Хампарцумян: Не бива да се създават свръхочаквания за приемането на еврото

Ефект от приемането на европейската валута ще бъде усетен от "икономически активните" хора

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да върнат първо парите на Мартин Петров и после да дават съвети "банкерите".

Статията е от преди месец но няма значение.

Българския народ не иска еврото и в това сме абсолютно сигурни а очакванията няма какво да ги коментираме.

Еврото няма да дойде в България! Народът ще стане по-зле! Боце да не се пъне!

А ИКОНОМИЧЕСКИ БЕДНИТЕ КАКВО ЩЕ ПРАВИМ,ОСОБЕНО ПЕНСИОНЕРИТЕ.АМА ИМАТЕ ЛИ МОЗЪК,КАТО ЗНАЕТЕ КОЛКО СМЕ БЕДНИ,а защо други държави не искат еврото,или ви престой големите комисионни.Бог вижда геноцида към българите

Дано краденото да не ти стигне за свещи !

Рискове от приемане на еврото няма. Еврото ще ни затрудни за известно време, но за около 10 месеца се свиква напълно и за толкова спекулациите ще престанат. ЩЕ има един преходен период на действие на левове и евро за свикване и после левовете ще се изземат от обръщение. Останалата валута си е както днешните левове. През това време цените ще се изравнят около европейските и около стандарта на живот. Няма да има кой знае какво сътресение и онези, които са били по- разумн без кредити ще излязат напред. Всички с кредити ще трябва да ги редуцират до един и да гледат да ги изчистят. Имотният пазар ще тръгне нагоре и всички обороти ще тръгнат нагоре.

Тоз пишман "банкер" откога започна да разбира и от политика? На него му дай да разбира от пладнешки обир на париците на хората.

Имала е държавната банка нужда от инженер и го взела. Ти що не отиде там, тебе да вземат?

Като ви нямаме доверие ,че е за добро на обществото

До поддръжниците на ЛЕВА. Сегашното ни фискално състояние е пълен абсурд. Направо се чудя как България оцелява финансово. Ние сме в хроничен недоимък на пари за болниците, учителите, пенсионерите, полицията, армията,-а бе дантел марка сме и това се дължи двойната парична система. От друга страна, пък ако се откажем от валутния борд, пропадаме безвъзвратно, тъй като руската агентура е буквално на всички нива. Министър председател на БЪЛГАРИЯ в периода 1950-1956 г. е полковник от НКВД с псевдоним Спартак. Става въпрос за сатрапа - вълко червенков. За бай тошо не знам, но тези преди него, комунистически министър председатели, до един са офицери от Лубянка... Цялата ни държавна структура е окупирана от руските \"спящи клетки\", единствено ген. Б. Борисов успя да пробие ограниченията с хитрост, защото го подцениха интелектуално него, а и БЪЛГАРСКИЯ НАРОД е умен и мъдър. Освен това, честно казано имахме невероятен шанс с Горбачов и Елцин, а може би и Господ е Българин, че хватката се охлаби и бързо България пое глътка въздух....

Не глътка въздух, а се нагълта с вода България, след като Дядо Иван бе подведен от Белязания и Пиянката, отдръпна гърба си, на който ни носеше. Ама някои от нас продължават да си мислят, че свободата е самата възможност, докато се валяме в калта, някой друг да ни достъпче.

Една от грешките на прехода от СОЦИАЛИЗЪМЪТ е , че не се организираха заведения за превъзпитание на комунисти. Затова още дълго ще четеме и слушаме идиотщини!

Гласувал съм за ге.п и съм разочарован,искате да усвойте тридесете милиярда от валутният борд

"За българина нямало значение дали в джоба има евра или левове" Прав е Гарабед ! Ако имаш повече БГ кинти (количествени натрупвания), то няма проблем да ги смениш в нещо друго (качествени промени) ! Чел е Гарабедчо Маркс ! Важното е да имаш в повече, та дори и БГ кинти !

абе тоя евреин ли е

Арменец е. Ама и в Армения има евреи, та не знам. Питай радио Ереван.

А ще има ли евро стотинки, че язе повечето с такива боравя.

akud

харпуцУмен след 2022 г. нема да има ред нек .лапане и за 90 ст, да плащаш 6 лв. такса . реднек

Тоя тарикат арменец е пожарникаринът в банкирането!

С приемането на еврото окончателно ще загубим и малкото ни останал финансов суверинитет. Ако еврото беше толкова толкова добър вариант , то Англия отдавна се е отказала от паунда и да се е нахендрила на еврото ... за Швейцария да не говорим ... пък доколкото знам нито Румъния, нито Полша, нито Чехия се натискат в тази посока.

от приемането на еврото "ще бъде усетен от икономически активните хора"...Т.е. всички ще страдаме от повишението на цените заради интереса на шепа хор-"икономически активни", които и сега са си добре...Но искат да бъдат още по-добре, а при смяната на валутата губят от таксите...

Интересува ме мнението на истински специалисти в областта на финансите. Засега по въпросите относно преминаване към еврото чух счетоводител, пожарникар и химик. Кога у нас ще се чува мнението на професионалистите? Това се питам и за самолетите - оказва се, че учител по физкултура разбира повече от военен пилот. Докога ще я караме така?

Омръзна ми да говорят,че като се въведе еврото цените няма да се вдигнат,защото така било в другите държави.Ама ние не сме като другите.Цените на храните,на детските неща,на книгите, на лекарствата и пр. са доста високи за нашия стандарат,а за качеството да не говорим.Там като правят намаления, са наистина яки, ама тук не е така.Защото там не управляват крадливи мутри,които само се чудят откъде и как да откраднат пари.И понеже източниците за кражби намаляват,търсят нови начини.Говорят ли мутрите за благоденствие,че правят всичко в името на гражданите,значи имат нещо предвид.Толкова пъти излъгаха,та не трябва повече да им се вярва.

Уффф... Досега се чудех какво ми липсва. Пък то - кво било - липсва ми еврозоната. Най накрая се светнах и аз - еврозона ми трябва; на гол тумбак - чифте пищови! Това е: Изкукуригали управници! Хептен изкукуригали.

НА ТЕБЕ СИБИР, РУБЛИ И ЛОСИОН! ДРУГО НЕ ТИ ТРЯБВА! А , И БИЛЕТ ДО ТАМ! АЗ ЩЕ ТИ ГО ПЛАТЯ!

Да плащаш, да плащаш - какво да плащаш? За медицински проблеми трябва да плащаш; имаш! ;-))

Има едно златно правило-в България прави ли се нещо не се прави за да става по-добре. Винаги става все по-зле и обратното на това,което трябва да стане. Най-вероятно целта е пари,които им пречи да ги откраднат докато сме във валутен борд!

става въпрос за валутния резерв на БНБ....при условията на борд той не може да бъде пипан...Но с приемането на еврото тази забрана отпада...Това го чух по ТВ от един специалист от Европа, който каза, че кризата в Гърция не е причинена от приемането на еврото, а поради нерегламентирани действия на правителството...

Банкерът Левон Хампарцумян изтъкна пред БНТ, че не бива да се създават свръхочаквания за приемането на еврото в България, тъй като левът е от много време във валутен борд с него. По-скоро алхимикът в банковото дело , а не банкерът.

абе аз нали взимам по половин милион заплата, без да броим бонусите, кво ми дреме за вас...

Натрупаха левчета някой хора сега трябва да станат на евра На някой места на това му викат пране на пари

Хайде научето го това "някои/някой" и "които/който"!

Това арменче живее в някаква паралелна действителност. Какви очаквания, бе, хората се чудят как да преживеят след новодошлите сметки за парно, ток и вода. Въвеждането на еврото естествено ще напраовят плащанията трудно възможни, но това са неща закоито банкера няма понятие.

СМЕНЕТЕ СНИМКАТА. Отвратително е да наблюдаваш лисичата физиономия на това лици. Какво ЕВРО ще въвеждат , като не са променили Закона за БНБ и не са предоставили права на ЕЦБ да е РЕГУЛАТОР какъвто е БНБ ?? ТОВА Е АБСОЛЮТНО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ИЗИСКВАНЕ НА ЕЦБ !!! ЛЪЖАТ НИ, РАЗИГРАВАЙКИ ТЕАТРИ ЗА НЕЩО КОЕТО НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ. За тях е удобно да продължаваме да работим с ПО ВИСОКИ ЛИХВИ И ТАКСИ ОТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ!!!! ТАКА ИЗВЪН ЕВРОПЕЙСКИТЕ РЕГУЛАЦИИ ТЕ ПРАВЯТ ПЕЧАЛБИ КОИТО ПРИ ВЪВЕЖДАНЕ НА ЕВРОТО БИХА СЕ СТОПИЛИ!!!

Левоне, експертното ти изказване е подходящо за селска вечеринка !

Свръх очакванията ще ги изпита на гърба си българския народ и когато те се случат, управляващите ще се базират на международното положение, липсата на вода в Сахара и други подобни дивотии.

Няма как да има 'свръхочаквания' , когато няма никакви очаквания. Ние даже не искаме еврото. Но не за да можете да лапнете резервите и запасите в борда. Или да ги смените с 'масивите от имотни инвестиции' в портфейла на банките Ви. Ако спре контрабандата бизнесът в България ще го има ли до залез слънце г-н Хампацурян. Не говоря за 'непроспериращите селяни' , а за 'преуспелите инвеститори' гусудине...

... а всъщност инженер. Това лице от арменски произход бе назначен от СДС за шеф на Агенцията по приватизация. Уникредит Банк му върнаха "услугата" по приватизация на Външнотърговска банка, като след нееговото уволнение от поста в държавната агенция го направиха ... забележете, без да има образованието и опита ... изпълнителен директор на дружеството им в България!!! Та този т. нар. банкер твърди в статията, че ... цитирам: Евентуални "неблагополучия" в отделна банка биха били по-лесно преодолими при влизането ни в еврозоната, заяви експертът. Ами всеки един "не-експерт" (разбира се това изключва тъпите и мързеливи журналисти, вземащи интервюто) може да се сети за "неблагополучията" на италианските и испанските банки (които са в еврозоната) и да ги сравни с липсата на "неблагополучия" на английските банки (които, за тяхно щастие, не са в еврозоната). Както и на швейцарските, норвежките, датските, шведските банки, които също не са в еврозоната. Няма как псевдоексперти да убеждават, че отказът от самостоятелна парична и лихвена политика е добро за нас.

Бе те и доста френски и немски банки бяха кажи-речи гушнали букета с огромни експозиции към гръцки дълг, ма солидарно метнаха на гърба на данъкоплатеца в еврозоната всичките милиарди и ги спасиха... Поне временно.

ЩЕ МУ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО

Истината драги българи е че в БНБ има едни 20 тина милиарда, които не може да се пипат докато сме в борд. Те са точно голямата цел на това желание на едни управляващи да ни вкарат в Еврозоната

Тиквата си е Тиква ! Търси от всякъде продажници и подлоги за да ни промиват мозъка , да приемем по-голяма бедност или да си живеем в бедност ! До кога ще търпим Гробарските Изроди ,аз и моите съседи и приятели не сме гласували за ГРОБ ,общо 19 човека ,кой гласува тогава за тях ?

Я КАЖИ В ШВЕЦИЯ КАКАВА Е МИЗЕРИЯ, ФРАНЦИЯ , ХОЛАНДИЯ... ДЕТО НЕ СМОГВАТ ОТ НАТИСКАЩИ СЕ ЕМИГРАНТИ, ВКЛЮЧИТЕЛНО БЪЛГАРСКИ. АБЕ ЖАЛКИ СТЕ БЕ! ЗА ЕДНИ РУБЛИ ТАКОВА ФЕЛАЦИО ДА МУ ПРАВИТЕ НА ПУТИН!

Шветска крона, Чешка крона, Унгарски форинт, Норвежка крона, Швейцарски франк, Британски пауд …..

Химикалките, допълнителните бюлетини, уж предназначени за изхвърляне, но опаковани и надписани по градове.

В България не се живеело мизерно? За тарикати, като теб - да, но масово народа мизерства и живее от заплата до заплата. Но кал да го разбере един инжинерин, завършил химическия, ползвал облагите на БКП, назначен от Костов за управляващ приватизацията на банковия сектор. Дойче банк даваше 500млн. за Бълбанк, но Уни-кредит я купи за 300млн. Разликата отиде в джоба на Костов, а тоя чвор си осигури мястото на председател на борда, с огромна заплата и премии. Зная това със сигурност защото по онова време 1999-2000г работех в централата на Булбанк. И тоя идиот за поеден път дава акъл, който той самия няма.

Дори и не разбирам как този човек ми е толкова противен...