Менда Стоянова: Данъците ще се повишават, но не като ставка, а като обем

Повишаването на максималния осигурителен доход не е вдигане на данък, смята шефът на бюджетната комисия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кучка

Значи селско-стопанските производители от догодина ще се осигуряват на МРЗ (до сега бяха на 360-380лв). Сега Менда що не сметне колко е здравна осигуровка в/у 380 и колко е в/у 560 ? Освен това всичко що е на МПЗ или около МРЗ също ще му вдигат данък Здраве всяка година защото вдигат и МРЗ. Значи Данък не се вдига ама ти ще плащаш повече ?! Този който се е осигурявал на 2600 сега като се качин а 3000 колко ще са му осигуровките сщъите като преди щото данъка не се вдигал или цифрите ще станат различни ? Ама Менда казва че данъка не се вдигал естествено те процентите са си същите но като поместиш минимума и максимума нагоре данъка е вече различен. Незнам що Менда се прави на неразбираща или духът на Боце е с нея и и придава тъпо измерение

А повишаване на задължителната ГО от 160 на 260 лв не е ли вдигане на данък!? И то с 60%! Не се наядоха тези застрахователи, ей!

Какво очаквате да чуете от жена , чието име звучи като обидна дума...пък следващия път гласувайте отново за самозабравили се тикви и тиквички...

Шефът/ката/ на бюджетната комисия смята повишаването на максималният осигурителен доход, че не е вдигане на данък, а е взаимоспоможертвователност.Защото, шефът ако режи да вдига данъците, тогава, вече ще видите, какво се казва -вдигане на данък!

Тя подчерта, че икономиката не може да се развива без подходящите средства и политики за образование, заради което то е сред приоритетите на бюджета за следващата година. каква икономика? какво образование??? Затварят училища. Няма градини! Не останаха работещи които да дондуркат всички останали.

ЧУХТЕ ЛИ КАКВО КАЗА ТАЯ ЗА ДАНЪЦИТЕ НА СТАРИТЕ КОЛИ? И ЗАЩО КАТО ГОВОРЕШЕ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА ГЛЕДАШЕ В ЗЕМЯТА?

Мента, като вдигате данъците поне ми дайте детските. И моето дете е човек, беличко е ама с нищо не е виновно!

С еквалибристики от думи се цели едно - ДА се обясни на "електората" /простият/ как ще плаща ПОВЕЧЕ /не е важно ПРОЦЕНТ или ОБЕМ/ ДАНЪЦИ и в същото време ГЕРБ "изпълнява" ПРЕД изборното си обещание - ДА НЕ СЕ ПОВИШАВАТ ДАНЪЦИТЕ ПРЕЗ МАНДАТА ИМ?! Жалки жалки .....

Е как не е вдигане на данъка, като накрая взимаш по-малка заплата и ти се увеличават разходите.

Мендо!Икономиката няма да се развие с повишаване на данъци,а с повишаване на доходи и пенсии!Това се учи в училище!И ако повишиш мижавите пенсийки на 2.5 млн ,със сигурност и те ще ти пазаруват!А не само вдигане на заплати на бюджетните ти избиратели!Че пенсиите също са бюджет-забрави ли!?

Може би държавата трябва първо да се погрижи за събираемостта на данъците, които ги има в момента, а не да товарят добросъвестните данъкоплатци допълнително. Най- лесно е да се вдигне цената на тока, защото циганите не плащат ток и да се вдигне цената на водата, защото половината вода изтича по изгнилите тръби на ВиК, с данъците е абсолютно същото

Много софистично! Нараствал бил обема на данъците. Какво значение има дали ще вдигнат един данък или ще въведат два други -нови данъка. Скубането продължава. Това е отвратително господа управляващи.

В ЕС отношението преки към косвени данъции е 1:1, при нас е 1:3 което означава, че достатъчно са ни натоварили с ДДС, акцизи, такси и таксички, а тази иска още.