17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чета и недоумявам. На 44 години съм, имам над 23 години трудов стаж (работя откакто съм на 20). Чета в сайта на НОИ, че в момента ми трябват 64 години и 4 месеца възраст, и 39 години трудов стаж, за да се пенсионирам. Аз този стаж ще го придобия още когато навърша 60. Що съм толкова прее%ан? :)

Тази статистика информира колко години смятат да третират робите.

МЪЖКИЯТ живот в България е НАЙ- КРАТЪК, съответно и МЪЖКИЯТ ТРУДОВ живот.

Трудовият ми стаж тази година ще стане 38 години, но след това ще ми трябват още 7 до пенсия.Познайте с какъв трудов стаж трябва да се пенсионирам ?

Тая разлика е жените ни да раждат,но вместо това, те само се шибат и капризничат. Водят кученца

Тук близо всеки трети бачка в сивия сектор и като дойде време за пенсия, ще реве, че няма пари.

голям избор хората, след като масово работодателите са от сорта: "Няма да ги осигурявам въобще, по-изгодно ми излиза да си платя глобата, че не плащам осигуровки, вместо да ги плащам." Как иначе ще едното синче ще е завършило Харвард, второто тепърва влиза да учи там, а третото е в частно училище....

Всъщност продължителността на трудовия живот, вече реално се доближава до физическият такъв... Бачкаш до 70 и ако имаш късмет, две години получаваш пенсия, ако ли не, просто си внасял пари за да нахраниш циганетата...!

За 2 години милионер ставаш направо! А иначе цял живот си я внасял...

Преди ковида НОИ даваше, че мъжете в България живеят средно 71 години и 1-2 месеца.

Работете за себе си. Как? Не ползвайте кредити. Купете си къща на село вместо "нов внос" таралясник. Градинка в двора. Разходки сред природата. Ще свършите нещо на някой за малка сума, пък ако сте специалист интернет има навсякъде. Ще го играете тънко и с цел оцеляване. Сприрате да гледате телевизия. Хвърляте едно око на новините, ма сте наясно, че е се тая. Пенсия не чакате, особено ако сте дете на "прехода". Мъжкият живот е принципно по-кратък от този на жените. Мъжкият трудов живот е избор. Искам да работя или не искам да работя. Има ли смисъл да ви работя или няма смисъл да робувам. Както се казва: Личен избор. И не е само тук. От Ковид мерките насам има едно нещо дето западняците му казват: Голямата Отставка:) https://en.wikipedia.org/wiki/Great_Resignation

Така е за България, защото се смятат тумбаците милиционери и шапкари, които ги пенсионират с по една шапка пари от нашите. Гниди безполезни.

Забравяш тъмнозелените, които се пенсионират "по болест" без нито една година трудов стаж.

ти гледай да стигнеш що - годе здрав до пенсионната възраст , преди да си станал сляп ,нервноболен или просто луд от постоянното взиране в дисплея.

За администрацията и учителите нищо не каза. Те имат 95 % брак.

1. Гръмкото заглавие не кореспондира с написаното в статията. "На обратния полюс - най-ниската средна продължителност на трудовия живот е отчетена в Румъния (31,3 години), Италия (31,6 години) и Гърция (32,9 години). България е малко пред тях с 33,1 години." 2. Не стана ясно как сме със средната продължителност на "женския трудов живот".

Ама сложете и средната продължителност на живота до тази за работа и тогава ще стане по интересно! Да не излезе ,че 50% от българите умират преди да се пенсионират!

принципите на еманципацията и феминизма не важат нещо... Що така?

По Скандинавия, Англия, Германия, хората на моята възраст сега се очаква да се пенсионират на 69-70 години. Майка ми в България е пенсионер от като е била на 51 години, сега е на 84 години. ...В България се работи малко и трудът е с ниска производителност, а искаме доходи и пенсии като в другите страни. Държавната пенсия в Дания е 2.000 лева на месец , преди данъци, след данъци идва към 1.500 лева. ЛЕВА, не ЕВРО. Има разни млаки добавки, според това дали си вдовец и т.н. Работиш до 66 годинин и взимаш 1.500 лева. Тука не говорим за частни пенсии, ако си плащал в частен фонд, имаш и доход от частната пенсия, но пак плащаш данък...Какво излиза, при съотношение на ценовото равнище 2/1, датската пенсия е 750 лева. ...Какво реват пенсионерите в България? Ами дето взимат доходи от наеми и ренти и не плащат данъци. Ами имотите, които имат.

Чия вещ си ти бе? Щото ако си моя направо те нося на боклука. Ма ти си европейска вещ, датска. Да те изхвърлим или не, това е въпросът?

Ако са гледали само полицай и военни може да е така.

Между продължителност и задължителни години за пенсия, май не се прави разлика.

наравно с българите ли влизат в статистиката?

Въпреки че се очаква мъжете да работят по-дълго от жените ЗАЩО СЕ ОЧАКВА МЪЖЕТЕ ДА РАБОТЯТ ПО ДЪЛГО ОТ ЖЕНИТЕ ??? МЪЖЕТЕ ЖИВЕЯТ ПО МАЛКО, И УМИРАТ ПО РАНО! ТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПЕНСИОНИРАТ ПО РАНО !!

при 15 години в разликата на средната продължителност на живот вие какво очаквате.. да работим от гробищата??

Eлвис го прави. Бъди като Елвис! :)

Стига сте преписвали глупости бе!

Многото шапка в България изкривява статистиката. Едни опъват 40 години докато станат поне на 65, други си барат макарите

Българите не работят по-малко, осигуровките им са по-малко. Колко хора работят ц години без официален договор .... Да не се правят, че не знаят.

Точно работят по-малко и с по-ниска производителност. Няма как един, който сглобява Мерцедес да взима същите като един, който сади домати и краставици. Замисли се.

Има, защото този с мерцедеса иска да яде от моите вкусни домати, тогава да ми ги плати достойно или да си яде дървените.

Никой не отчите годините работа без трудов стаж. Статистиката ясно показва , че държавите в които следи за спазването на законите - там е най-дългият трудов живот.

Проучването е на база свинско със зеле - тоест средно . Ако се погледне какви са Законите за Пенсиониране - 65 години минус 18 = 47 години трудов стаж .

Един се пенсионира на 65 , друг на 35 .

поредното благо на ЕС!!!! Референдум за ЕС веднага

Стига примери от Европа! Българинът е скапан от работа! 1. Технологиите и машините все още не са заменили физическия труд, поради което сме скапани! 2. Несигурността в работата и личния живот за едното оцеляване вече 33 години скапват допълнително! 3. Лошото здравеопазване, където си само "клинична пътека" те смазва още! 4. Когато останеш без работа след 55 годишна възраст си само една "подлога", която унижават, след като вече са те експлоатирали 35-36 години! 5!. Не е допустимо всяка една чистачка на тоалетна в МОЛ на запад да получава в пъти по- висок доход от всеки обикновен чиновник от българската полиция! 6. Писна ми! 7. Искам достойнство според нашите възможности и стандарти на скапания ни и окаян живот!

Хаха, като измрем преди пенция чакай да работим по половин век.

ми то не е само трудовият живот, а и физическия...