Мъж плащал тока на съседите си без да знае

От ЧЕЗ обявиха, че е допусната техническа грешка от подизпълнител при присъединяване на нов клиент

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Така е при демокрацията трябва да се издържат 1мил. право имащи лапачи. По лошото време бяха само 1000 лапача

Да бе то така стават тия технически грешки, съвсем "случайно".

И така още хиляди случаи... Добавяме А1 и ВИвАКОМ и става мила моя майно льо....

Виваком начисляват сметки тяхната майка.

ГЕРБ мафията навлезе във всички институции.

Накрая, от ВиК-то заявиха: Платете си и ги съдете!

Е сега не е ли тъй?! Плащаш водата на съседите които не подават показания хич.

Редовни грешки. Повече от две години плащах сметката на съседа заради неправилно свързан електромер, и всичко това без обезщетение. Ако не ми беше гръмнало таблото вкъщи нямаше да разбера, бандити от класа!

Нещо не виждам обезщетението. Това че нямало да плати и че ще му върнат неизразходваното от него не е ОБЕЗЩЕТЕНИЕ!

...присвоени-виновни няма. Но ако те хванат-майка плаче.....

Ало, ВиК ли е? Не, тук е ЧЕЗ! И на Вас да Ви е....роднината!

Едно време бай Васил знаете го дето му са развали зелиту миналата зима и цяла зима заемаши от комшиите имаши има нема къде пидисе мисирки и го зимаха на пидисе години запас и сина му осемнаисет годишен вагабонтин да земи да хареса партийната секретарка тя беши стара мома после се разбра цялата работа га намериха седем мисирки у нейния двор щот бай Васил ги беши белязал със специална боя дето на червена светлина са появява А той сини му слагал у торбата вечер една мисирка и ходел да мърсува Тъй че Сичко е възможно

Тази техническа грешка се нарича кражба. ЧЕЗ краде от абонат и го продава на друг абонат.

Добре де, след приключване работата на подизпълнителя, от чез защо не са проверили качеството на работата. Според мен, те са виновните, поради липса на упражнен контрол, в случая - последващ контрол. Трябвало е само да видят как е свързано таблото - вероятно са били на место така или иначе, нали трябва да запечатат таблото, където се е работило. Ама не, с тия боклуци човек се разбира след 10тата жалба и когато вече им нахълташ в офиса и вдигнеш лют скндал.

Имал бол пари - платил.

Тия от ЧЕЗ са големи боклуци...

Борисов е виновен.

Това си е негова издънка пак. ЧЕЗ не случайно са избрани, според мафиотските си връзки. Източваха доста време системата.

И само той ли , колко много случаи има такива , открил е водата !

Имах същата случка. Имам място с бунгало близо до София. Не съм ходила от няколко години. В един момент започнах да получавам сметки от ЧЕЗ. Вярно, много малки, но при положение, че в бунгалото няма никакъв консуматор на ток. Подадох жалба и още на другия ден ми звънна човек, с когото отидохме до мястото. Оказа се, че при смяна на таблата са разменени кабелите и на моя електромер се отчита тока на друга къщичка, в която понякога идвал един дядо. Човекът оправи кабелите, извини се, оправиха ми и сметката и нещата приключиха. Стават грешки.

Ами ако е чел "Правилник за безопасност и здраве при работа в електрически уредби" няма да направи грешка. Защото ако прави такива грешки следващия път ще размени фаза и нула или две фази и ще влезеш в новините. Я като утрепан от ток я с изгорели уреди. Да те светна този правилник не допуска смостоятелно някой да работи с такива напрежения и да променя кабелипо простата причина, че когато са двама нямя как да допуснат една и съща грешка. Освен отва ако единят припадне по някяква причина другия може да му окаже 1 помощ.

Педали, милорд!

некоя гербаджийска калинка го е присъединила тоя. толкова си знаят. а подизпълнителя не е свързан с чез, ич д аже.

що бе, обикновено са мангали.

Те са им електорат все пак.

На мен Софийска вода започна да ми праща фактури за 100-200 лв месечно. Оказа се че са сбъркали партидите и ми пращат сметките на чужд общ водомер. Почти година ходене по мъките и още не е ясно дали са уредени нещата. Приемам го като нормално за страната ни....

Е икасаторката с какво образование е ? Като събира твоите показания с останалите водомери показанията ще надхвърлят вашия общ водомер. Освен това софтуера едва ли ще остане безучастен. Абе не ми се вижда реално това което си писал.

Не знам образованието на инкасатора – човек на години. Просто вместо за моя водомер започнаха да звънят поне веднаж седмично да плащам показанията на друг водомер....Поне пишат номерата та схванах далаверата

Заради две 21 -23 годишни пикли. всеки месец пуснах жалби. Чак след 5 месеца достигнах данните на първия водомер, а към деветия - на последния(четвъртия)! Подобен бе и случаят с Виваком - добре че се откачих от тях!

Как и двамата ще плащат за един и същи ток!? Ако е вързан към комшията,плаща само той,комшията.

Двата електромера са един след друг.

Единият електромер е вързан като консуматор на другия. Получава се А'=А+Б Туй го има само при капитализма П—С—П’ Казва се основна формула на капитализма. Тука е КW-кифла-КW прим

Ама то и при водата е горе долу така плащаме я два пъти защото 1/3 се скатават и не дават показания. ВиК то си взима парите по главния водомер. Липсвашите кубици ги разхвърля на всички редовно отчетени. Ако някой ден успее да отчете неотчетените водомери пак си взима парите втори път да не мислите, че връща пари.

Не може двата дни да са работни, от 10-11 часа, и да съм там. А за смяна на водомери, подготвихте ли по 200-250 лева? в жилищата с повече щрангове умножете на бройката... аз съм с 450..500. назад.

Ама кой те кара да си там ве?! За самоотчет не си ли чувал. Бабите го правят като си оставят показаният, млдадите на страниците на ВиК-тата или чрез Аpp-тата на телефоните. Поне от комшиите не те ли е срам?!

Самоотчетът нещо като самозакупуването, самотестването на 10 години ли е?

Ами тия въпроси дето се опитваш да ги зададеш отговорите са в договора ти с ВиК и на страницата на дружествата. Ама ти само заставаш на крана за вода и друго не те интересува вождам. Със съшия успех може да застанеш и под дъжда или в някоя локва и да си измиеш гъза.

А да му върнат парие на човека? Нещастници...

А едни поне 1000 лв. обезщетение няма ли ? Ваща верица........

Подизпълнителят е на ЧЕЗ което не отменя вината им! Как ще се установи каква сума е потребил той и каква комшията?!?

Никак. Пито-платено! Боклуците така действат и държавата ги пази.

Много лесно - като се извади от неговото потребление това на комшията (отчетено от електромера на комшията).

А лихвите и дискомфорта кой ще плати?

Единя електромер като товар на другия. Е това при бай Тодор никога не можеше да се случи.

Значи, е възможно ваши хора да са убили детето?

Не те съди, ами се обръща към Колекторска фирма и към Частен Съдия Изпълнител! Човекът може да постъпи по същия начин - подава искова молба към Съда и ако ЧЕЗ не си платят със задна дата(от момента на свързване на електромера), то човекът трябва да се обърне към Колекторите и към Частния Съдия Изпълнител!

Въпросът сега е колко такива клиенти има ЧЕЗ - обслужени от същия или подобен подизпълнител...

Монополисти недоклатени! На готово се настаниха в държавата ни и сега ни крадат нагло! Страхотна схема: Подизпълнител, за да си " измие" ръцете възложителят; те Ви цакат; първо си плащаш, защото иначе оставаш на тъмно, гладно и студено и после пак на тях се жалваш! Това е като да си констатираш нарушение на самия себе си, да се глобиш и да си удържиш глобата от доходите си.....

Крайно време е да се изгонят всички чуждестранни крадци от България. И местните са ни достатъчни.

докато чуждестранно захранвани НПО-та дават 'гражданско мнение' при съставянето на законите ни, това няма как да се случи. докато е разрешено да има политици, които явно открито и нахално вземат пари от чужди 'фондации', или от такива НПО-та, това няма как да се случи И не, това не важи само за Америка за България - нищо, че е основен виновник. Важи и за скандинавци, французи, руснаци, немци... всякаква подкупваща измет.

Отново ЧЕЗ, Докога ще ги прикриват тези безотговорници....

Май не разбрахте къде е проблема!!! Проблемът е разбойническата приватизация. И ЧЕЗ уволниха всики, които могат, наеха външни фирми да се занимават с всичко. А външните фирми са с мърлчи, за 600 лева заплата...

Чуек, ЧЕЗ са вужда фирма. Самите те.

на чез този отговор им е патентован.запазена марка.отговора-всичко е наред.грешка няма.крадът ни като за световно.и ние потребителите се свиваме и плащаме...понеже сме много богати

Понеже няма избор, така е при монопола...

Той констатира, че към моя кабел, чрез клеми, е закачено табло", каза потърпевшият. НООООО после се казва, че било техническа грешка!?!? WTF - това си е чиста кражба

това не е кражба! съседът чинно си плаща тока, който използва. проблемът е, че от чез взимат двойно парите за тоя ток.... на много места, където дават квартири под наем има такива - така наречените контролни електромери. така всеки от наемателите си плаща колкото ток е използвал.

Чиста кражба е. Само че крадецът е ЧЕЗ. Крадът от един и го продават на друг. Какво не ясно има.

Ей,големи администратори са и ЧЕЗ и Топлофикация и Софийска вода.Знаят само да събират някакви задължения,но от кого и за какво,няма значение.Нали живеем в Бизнес време и някаква демокрация.