Коментари - Осъдиха "Монсанто" да плати $290 млн. на заболял от рак градинар | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бре да му се не види. Всяка година стотици милиони земеделци, градинари и какви ли не още по света ползват глифозат. Препаратът се ползва от десетилетия, даже вече са се навъдили бурени дето го търпят. Земеделците продължават да са относително по-здрави от ред други хора. Как пък точно тоя градинар намери доказателства за връзката между едното и другото?

БАСФ ги купи и веднага ги осъдиха!

И тук пръскат с него от години!Дори по магистрала Хемус са налазили билбордове с реклами на Монсанто!Масово се ползва за царевицата,особено в неплодородните почви,но и не само!Изобщо не им дреме на арендаторите,гледат реколта да има,а не че тровят населението!Министъра да не спи,вносителите са нагли и трябва да бъдат спрат,дори и късно,нека се забрани!

тази компания е производителят на т.н. агент Ориндж, с който дефолиант е снабдила по време на войната във Виетнам армията, с цел да окапят листата по дърветата, за да могат да виждат от въздуха врага. Имаше един филм Апокалипсис сега, с полетът на валкириите като музика и хеликоптерите над джунглата.

за пръв път някой успява да ги осъди. а последиците от дефолианта ориндж за човешкото здраве са ужасяващи и до днес има множество тежки последици - гмалформации, рак.

Още не са ги осъдили и няма да ги осъдят за това.

ГЛИФОЗАТ се съдаржа във всички предлагани за борба с треви и плевели препарати - НАСА , РАУНДЪП и останалите. Като пръскате ползвате ли някакви предпазни средства. Разбира се, че НЕ. ВСИЧКИ ПОЛЗВАЩИ ТЕЗИ ХЕРБИЦИДИ са потенциално обречени на разболяване от РАК!!

Там да НО може ли тук при говеда да се случи..??

За съжаление и у нас е така от 10-тина години - земеделците дават стотици хиляди левове за "химия", но пък добивите с нея са космически. При 350-400 кг пшеница при "социализма", сега са около 800-900. Царевицата - същото нещо. Напоследък наблюдавам, че дори шараните ня ядат така активно царевица ;)

И през соца даваха за химия. ДДТ-тето например е доказано канцерогенно тогава и дори хора пръскаха с него. Да не говорим за нитратите от преторяване с изкуствени торове-отне няколко години през 90-те да се изчисти почвата. Но най-великото постижение на соца бе премълчаването на Чернобил когато най-равните си поръчваха от Италия а по-малко равните рупаха салати в неведение...

Хайде стига с тия малоумни мантри за салати и марули, от къде са минали радио-активните частици и колко са замърсили, си нямате ни най-малка представа.

По това време във военните поделения задължително се мереше всеки ден радиация и данните зе пишеха в дневник. По времето на чернобилския дъжд уредите "откачиха" . Обявиха ги за повредени и ги прибраха. Не знаеш фактите, ама си сигурен.

Малко са разменени цифрите. След ликвидирането на семепроизводителните станции (по указание на ЕС) хвалбите бяха за 350-400 кг. пшеница от декар.

Честито, чумата Монсанто е вече и в Европа.

Иска ми се да вярвам, че онези, които намаляват броя на населението по този престъпен начин първи ще опитат резултатите от широко скроените си решения, с които разрешават изпълзването на уж безвредни химически продукти. Включвам и тези, които продължават да твърдят, че в ЕС и със задокеанските приятели живеем по-добре, а "бедните" руснаци са ни врагове. Те ни даваха суровини, сегашните - привлекателно опаковани отрови.

Че Монсанто са вече купени от германския Байер (Bayer) и сега тая чума е в Европа и в нашите храни....

BASF ги купиха, не Bayer.

Ето защо тези от ,,Монсанто" се натискат да продават боклуците си в България - защото тук никой няма да му потърси дори административна отговорност, а за глоба някаква си или обезщетение и дума не може да става!

И какво от това? От него медицинските центрове и фармацевтичните компании отчитат оборот, няма да се плаща пенсия, бизнесът отива при сина му или при друг фермер, заедно с дължимите заплати, данъци и осигуровки, направил е оборот на Монсанто. Не виждам въобще никакъв проблем във въпросното заболяване дори и да е от хербецида. Загуба на практика няма, от неговото заболяване има само печалба

в миналото имам правото да ти кажа, че пишеш идиотизми.

МОНСАНТО Е СОБСТВЕНОСТ НА ГЕРМАНСКАТА БАЕСЕФ - КУПИХА ГО ЗА 62 МЛРД ДОЛАРА ... ЗАТОВА СЕГА ЕК ОДОБРИ 6 ВИДА ГМО ЦАРЕВИЦА И КАРТОФИ :))

Ваууу ся с тия 290мил.$ тоя шн стане бел кат козинак начи.{:-(((

Рак причиняват и обработените с препаратите на Монсанто продукти. Затова също се мълчи.

у нас щяха да ги осъдят само на няколко хиляди за потенциално канцерогенна съставка.

сигурно ще спечелят обжалването. Те са много силни в съда, имат цяла глутница високо платени адвокати. А от създаването си до днес са причинили страдание и смърт на милиони хора.

но уви, може и да се окажеш прав. прав си и за причиненото от тях. раундъп отдавна се спряга от време на време, после нещата се потулват.

и аз я имам, казват, че умирала последна :) Не е само химията, и ГМО-то макар че го водят физически безвредно е причинило много смърт. В Индия е имало вълна от самоубийства на фермери след като започнало отглеждането на ГМ памук - и те са на сметката им. Дано някой ден я платят цялата!

За последните 15 години са се самоубили 250 хиляди индийски фермери, защото са фалирали.

в какъв смисъл сте репликирали, но причината за фалита на тези фермери е, че Монсанто са изкупили всички фирми за семена за памук и са станали монополист на този пазар, продавайки само ГМ семена на високи цени, а при ГМО не могат фермерите сами да си взимат семена от предишната реколта - трябва всяка година да ги купуват от монополиста. Като се добави и дреееебничката подробност, че след 2-3 години плевелите мутират и стават устойчиви на хербицидите, с което добивите катастрофално падат, мисля, че забелязахте връзката.

Именно, очаквали са много високи добиви, но не се получило, а всяка година трябва да купуват нови семена само от Монсанто, защото вече нивите им са покрити с такива семена и ще ги съдят. В Китай не може да се случи, защото земята е държавна, ако стане, добре, ако не стане държавата поема загубите, но в Индия е катастрофа, защото земята е частна собственост.