17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Явно госпожата не е проучила,че покрай желанието й да предпази наистина затръднените хора,ще се завъдят такива сладурчета,които взимат повече от един кредит и пак бягат към Терминал 2.Този проект,цели да намали кредитирането,даде възможност на българина да разиграва кредиторите си и накрая понеже е беден,кредитора ще му плати адвоката,щото тези дето се натискат да съдят Банките не работят за без пари и си ги търсят от кредитора,като си вадят изпълнителни листа по делата,заради претендирани хонорари. И понеже Банките не са в несъстоъателност плащат,но за сметка на депозитарите. ТЯХ КОЙ ЩЕ ЗАЩИТИ,ГОСПОЖО МАНОЛОВА?

Моля някой да спре това хиперактивно недоразумение-г-жа Омбудсманката!!! След като ощастливи България със сегашния ГПК през 2008 г., през 2018 г. се хвърляше самоотвержено да променя собствените си сакати текстове в същия ГПК и печелеше щур "рейтинг" за смелата си борба срещу собствената си юридическа немощ. Сега пак са е понесла на бял кон да спасява длъжниците, без ясна идея как ще се отрази това на куп други отношения. Важното е да има цирк и шум около цирка, само и само да се докопа до президентството. Хора, дайте да я изберем още сега за президент, та дано миряса!

Колкото по лесно за некоректните платци, токлкова по-трудно за коректните. Банкоите веднага ще реагират с влошаване на лихвените условия, ако се приеме закон "защитаващ" тези, които не си плащат заемите.

2019-06-25 16:01:48 Bob (нерегистриран) тя ти е дала пари, очаква да си получи парите, а не тухли и цимент. Сигурно си наясно, че имотите се амортизиарт, поевтиняват или няма кой да ги купи.. Ще си плащаш като поп като не си си правил сметката на времето. --- Че кой я е карал да дава пари, за които знае, че не могат да се върнат? На кво разчита? С такава логика - "ще плащаш", има да ревеш още много, че "няма кадри" и, че "нацията умирала"! Е па Лихварите я УБИХА ... буквано! ревете сега... внасяйте си нови роби от Африка...

tonk11

За съжаление като знам за какъв терикат се има българина, по -добре да няма такъв закон щото както винаги ще страдат редовните платци. Всичко по банковите услуги ще се вдигне за да се покрият загубите от такива частни фалити.

Щом е влязал в банка за кредит, не е никакъв тарикат - а клет нещастник, наивник! Щото умен човек - няма да иска да заеме в аванс, от предполагаемите, евентнуални бъдещи доходи, при това умножене х2-х3!

Тази "народна защитничка", която лично и напористо, прокара по времето на Триглавата ламя чл.417, който даде картбланш за масовата , безнаказана сеч, сега има гьонсурата да "пише" закон за фалит, който по дефиниция е една тежка, бюрократична процудера! Такъв закон излишно ще утежни още повече тежкото положение на измамените! Има много по-проста процудера - "закон за абсолютната давност" с изтичанета на която ВСИЧКО АВТОМАТИЧНО ПРИКЛЮЧВА!

За да си тупкат топката и да се крият 10 години тарикатите с по 10 кредитни карти и 5 кредита за обзавеждане на коптора.Ми ходете при лихварите драги,там без ръце ще те оставят ма пари ще пикаеш и до девето коляно ще плащате.

Когато приключи производството по несъстоятелност и е разпределено цялото имущество на дружеството-длъжник, се прибягва до неговото ликвидиране. В тоя смисъл, когато се разпредели имуществото на физическото лице - длъжник, същият ще бъде ли евтанизиран?

Направо го гръмни ... но какво ще спечелиш от това ?!

ок, само после като стане време за пенсия тия от сивия сектор и от Терминал 2 да не тръгнат да реват, че получават 200 лв, ако дори и толкова им даде някой.. Какъв частен фалит бре Манолова? Те сега не си правят сметката като теглят кредити или взимат телефони по 2000 лв на изплащане с 500 лв заплата, пък какво остава ако се приеме и подобен закон.. Всеки да си прави сметката като харчи.. И аз искам да карам Мерцедес, да почивам на Малдивите и да имам къща в Бояна, ама.. колкото изкарваш, толкова ще харчиш.

необходим закон.

Слугите на банките се опитват да спрат закона.

Тоя "за кон" така ще е написан, че положението на клетника още повече ще се влоши...

И като фалираш частно, след време наново ли почваш да вземаш?

BRCK

Водиш се 'фалирал' и никоя банка няма да ти даде кредит. В щатите закона си го има и си работи без проблем.

Че кой е тоя дето иска ще си кредит ве?! Ей ... слезте на земята "богове"! Българина го набутахте в кредити, защото никога до този момент изобщо не беше влизал баМка ... сега пистолет да му опреш в главата - няма да влезе в банка! Тръгнали да плашат с това, от което хората бягат! Много ми е смешно това! Същата работа, когато преди 5-6 години лихварите масово плашехе - "ше ви вдигнем лихвата"! Е па като я вдигнеш, просто ще спра да плащам , щото аз съм се подписал за друга вноска и си дръж апартаментчето! ама гледам, че не го искаш нещо ...

Частен фалит трябва да има, както трябва да има и ограничение на лакомията на банките. Купуваш имот с ипотека. Не можеш повече да плащаш - банката получава имота и до там. Не дължиш нищо повече.

Глупости. Никакъв частен фалит. Имот с ипотека - и кво да го прави тоя имот банката? Тя ти е дала пари, очаква да си получи парите, а не тухли и цимент. Сигурно си наясно, че имотите се амортизиарт, поевтиняват или няма кой да ги купи.. Ще си плащаш като поп като не си си правил сметката на времето.

Банката защо умишлено ти е дала кредит, знаейки, че при условията по които ти го дава и бъдещите едностранни промени, които тя ще направи, това е физически не изплащаемо! Банката съвсем съзнателно е тръгнала на този риск и съответно ще си поеме и загубите от него!

tonk11

Всъщност говориш глупости. Когато получиш жилищен кредит има опця от която произтичат 2 варианта при изземане на жилището. При единия вариант ако се стигне до там, че да ти вземат имота, след продажбата му си оставаш длъжник до погасяване на пълната сума. При другия вариант получават жилището и нещата спират до тук. Батката не може да те търси повече. Нарича се заем с пълна или частична отговорност. Ти решаваш. Съответно при ограничената отговорност вноските са по-големи и обикновенно процента на финансиране е по-малък.

Тая пък откакто е станала омбудсман , само се занимава с длъжниците на банките, ВиК, Топлофикация , Енергото и фирмите за бързи кредити ! Сякаш ние останалите , дето си плащаме изрядно и не се лакомим за нови Айфони и избушени БМВ-та , не сме граждани на тази страна , и не сме хора !

точно казано! Но съдейки по минусите, явно само затънали в заеми прошляци не са на това мнение и им текат лигите само като чуят, че ще има такъв закон..

Щом още плащаш, значи в твоя случай Лихваря не е сбъркал ... има какво още да дои ... търпи...