Минималната заплата в САЩ вече не е от значение

29 щата, представляващи около 60% от работната сила, са определили по-висока минимална заплата от федералната

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За това те обичам др. Доналд. През последните 30 години Капитал изъм в България, съм се учил от книгите ти. Ти си ми пътеводна звезда ! "Президентът Тръмп няма интерес да повишава минималната федерална заплата. По-бързият икономически растеж е най-добрият начин за постигане на увеличение на заплатите. Растежът на средната почасова ставка се ускори миналата година, тъй като производството се разшири по-бързо." Увеличаване произдводсвото е пътят към запллатите! "Така е при К." апитал изъм а ! ,казвам аз.

С ква инфлация са се надрусали тия само.......Вече доларите не вървят за пари......! Имаш "собствена" дървена барака за 1 млн. кредит в доларчета, идва вятъра и отнася 1 млн. кредит. И така ставаш робче на еврейските банкерчета. Голям живот, голяма демокрация е там далече у убавия запад!!! Може и някой бледолик да те стрелне лекичко, да си направи кефа след една голяма дозичка!

Друго си е в Русия САМО със 365% лихва върху заемите. Кефффффф

Послъгваш май!

Така е доларите не вървят за пари, а какво да кажем за рублите, които са с цена на къс тоалетна хартия и се търгуват по 65-66 къса за долар. Колкото за вятъра - има застраховки. Средната стойност на кредитите в САЩ е 38 000 долара, къща струва средно около 100 хиляди долара

Кажи нещо за Йената ! Тя към 100 къса за долар ли е ? Броят "късове" май няма голямо значение? Опростяването си е прос то ти я.

От значение е максималната! А тя е?...

12 долара на час... 40 часа на седмица = 480 долара или 32 000 рубли( ИТ специалист в Казан на месец) .... ех живот....

Ami ela v US kupi kushta i gledai dve deca na $12/chas. Samo za daycare na ednoto e $1200 / mesets. Neshtastnik.

Жена ти работи ли? Ако Не - какъв daycare? Ако Да - и работите и двамата и зависи и къде сте - може и да не е толкова зле - няма да е лукс, ама ще имаш всичко необходимо.

Пробвай в Казан с 32 000 рубли. Пробвай....

Ето ви нагледен пример, че доходите не се вдигат с вдигане на минимални заплати, а с растеж на икономиката и създаване на висока добавена стойност. Постоянното вдигане на минималната заплата у нас само товари работодателите и работниците с допълнителна осигурителна тежест. Средната заплата когато се вдига е добър знак, но в България това не може да бъде точно измерено, защото много фирми са в сивия сектор.

"след като затегнатият пазар на труда кара компаниите (с различни мащаби) да повишават заплатите.". Ти мислиш, че ги вдигат по желание и от щедрост ли? Нещо не прочетох и да вкарват работници от Молдова...

Дончо е голям комунист!!! Така казват самите американци, не е моя измислица! На Жельо книжката, май излезна нефелна...

Приятелче, нещо сякаш си се поднясал ... Нищо лично.

пак ни поднясат обърната истина. Кажете колко работни места са загубени в Ню Йорк заради въведената ставка от 15 $ на час. Да ама мълчите. Пропагандичката върви нали!!

Ок. кажи колко... ама и ни покажи някъде и ние да го прочетем, щото не ни се слушат ТВОИТЕ измислици.