Месото "халал" не е биопродукт, реши съд на ЕС

Много мюсюлмани вярват, че за да бъде месото "халал" и приемливо за ядене от тях, животното не бива да бъде зашеметявано преди да бъде убито

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

... bez meso i jivotinski produkti.Ne jiveem v kamennata era ili v peshterite.Jivotnite sa po- humanni ot horata.

Ето за такива... "фундаментални" спорове се харчат парите на малоумниците в ЕС:)))!!! И на кой малоумник, по дяволите изобщо му пука, с каква техника е била... "заклана" пържолата или стекът му:)))?!? Само чифут, който едновременно с това е и евробюрократ, може да измисли определението... "хуманно умъртвяване":)))!!!

"Научни изследвания показват, че предварителното зашеметяване е техниката, която най-малко противоречи на хуманното отношение по време на клането на животните" - само го прочети и се замисли какво казва това ! Хуманно да те заколят!

На мен винаги ми е мъчно за животните, въпреки че ям месо. Преди грехопадението(виж Библията, Стария завет, Битие), Бог е заповядал на хората да ядат само плодове, зеленчуци и т.н., без месо. Но не без мляко и млечни произведения, както веганите. След грехопадението Бог им казва да ядат и месо. Какво ви говори това?

petrovito

говори, че пропускаш хапчетата

Добре, хубаво е да се ядат плодове и зеленчуци, но до откъснеш плод или от зеленчука, растението не го ли боли, това "хуманно" ли изглежда? Нима растенията нямат чувствителност и осезания, само животните ли имат?

кашер може, халал не може. Гарантирано от Еврейският Съюз!!

Тези съдии са зашеметени по рождение и възпитание. Прасе, овца и коза трябва да се колят. Няма нищо хуманно в зашеметяването.

Тия явно не са гладни и се гевезат с храната..

Молитвите на пречат - те са към бога и не са "срещу" някого и нещо, а "за" - така, както ислямът го разбира и това не е лошо. Ислямът е примитивна религия, но не е религия на омразата, изключвайки откачалките, които пълнят новините. Проблемът е друг - ЕС с това си решение ще си развали отношенията с ислямската част от света - може и да е за добро - понеже идиотията за хуманно убийство е изкривено понятие, глупост върховна и членовете на религиозните общества няма да се примирят с това. ЕС лесно се справи с нас, християните, като, търсейки равноправие и толерантност ни забрани това и онова, а също и ни накара да признаем други неща или поне да си мълчим за тях, без значение, че от религиозна гл.т. е неприемливо... Сега да видим как ще се бори срещу друга религия, която не е толкова "хуманна" както християнството. Да, именно битката е между псевдорелигия и религия, а не между ислям и християнство. Но, мисля вчера президентът на Египет каза ясно, че не може Европа да учи страната му на човешки права. А да помислим, дали ЕС ще се опита да наложи конвенцията за толерантност към педерастията в Египет ? Ще стане ли ? Дали ? Едно е ясно - противопоставянето е между религиозно - без значение коя е религията и светско начало.

не купувайте месо от магазините със знак "Халал"!!! Когато се умъртвява животното се четат молитви, които със сигурност не са добри пожелания към вас, освен това с парите от продажбите се финансират основно мюсюлмански и терористични организации.

petrovito

стига глупости. на животното му е все тая дали има молитва или не. а, когато съм гладен ми е все тая халал ли е или не.

Хуманно отношение по време на клане!! Клането си е клане, ако ще и насън да те заколят. Тея хумаисти по-добре да спрат да ядат мърша

важното е, че това е по-значимо от 50те намерени глави на жертвите на мохамеданските изроди... всъщност, това не е никакъв съд. това са шайка гнусни педофили и не по-малко извратени сатано-сектанти.