Могат ли да ни уволнят при липса на подходящо образование и квалификация

ВКС с тълкувателно решение по разпоредбите за прекратяване на трудовия договор от работодател

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Значи съдът казва, че образованието няма никакво значение. Браво, много "подстрекаващо" към образоване!

Ако правилно разбирам, това означава, че дори да спре да духа, веднъж назначена, секретарката на кмета не може да бъде уволнена поради липса на професионална квалификация.

Ако кметът реши, че не духа качествено и изброи, какво точно и липсва като качества, за да духа качествено, или въведе нови стандарти за духането, с които тя не се справя, пак ще може да я уволни.

Ако се спазват всички изисквания за определена длъжност, какво ще правят калинките ? Безработицата ще стане ужасяваща . А ако започнат да проверяват и истинността на дипломите, тогава ще стане още по- страшно.

Ама разбира се! Кога некадърност, некомпетентност и липса на образование в бегето са основания да се уволни нечия калинка!

Ти даже не си и калинка а попикан кискащ се клитор

летят и се множат в държавата на еднокнижника!

Закона е врата в полето. Ако ти вдигнат мерника, ще те уволнят затова, че си влязъл с десния крак в офиса.

Питам за един приятел , защо в Държавната Администрация , Държавни предприятия , Агенций и тн... има една камара лица които съществуват там под някаква форма използващи фалшива диплома или липса на образование което да дава минимум знания по заеманата длъжност? Пример: Дълго време министър на Здравеопазването бе човек който неможе сам да си измери температурата даже , НО не съм чул някой да го е УВОлнил?! Министър на Водите в момента е икономист и екс учител по Народни ТАНЦИ ?! Някой да го е УВОлнил? Изобщо голяма част от посланниците и министрите барабар с Падишаха имат познания по Английски език близко до 0-та или много под нея. Ако се въведе изискване за владеене на поне един западен език говоримо и писменно в Държавната администрация цифрата УВО там ще удари сериозно по гласоподавателите на ГРОБ. Може би затова тълкованията на Съдилищата хващат само при обикновенните хора а онез богоизбраните не им пречи ква диплома има и дали мое си напише името на английски

Имаше една социоложка министър на Мвр,и понеже се справи ,,добре,,я изпратиха посланик.А пък с барбекюто на терасата и него ,,наказаха,,с посланик.Хиляди примери у тази мафиотска държава.А Р.овч ни загроби с газта е представител на държавата в лукойл.

Ръбъл, ти ли си? Първо научи български и тогава си давай "компетентното" мнение.

да, а в момента премиерът ни е пожарникар а президентът - офицер! И? Какво предлагаш, за всяка длъжност да има училище/ университет? Прави разлика между длъщност и професия. За някои длъжности се изисква конкретна професия/специалност за други не.

"Такова основание обаче е налице, когато при сключването на договора работникът или служителят не отговаря на въведените с нормативен акт изисквания" Това важи ли за министри и депутати?

Нищо не са затегнали.