Меркел и Лагард предупредиха за опасен протекционизъм от САЩ

Очаква се световната икономика да нарасне с 3,9 процента тази година

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много ми е интересно, как ще нарасне световната икономика с 3.9%, като поне за сега, всичките сделки се сключват на Земята. И свързаните парични потоци се движат в затворена система от скачени съдове. При крайно и почти постоянно количество на парите, ако на едно място има печалба, то на друго място трябва да има загуба. Как така световната икономика нараства, като "най-развитите" държави имат най-много дългове. Тъй като повечето страни са далеч от заветните 3% ръст на година, това означава, че трябва да има голям дял от страни, които да имат ръст над 4%, а никой не се натиска да се хвали за такива успехи. Къде отива печалбата от ръста на световната икономика, щото светът остава все така беден. И като сме все така бедни, трябва ли да се напъваме толкова много, че да може г-жа Л да се похвали с такъв ръст

Абсолютно съм съгласен с теб. Взел съм 4 (четири) висши математики, но все още не мога да си отговоря на въпросите, които ти задаваш :) И още един въпрос: как така повечето държави имат огромни външни дългове? На кого ги дължат тези пари? На Марсианците ли?

Оптимизирането на икономиката с отчитане на националните интереси не е протекционизъм, а дълг на всяка нормална държава. Крайно време е да не се допускат до власт продажните сектанти от западна Европа.