Коментари - Министър настоя ваксинирането да стане фирмена политика | Бизнес.dir.bg
назад

Министър настоя ваксинирането да стане фирмена политика

Обрат в позицията на Министерството на туризма може да е знак, че въпросът за имунизацията ще надвисне над персонал и клиенти в бизнеса

Обратно в новината
| Редактор : Александра Ангелова

Коментари - Министър настоя ваксинирането да стане фирмена политика | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мислех да ходя в Албена , след тая кампания ще пропусна !!!

Аз съм за всичко да го решава фатмака, както едно време. На 1ви май догодина на манифестация. Ще потърся червеното шалче на баща ми, че след принудителното изселване 1960,го е изгубил някъде.

Аз съм за ваксини - най-после едно смислено предложение от фатмашките кадри.

Кире намери си пищов и гръмни - няма да те мъчи вирус и нас няма да ни мъчиш !! Хаир ще направиш на всички !!

Туризма ако иска да има туристи първо трябва да изкорени пушенето на видими места. Е няма как да има пепелници пред всеки вход на терминал, сграда, магазин. Фасове по тротоари, градинки и плажове и да искате да имате туристи.

Също така пушене по спирки и светофари

хората няма кво да ядът, те ваксини максини фирми нам'коси шми праят...

ето, че е дошло времето, когато "демокрацията" и "евроатлантическите ценности" трябвало да станат фирмена политика. ми то сега не е ли така бе другарки и другари, надзиратели в нео-концлагера наречен за благозвуче ес? фамацевтичните концерни определят политиката и живота на всеки и който не се подчинява ще бъде подлаган на репресии, които са чужди дори за ким в сев. корея. другарки и другари "демократи" от всички земни кълбета, толкова жалка, гнусна, противна и психопатна гледка сте, че повтарям знаменитото: ще ми се да повърна толкова много, колкото изобщо не мога да изплюскам...

)--{;;;;;;;;;}=----------------- ~

"На Запад ...правни експерти се застъпиха за това, че не е незаконно да се спира достъпЪТ до работните места на неваксинирания персонал и на клиенти до офисите." Де да беше само на Запад. ФИРМЕНАТА политика ЗА ВАКСИНИРАНЕ действа у нас от самото начало на имунизационната кампания - спускат се списъци и "няма не искам, няма недей"... ВАКСИНИРАНЕТО било ДОБРОВОЛНО...

Името на холела в Албена, който третира персонала си като говеда и лепи стикери за 100% ваксинация на добитъка се казва „Маритим Парадайз блу”. Всички хотели с подобен стикер трябва да отиват на стената на срама в социалните мрежи и да бъдат бойкотирани.

Това е добре. Ще го посетя, за да подпомогна бизнеса на разумните интелигентни хора, а не на антиваксърски добитък, изкуфял от теории на конспирациите.

С парите от тролене ли ще отидеш, да подкрепиш незаконните и противоконституционни действия?

Вряк вряк. Не се наврещя ей.

Благодаря за и;ето на хотела. НИКОГА вече по никакъв повод кралът ми няма да ступи там. Наистина трябва да се излагат на показ подобни негодници, като собственика на този хотел.

И фитнеса трябва да е фирмена политика, да заприличаш на човек.

На запад актуално никнат като гъби контактни борси за неваксинирани. Не само за търсене на партньори. Предимно за работа, стажове, места за срещи в свободното време, гледане на деца, терапии и всякакво друго "вземане-даване". Като виждат какво става с ваксините и с доста от ваксинираните, Хората започнаха да се организират. Не е далеч времето, когато навсякъде по света предприятията, услугите и заведенията и всичко ще се разделят на ваксинирани и неваксинирани. И може би така е по-добре и за двете страни (бих казала дори за "двата вида").

Вряк вряк. Не се наврещя ей.

Трололо

> Трололо Вряк вряк. Не се наврещя ей.

Ами след като два пъти ми затваряха по една от фирмите ми за по 14 дни карантина заради болни от ковид сега съм въвел съвсем демократичното правило , могат доброволно да се ваксинират или пак доброволно да си търсят друга работа служителите ми. На тоя етап и в трите ми фирми са 100% ваксинирани :-)

Дерибей! Пичка ти лелина!

Що не дойдеш да ми го кажеш в очите мишленце осрано ?

Дай контакти, пичка ти лелина дерибейска.

Гледам, че Павел пак се е скатал след приканвания някой да дойде "да се разберат по мъжки". Павел си има история на ербапщина, непосредствено следвана от това да праща хора в несъществуващи зали уж да му кажат в очите каквото трябвало, и после покриване като истинско страхливо лекенце, хи хи хи!

Това, което си направил (в случай, че е истина, а не си поредния платен трол) е незаконно и противоконституционно. Служителите ти с право могат да подадат сигнал до прокуратурата и до инспекцията по труда, както и до омбудсмана и да те осъдят. Без съмнение ще го направя в случай, че работодател си позволи подобно своеволие, което е престъпление на законите на Република България.

Ти знаеш ли какво е това фирма бе общак. Палячо.

Павелчо, я кажи къде ти е заведенийцето, че ние клиентите да знаем и да избираме дали да дойдем или да не дойдем и да си седиш сам с ваксинирани я си персонал. При 90% неваксинирани в Бг и нележаещи да се ваксинират нали разбираш какъв ще бъде изборът на мнозинс5вото?

Ти ли тролчо нещастен имаш фирми? Какъв е предмета на фирмите ти - писане на коментари по поръчка? Ти си егати и нещастния шут!

Що не си кажеш името на мизер.ната фирма? Не искам да имам взимане - даване с подобни идиоти.

Абе тая мазна овца да си гледа работата тя да се ваксинира ако оживее мога да размисля

Кво става с антиваксърите, преди от писане изтрихте буквите от клавиатурите си

Живи сме представи си. Колкото и да не ти се искаше и вярваше.

Живи ли сте всичките, защото гледам само едно мнение. Или говориш от името на всички, а. Отде ви изравят бе.

Мърши, нито ще съм ви клиент ,нито персонал. Поредните мизерници и продажници,които ни решават съдбата.

Дира, пак триете коментари. Напъвате се да сте политически коректни,а! Жалки сте. А тази фашизрана свиня,колко пари е взеля от фарма лобито?

Тая новина я скриха, заради коментарите! Опитайте се да я намерите без да търсите с търсачката!

те новината скриха ама те скоро къдЯ ще се крият от народната лИбоф

Тази жена прилича на щастлива текезесарка с мотика на рамо от ранния соц! Явно управленския и капацитет съответства на визията и излъчването й! Оставете тази женица да си дрънка глупостите някъде по селските ниви , не в министерствата.

бездарна куха комунистическа кратуна, страдаща от тежък комплекс за малоценност...

А бе какво ви става бе, който влезе в политиката и започва да пее американски песни.....

Министърът на туризма Стела Балтова, знаели, че според Конституцията на Република България: "Чл. 29. (1) Никой не може да бъде подлаган на мъчение, на жестоко, безчовечно или унижаващо отношение, както и на насилствена асимилация. (2) Никой не може да бъде подлаган на медицински, научни или други опити без неговото доброволно писмено съгласие."?!

Затова няма ваксина, ако не подпишеш декларацията, в която се отказваш от всички претенции и декларираш че ДОБРОВОЛНО се ваксинираш. Само да ми обяснят какво доброволно има, ако ми ограничават правата като неваксиниран

Тактиката им е да те постовят в неплатен отпуск от 14 дни, за да си помислиш, дали ще се ваксинираш, ако откажеш те уволняват с измислена причина и при интервю за работа те питат уж между другото, дали си ваксиниран и не те наемат, като не докажеш, че си. Всичко това е незаконно и противоконституционно. СЕЗИРАЙТЕ И ПОДАВАЙТЕ СИГНАЛИ ДО ПРОКУРАТУРАТА ИНСПЕКЦИЯТА ПО ТРУДА, ОМБУДСМАНЪТ И ПРЕЗИДЕНТЪТ!

а бой по тъпата кратуна временно министърска, де pace.coe.int/en/files/29004/html т.7.3.1 и 7.3.2

И някой хора преди година говореха че тези неща са конспирация и хората които смятат че това няма да стане са луди. Нещо май май лудите са други? Нека повече четем и се интересуваме.

Ако работодателят ми се опита да ме притиска да се ваксинирам ще го убия и ще го лежа!

Няма нужда, защото няма законово право да прави това, даже е проривозаконно и противоконституционно.

И аз така смятам, ще има голям отпор. Ще става, каквото не е ставало, ако решат да притискат човеците.

Тактиката им е да те постовят в неплатен отпуск от 14 дни, за да си помислиш, дали ще се ваксинираш, ако откажеш те уволняват с измислена причина и при интервю за работа те питат уж между другото, дали си ваксиниран и не те наемат, като не докажеш, че си. Всичко това е незаконно и противоконституционно. СЕЗИРАЙТЕ И ПОДАВАЙТЕ СИГНАЛИ ДО ПРОКУРАТУРАТА ИНСПЕКЦИЯТА ПО ТРУДА, ОМБУДСМАНЪТ И ПРЕЗИДЕНТЪТ!

Госпожо министър, вие ли ще подписвате декларациите за информирано съгласие и разполагате ли с толкова средства за да плащате евентуални обезщетения? Защото двете неща си противоречат! Не може хем задължително, хем декларация. А и така като ви гледам...вие и с пет ваксини няма да изкарате дълго

ТЯ НЯМА ДА ПЛАЩА, ЗАЩОТО В ИНФРОМИРАНОТО СЪГЛАСИЕ ИМА И ОТКАЗ ОТ ТЪРСЕНЕ НА ОТГОВОРНОСТ. ТОЕСТ НИКОЙ НЯМА ДА ТИ ПЛАТИ И ЩЕ СИ ОСТАНЕШ ОСАКАТЕН ИЛИ ЩЕ УМРЕШ БЕЗ НИЩО ДА ПОЛУЧИШ!

А в съседната статия, съвсем по темата, ни информират, че при 65% ваксинирани в Израел, имат рязък скок на заразени и болни. В Израел нали е задължителна ваксинацията?

Мълчат като риби, но истината е следната. Ваксинираният може да се зарази. Ваксинираният може да заразява. Какво повече да говорим?

Въпреки ,че вирусът си отива и е лек,та 98% отнего се самоизлекуват,новите варианти са по леки и не заразяват боледувалите вече,изродите започнаха да натискат хората да си турят белега на Звяра или няма да купуват и продават,няма да работят и живеят... Тоя пасквил да подаде на часа оставка и да върви на май...та си! Ще има бунтове и убити министри,доктори и депутати май...

Много бързо забравихте диктатура Борисов, авторитарното управление...министърката настоявала компаниите да ваксинират слуителите си. Алооооооо, шести клон...ваксинирането е ДОБРОВОЛНО. Как да ви наречем? Моделът Янев или Радев.

Важно! Ако работодател иска да се ваксинирате срещу Ковид 19 като предпоставка за започване или оставане на работа - подавайте жалба в прокуратурата за принуда по Наказателния кодекс и в Инспекцията по труда за нарушаване на Кодекса на труда. Действащото законодателство не допуска подобно поведение на работодателите. Няма действаща правна норма, по силата на която работниците и служителите да бъдат задължени да се ваксинират срещу Ковид 19. Останалото са медийни партенки.

е в нарушение на конвенцията на Съвета на Европа

При опити за налагане на задължително ваксиниране, трябва да се сезират освен прокуратурата, инспекцията на труда и Омбудсманът и Президентът, които могат да сезират Конституционният съд, защото подобно налагане е противоконституционно и незаконно.

Колко дела ще се отприщят. Защото това е противоконституционно. Не може да налагаш ограничения за полагане на труд, защото човек не е ваксиниран. Както и не можеш да налагаш ограничения на свободното придвижване защото човек е без ваксина. Това са конституционни права на всеки неосъден български гражданин.

В Конституцията се забраняват медицинските експерименти без информирано, писмено и доброволно съгласие от страната на този върху, който ще бъде експериментирано. Конституцията забранява налагане на медицински експеримент от когото и да е!

Може да се подаде сигнал до Омбудсмана и дори Президентът при подобно налагане на ваксиниране и да се сезират институциите и Конституционния съд.

От къде изникна тази с физиономията на чистачка в заводски стол ?

Другите фирми в туризма да си ваксинират служителите или да не искат помощ от държавата ако не го направят.

Браво троле, туко що успя с едно изречение под новина в сайт в интернет, да отмениш Конституцията и законите на република България и да си наложиш анонимното мнение!

PEYTSCH

Щом туристите чуят че персонала е ваксинирана моментално ще избягат. Факт е че ваксинираните излъчват много неприятна аура и отблъскват хуманоидите...Те са само за под знамето с цветовете на дъгата.

И каква стана тя????? Тия дето най-много плюеха против мерки и ваксини, станаха министри и започнаха да настояват за мерки и масова ваксинация:))))) Не бе хора нищо не сте разбрали:)))) Това е някаква долна Бокова инсинуация-най-честните умни и морални министри от служебния кабинет не може да са казали такива неща:))))) диги сега протестърчета та да отидат да протестират пред министерския съвет пред министерството на туризма и пред президентството:)))))

Задължително може да стане, когато отпадне задължението да декларативно да освободиш от всякакви отговорности производител, вносител, министерство и медицинско заведение/лице. Иначе става твърде хитлеристка схемата - хем те задължават да се бодеш, хем те задължават да поемаш ТЯХНАТА отговорност при увреждане, смърт или ако двата ми крака станат по-къси.

Отвсякъде ни заливат с пропаганда да се ваксинираме. Ние имаме познати, които са се ваксинирали, пак си го карат, а някои от тях се гътват на трийсе и няколко от инфаркт 3 дни след Файзер. И за ковида ще излезе истината някой ден и ще има разплата!

разплата няма да има че ваксините не пазят е ясно ама нали европедерете трябва да имат средства за контрол над стадата и кривите краставици не страват з а таратор и крем карамел.

да се играе със здравето на хората в интерес на бизнеса. Нелепо е, да се изтъкват причини от рода на да се спасят приходите на даден отрасъл, да се обвързва основно човешко право като правото на труд, правото на свободно придвижване и др. със задлъжението да се извършва задължително ваксиниране. Напълно неприемвливо е да се иска от хората принудително да си инжектират недоказана във времето ваксина, без сведения за страничните и ефекти, които могат да се появят след години. Примери за това в света колкото искате. До момента съм си направил над 50 PCR теста и съм посетил над 20 държави за последната година. Не е ли по-добре да се направят бързи безплатни тестове с цел установяване на заразените, от колкото да се предлагат безплатни ваксини със задължението всички да се ваксинират. Така или иначе нищо безплатно няма. Накрая всички ще платим всичко това. Въвеждането на прецедент в нарушаването на основните човешки права е опасно. Скоро могат да се появят и други предложения с цел ограничаване или видоизменяне на правата на хората.

Да, съгласен съм, както е в Гърция! там имаш право на безплатен антигенен тест от аптека

Поздравявам Ви за смисленият и грамотно написан коментар!

Много добър коментар! Аз лично съм привърженик на ваксинирането, но смятам, че тези, които не желаят да се ваксинират си имат своите доводи да не го правят, което трябва да се уважава, а не принудително да ги карат да се ваксинират!

Не искам и се надявам да не ме принудят да си бия ваксина. Поне не сега а след времо по бих се съгласил. Сега ми се струва трвърде рисковано и прибързано, от гледна точка на това, че ванксините са съвсем нови.

PEYTSCH

Никой никога не е чувал и няма да иска да чуе тази назначена за „министър“ дебела калинка...

Това ли можа да измисли болшевишката селянка? Айде, да идва по-скоро 11 юли и дим да ги няма

.....оФцата е на пРезидента и трябва да е слушкаме иначе стойчууу, ще ни пляска,....щото така нарежда мунчууу ушат фатмак!

Какво става в Израел и Великобритания. Нали бяха масова ваксинирани?! По зле са от нас нови щамове, маски и т.н.

Ако ваксинирането ще става задължително тогава махнете декларациите за информирано съгласие. Държавата да поеме отговорност за евентуални смъртни случаи!

Каква фирмена политика. Аз и да искам не ми препоръчват ваксина, как така някой ще ми застрашава живота и ще ограничава правата ми?! Според тази овца дали има съд, който да защити тази дискриминация?!