17-11-2017 20-11-2018

Коментари

върлува капитализмът, в България става все по-зле

това - като идея - е единственото свястно нещо от 90-та насам.

Да въведът и минимални заплати по "ЛОКАЦИЯ".... В София минималко 2000лв, за Видин 100лв.

Тези твърдо са решили да прокудят и последния трудолюбив българин в чужбина . Крадливите ни работодатели са всичко друго но не и бизнесмени.

Каква ми е гаранцията да внасям здравни и осигуровки на реалната заработка? Лични партиди на пенсионните, които определят справедлива и програмирана пенсия според направените вноски има ли? Гарантиран здравен пакет, дори минимален, според личния принос със здравни вноски има ли? Няма е отговорът и на трите въпроса. Няма да плащаме, докато властимащите ни не "открият топлата вода" и не направят така, че и в България да започнат да работят реални и справедливи модели!

Според личния принос няма как. Ако имаш нужда от скъпо струваща операция и те лекуват според личния ти принос? Ами ти можеш и 500 Евро на месец да плащаш ама ако си наплатил общо 10000 разликата кой ще ти я покрие? Докторът да каже на средата айде според личния ти принос парите свършиха. Е затова сме на дъното защото всяка коза за своя крак. А да помислим за благото на обществото, това е за тъпаците а? Затова имаме държава, която сме си заслужили. Колкото повече се освинваме в толкова по голяма кочина живеем.

А защо, аз трябва да плащам за да да лекуват миризливия мангал, който не е внесъл лев през целия си мизерен живот. Това справедливо ли е? Докато не се въведе правилото - не си внасял осигуровки - няма лечение, пък ако щеш мри, няма да се оправим. Тогава изведнъж ще има пари и за децата ни, и няма да ги лекуваме в чужбина.

тия боклуци пак започнаха с милиционерските врътки за отлагане във времето за неща които трябваше да се направят преди 20 години , не се накрадоха копилетата гадни безродни , не присвоиха ли достатъчно чужда собственост та искат и още и още , ненаситна алчност от която се пръкват само изродчета . Никаква работа докато не заплащането на труда и въоражения грабеж се изравнят като наказания от ЗАКОНА

Тези с осигуряването на почти 600 лева ще ги разправяте на някой друг! 85% от хората ги осигуряват на 4 часа и/или на минимален осигурителен доход! От останалите 15% - 80% работят в София, Пловдив, Варна и Бургас! Държавата губи милиарди левове от точно тези заплати в пликче и невнасяне на осигуровки!

Като ще е гарга да е рошава. Почасово заплащане както е в повечето бели държави(превенция срещу некоректни работодатели с 9+ работен ден и събота до обяд +) и необлагаем минимум -да речем 80% от линията на бедност която през месец някоя си организация изчислява и медиите тръбят а нищо..

Минималната заплата е показател, до колко са готови да се унижават сами роботниците!!! Всеки който е недоволен, утре напуска и си определя цената която отстоява! Така ще се формира пазар на труда. Трая си, че къде ще ме вземат и терминал 2 не са решения. Който няма достойнство, да свива уши и да мълчи!!!

Какво има да се коментира?! Въвеждат 1500 минимална за всички и който бизнес иска качество на работната ръка да наддава.

Колкото повече се занимават с тези минимални работни заплати и се опитват да оправят положението с повишаването им, толко повече се срива икономиката. Това е знака за една умираща икономика - опитите да се решат проблемите с повишаване на минималните работни заплати.

От 1989 г. насам не зная какво е това заплата. Сам/а съм си шеф! Осигурителната система е финансова пирамида. А държавата ни (чиновноВЛЯК, политически хрантутници, мутри в сянка и тълпа) е мащеха за инициативните и работливите. Осигуровките не ви осигуряват. Нито социално, нито здравно. Всъщност така наречените осигуровки са данъци, с които текущо и частично се покриват разходите на болните и социално бедните, а другата част се взимат директно от бюджета. Тук, в БГ-то така е замислено, а и да не е, ги крадат. Дянков как открадна 1 млрд. половина от здравните да "върже" бюджета на гроб-арите една година. Пенсионните - също. Затова държавата не заслужава да й се плаща. Данъците и така наречените осигуровки трябва да се пестят от всеки разумен, докато не се спасим от мафията.

Аз стана ли премиер веднага вдигам пенсияата на 300 а до края на мандата на 500 и минималната заплата на 1000 а до края на мандата на 1500 и за друг мандат няма да се кандидатирам и ще си дарявам половината заплата и ще ходя без охрана а с градския транспорт.Но за да стана премиер трябвада се направи нова социалистическа партия и в нея да има само под 30 годишни нямащи партиици в семействата.Сега с пенсия от 200 лв или заплата от 400 чисто семейста живеят а това не е живот а едвам оцеляват.Докато други стават милионери за една година.

Брей, всеки се има за много умен и знаещ, мечтае да яде и разпределя баницата, ама друг да сее, жъне, мели, меси, точи, пече и му я поднася. Но! Пътят към Ада е осеян с добри намерения. Откъде ще вземете парите за по-високи пенсии и заплати?! От другите:) "Комунизмът свършва, когато свършат чуждите пари“, както го е казала Маргарет Тачър.

Няма откъде да взимам пари премиера може само с едно законче да напише минимална заплата каквато си прецени не ме интересуват ревящите робовладелци ще се научат да плащат заплатите.

Няма откъде да взимам пари премиера може само с едно законче да напише минимална заплата каквато си прецени не ме интересуват ревящите робовладелци ще се научат да плащат заплатите. Абе, говньо. Айде попитай се какво ще стане, когато "робовладелците" уволнят протопитеците като теб или вземат да се изместят да работят в някоя по-нормална държава, където работниците са в състояние да изработят малко повече от минималното? По-добре поискай от премиера да ти пусне едно законче да ти додаде малко мозък...

Абе говньо Иван Арнаудов лиси идиот ще ти влея мозък рововладелеца ще се научи да плаща заплата а работника ще си намери работа само на висока заплата.Иди селекувай

С минималната работна заплата шефа ти казва: "Ако закона ами позволяваше и по-малко щях да ти плащам"

Стани шеф и нека чуем дали ще кажеш нещо различно. Всеки философства, ама да се хване на хорото и да го играе до край не му стиска... Е, затова писка.

ебайвайте си майката. който ще да ви работи...минимални заплати, тва-онва.

Доенето на народа продължава. И нова чиновничка в икономическото министерство. Ами стимулирайте родното производство, услуги, селскостопанство, ограничете вноса и като има икономика ще има и пари за хазната и за хората. Аман от "евро-----и" на гол тумбак.

Извадете копанката и чакайте някой да ви я напълни...хахааа НЕКАДЪРНИЦИ С НЕКАДЪРНИЦИ

Бойковистите са най големите локумаджии , надминаха себе даже . Усвояване и рзделяне . И нищо не правене . Разчистване сметките м/у групировките и т.н. А народа си гладува и лапа мухите . Време да изгоним правителствата на Групировките . С наказателен Вот .

Няма такива идиоти! Върнаха ни диктатурата на бай Тошо само, че без социализъм, а с милиционерска алчност и тъпота. Аз за 28 години бай Тошо не съм го чул да каже лъжа дори за соца, а нашия бандит от СИК го осъдиха за лъжа на вички инстанции и той продължава с наглостта.

Аре бегай от тука е...

и този социален министър се чуди как да свали правителството, както направи предишния, чиято внезапна оставка беше началото на края на предишния кабинет

Така нареченото от трън та на глог. След 2 години дано минималната заплата стане 500 евро та да се почувстваме като европейци.Я камилата я камилатя. Я камилата я камилатя

Така нареченото от трън та на глог. След 2 години дано минималната заплата стане 500 евро та да се почувстваме като европейци.Я камилата я камилатя. Я камилата я камилатя

Какъв европеец си ти ве, селтак Чакаш някой административно ти вдигне минималната... Некадърник...

Правят, струват и накрая народът пак е прецакан.

ами шия

Тъкмо щях да пиша,че нищо няма да направят пък то било съвсем нищо.Та от 2020г. пък можело да стане пък можело и да не стане точно така,демек нищо няма да стане защото след две години всичко ще е отдавно забравено.

Когато представителите на тъй наречените Синдикати се оттеглят от административните длъжности които заемат в голяма част от фирмите то тогава може да се говори за някакво договаряне , но докато същите тия синдикалисти за част от администрациите е все едно че министъра е казал " Бизнеса сам да си определя минималните осигурителни доходи " , нощо ново под слънцето. все по налудничави неща които ще изгонят още повече хора от тия земи

Синдикатите са купени от "бизнеса", защото в момента минималната заплата трябваше да е 500 Евро, за едно що-годе нормално съществуване.

заработката. Който не му харесва,залага си гъза на банките, става чорбаджия и цялата печалба е за него.

Как я мериш заработката, днес успя, утре двойно?

Нали сме европейци?Въведете европейски правила, кюнлии с кюнлиите!

Те правилата са въведени. Матряла не ги спазва.

Аз им викам кюфлии.

Синдикатите са същите комунисти които не правиха нищо по време на режима за хората. Направо да се разформироват. Правете минималната работна заплата 1000лв и пенсията 600лв и да спираме да обсъждаме. Или орежете всичко в администрацията до здраво месо и от 150 хиляди я намалете на 50-60 хиляди (реално тези които вършат работата) и направете заплатите им по 2000лв. Всички калинки да отлитат, същото важи и за повечето министри, зам министри и да се разкара всичката държавна собственост със все насадените там на удобни места некомпетентни послушковци. Държавата да остане единствено в ролята на регулатор. Пример - БДЖ и какви са мерките - никакви. СМЯХ! Това ако беше частна компания вероятно вече щяхме да пътуваме София-Варна за под 3 часа.

Това са минимални осигурителни прагове. Цялата лъжа се крие в това, че работник и работодател са еднакво отговорни или безотговорни към укривателството. Ако вината е изцяло на работодателите, в тях е и хляба и ножа, няма да има измами. Сега обаче те се крият зад работниците, а ей такива като тоя експерти измислят всякакви смехории, за да си оправдаят двойната игра.

Осигуровките са пирамида - държавата разчита на доходите на днешните трудещи се, за да раздава милостиня на предишното поколение, тъй като техните удръжки са отдавна похарчени. И понеже всяка една пирамида спира да функционира в момента, в който хората на входа станат по-малко от хората на изхода, всеки работник с 5 грама мозък ще предпочете да вземе повече пари на ръка днес и да ги задели на свое име, вместо да ги хариже на държавата срещу обещание за неизвестни по размер, но със сигурност мизерни подаяния след 30 години. Само овцете се радват, когато някой им вдигне данъка върху труда, наречен за благозвучие "Минимален осигурителен доход". По повод твоя коментар "Работодателите се крият зад работниците". С нетърпение очаквам някой следващ министър на икономиката да излезе с гениалното предложение фирмите да превеждат всеки месец бруто разходите за заплати на държавата, пък тя да ги изплаща на персонала - разбира се, след като си удържи данъците и осигуровките. Пък по-следващият министър направо да поиска всички приходи на фирмите да се превеждат по държавния бюджет, пък МФ да определя размера на заплатите съобразно нормата на печалба на компанията. И така да се възцари пълна справедливост за всички :D

и сигурно на ваште хора по браншовете ще направите най ниските минимални заплати,да не се охарчат горките олигарси,тука мирише на някаква секира и далавера със синдикати и олигарси