Министерски призив към шефовете: Въведете гъвкаво работно време и дистанционен труд

Пазете работниците и служителите си - с този апел се обърна социалното министерство към работодателите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

но се сетихте. дано работодателите да изпълнят препоръката

Елитът умори магарето от работа, сега магарето болно и елитът е загрижен.

Робите или работят или умират на тръстиката, няма "гъвкаво" работно време.

а вие ли ще ни плащате заплатите,понеже лакомите ни шефове само това чакат,гъвкаво да ни отрежът парите

Гъвкаво ще им увелича работното време, да нямат никакво свободно да се мотаят по разни сбирки и да се заразяват, а от бачкане направо в леглото и сутрин по тъмно още докато не са се раздвижили тълпите обратно на работа! После кажете че не се грижа за хората си...

Изкукали "майки"

С удоволствие бих използвала онлайн пускане на жалби, за съжаление или липсва такава опция или ми се налага да бъда лаконична при положение, че проблема заслужава цял роман с картинки.

Смени си шефа .

Е какво, аз пиша относно администрацията, дето започнаха да си затварят гишетата, заради коронавируса.

А що си станал магаре бре...

И какво като си женомразец, нещо друго, по-сериозно да имаш да кажеш?

Не бъди роб...

Демек, не ти се работи

Външно на мароко забрани пътуване до България.

Търся спешно кондоми, груповия секс го забраниха, но все още става по двойки.

КЪДЕ СЕ ПОКРИ ГЛАВНИЯТ ЗАПОВЯДВАЩ В ПРАВИТЕЛСТВОТО ?! ПОЛОЖЕНИЕТО СЕ НАПЕЧЕ И ГЕНЕРАЛЪТ ТАКТИЧЕСКИ СЕ ИЗНИЗА ! КЪДЕ Е СЕГА ДА ДАВА БОДРИ НАПЪТСТВИЯ НА ХОРАТА, КОИТО ТРЯБВАЛО ДА СВИКНАТ С ВИРУСА ( И ПОСЛЕДСТВИЯТА !)

"Уважаеми" министри, Дано се досещате ИКОНОМИЧЕСКАТА същност на случващото се: ПРЕРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА КАПИТАЛИТЕ ! Фалитите са нищо пред спиране плащането на ипотеки и кредити(вече в Италия). Танца на Борсите убива едни и прави за секунди милиардери други. Рецесията си намери оправдание, а някои строители и инвеститори ще търсят от кой по-висок обект да се хвърлят. Мафията си намери повод да погъделичка журнал...е, а те да сеят психоза, вместо да сочат с пръст работодателите си! Разберете: 1. Климатизацията на модерните обществени, бизнес и административни сгради е изградена на принципа-един да пръ...е, всички го помирисват. 2. Метрото е изградено на същия принцип, като мотрисите са "буталата" на компресора. 3. Невъзможно е да изолираш колективи при някои професии. 4. Кой ще плаща гъвкавото работно време-гъвкавия продукт ли? 5. Кой ще доставя продукти в къщи? 6. Кой ще чака със сметката за електричеството, газа,ипотеката...? Спокойно! 1.От 1300 годишна история по-голямата част е минала в ТЪРПЕНИЕ! 2.Нашия геном е неразпознаваем даже от вируси!

Защото от такива връзкари като теб, не можем да се вредим на държавна службичка.

Вируса е безобиден...според главния чехлю

Имам латексови ръкавици...от една ще си направиш пет...но са XL...да не ги търсиш после

Е сега стана страшно .

Не само банковите ангажименти, но и осигуровките.

Модела капитализъм се изчерпа... И то, не поради пороци на икономическата теория, колкото пречупвавето и през човешката алчност и безочие. И накрая ще си спомним Маркс /не че е прав за всичко/ - само труда може да добавя стойност. Правенето на пари от пари чре финансови инструменти, достигна извратени нива. п.п. базата е готова, нямаме обаче теория за надстройката. Дано този път да е без революции или световна война.

Комунизмът свърши....сега са добре,тези, които са учили ..

Само като си представя физиономията на онзи идиот Велев след такъв призив и започвам да се смея с глас.

Шефовете и дума не искат да чуят за гъвково работно време или нещо от рода. В моята фирма IBM въпреки че всички работим на лаптопи и имаме възможност да работим от вкъщи без никакъв проблем не искат да на пускат да си ходим.... Днес чета един емайл от големият шеф как било business as usual и нямало място за паника и притеснения и сега било момента да покажем на клиентите колко сме отдадени.... Ако може да на продадат ще го направят...

Ама от собствения джоб, иначе едни мейли, едни заплашителни заповеди...

Много голяма фирма сме, из цяла България. Маски няма, нито дезифектанти. Шефа каза оправяйте се, който както може. Пусна едно писмо "Мийте се по 20-30-40 пъти на ден с топла вода и сапун", рева на прекия "абе човек, тук сапун не съм виждал от месеци", той ми се хили и вика " то топла водя няма, той сапун..." Ше се опрайм!

без бой няма да мине, но дано да е успешно този път

дали ще можем онллайн да се храним, е поне няма да с..ем

настроиха се офиси с опън спейс, по-евтинко е и се вижда кой какво (не) прави, а сега олеле. Що приказки се изприказваха за злоупотребата с болнични, но е обратното - много хора ходят болни на работа за да не я изгубят и бацилите се обменят свободно в отворените пространства. Екологичните фирми не харчат пари за топла вода, глезотии някакви. Истината е във виното, червеното за случая.

То се прави ако имаш изградена структура и услуги за това Но абг бизнесмени не инвестират в подобни неща то не им треба.... За чий ми е тоя впн ко ще ми прави и от сорта.. Ай сеа яжте ми....

Това го правите от 10г. във фейсбука.....

В един офис с 50-60 възрастни ли е опасността или в едно училище с 1200 деца, които никога няма да спазят инструкциите за хигиена?

Един умен каза, че ако ходят на училище, ще научат децата как да си мият ръцете. Абе, гавра с децата.

Фирмата, в която работя е международна ИТ фирма. В трудовия ми договор имам 2 страници ситен шрифт правила, че мога да работя и как да работя отдалечено. Дефакто, 99.99% от нещата мога да ги правя отдалечено навсякъде по света само с лаптопа ми. Но моите БГ директни началници за последните 3 години от както работя тук никога не са ми/ни разрешавали работа отдалечено от вкъщи. ДНЕС за първи път от последните 3 години работя от вкъщи, защото си го буквално изпросихме. След като в неделя стана ясно, че имаме първи заразени, в понеденик нашите 5-6 началника ВСИЧКИ се ИЗПОКРИХА и започнаха да си "работят" от вкъщи. Само ние "мишоците" не. И след като един колега се "опълчи" и надигна глас, си изпросихме по 4 дни в месеца работа от вкъщи, но само и единствено сега за 1-2 седмици... Началниците ще си работят само от вкъщи цял месец, ние простолюдието ще сме цял месец в един "хангар" опен спейс 100 човека. Мои колеги от друга компания DXC Technology ги пуснаха препоръчителен (полу-задължителен) home office до края на месеца. БГ работодатели sucks!

как въобще можете да работите 100 души в едно помещение.. вероятно става дума за call/support/sale-something център. И аз съм в IT и ако има повече от 5 човека в общото пространство около мен нищичко не мога да свърша. Най-добре се работи само с един, макс - двама колеги. Или сам. Зависи и какво ниво на концентрация трябва да поддържаш по време на работа де.

IT call center/ IT service desk сме и имаме един единствен клиент - фармацевтична компания. Иначе как се работи - ами ужасно - като изключим сега - един да кихне, 10 човека се разболяват. На един му топло, на друг му е студено, на един му е тъпно, на друг му е светло, жега става когато сме повече хора. Мръсно и прашно, споделени бюра... не е офис мечта.

и сериозно, близо 100 човека сме - текучеството варира - между 85 и 105 човека сме постоянно

да си представя за какво говориш - ние и 5 човека не можем да се разберем светло ли ни е, шумно ли ни е .. топло ли ни е. Еми.. сменяй :)

А държавните служители кога ще се пуснат в неплатен отпуск, та да олекне бюджетът, макар и с малко. А даскалите ще получават ли заплати. Та от Нова година не им се връзва и седмица работа. Преди да давате препоръки на бизнеса, прегледайте си конюшнята. Сега е време за съкращения, между 30 и 50 процента, в бюджетната сфера.

При нас направиха задължителна работата от къщи още понеделник за всички. Някак си с тези отворени пространства един болен може да разболее целия офис. Преди това май половината вече си бяха в къщи заради децата, просто изгониха и останалите. Засега до петък, но като гледам натоварването май се върши повече работа без ненужните срещи :-)

50% е минимума!