбинират и двете. Никой не може да ме убеди че хора като Тръмп за милиардери защото са по работливи от другите, както и никой не може да ме убеди че единственият начин за оцеляване на някой хора е да просят по улиците и да живеят само на социални.

от една страна статията започва с "След разпадането на Югославия идеята за "югославизъм" изгуби популярността си."", а после между другото се казва, че около 80% от сърбите, пак толкова от босненците, не били много съгласни с горното, а изразили съжаление, че Югославия се е разпаднала. Какъв ли е процента в "процъфтяваща" Македония или Черна гора ? За "нещото" Косово не си струва и да се пита. Дори в Хърватска и Словения има подобни мнения, макар и далеч не с такива проценти.