Лъчезар Богданов: Много страни ще имат основания да преместят производствата си

България и други държави от Централна и Източна Европа са в добри позиции, казва експертът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

хха.. експертът.. по какво е експерт ?

Ако му размениш гуменките, до обяд не ще успее да излезе...

Баш в южна Европа ,едва ле ще се премести производството , защото вече трето поколение се е научло да лежи да чака помощи от държавата , особедно във Гърция ,Италия Испания ,освен мигранти пак да им бачкат . Едно ще е вярно светът след пандемията ,няма да е същия . Икономическото стягане ,ще е голямо , държави които правиха заеми ще трябва да ги връщат ,също и на държави като България във която се откраднаха милиарди едва ли ще се дават повече помощи . Със две думи големи скандали и джамборета ще станат във ЕС.

Сега е момента да се правят отстъпки (данъчни и прочие) за да се привлекат чужди компании, които произвеждат в Китай и ще се преместят в Европа. Ако не се направи - новия Китай ще бъде южните части на Испания и Италия.

Тоя " БГ икономист " , такива глупости говори та не е истина. Никой няма да си пренесе производството в България ! Няма кой да работи и няма достатъчно квалифицирани кадри ! На всичкото отгоре , ще трябва да плаща под масата.

те китайците се раждат научени и квалифицирани.

``Много страни ще имат основания от тук насетне да преместят производствата си.`` Доста тъпо изказване. Какво, да не би някой да ги е карал насила да изнасят пройзводства или насила да им пречи да ги върнат обратно. Всичко е от алчност, за пари. За това си изнасят заводите по Китай. Абсолютно доброволно. Китаеца им работи за без пари.

Най-после, ще осигурят работа на работниците от Факултето и Филиповци. Ще произвеждат процесори за компютри и смартфони

Рядко глупав човек. Производството на какво? На джапанки, тенекиени кофи и четки за обувки - да то може и да дойде в Евро-България. Високо-технологичното производство ще си остане и ще продължи да се разраства в Германия и Северна Европа - вампирите на Еврозоната.

Кой е тоя американец или западноевропеец, който ще работи за 3 долара на ден? Няма такива, освен ако не останат без хляб и препитание и изпосталеят от глад. Но това вече няма да е съвременният турбокапитализъм на неолиберастията. Ще е връщане в каменния век, и вече без САЩ начело.

Ти самия след 1-2 години може да работиш за 300 долара на ден. Те ще стигат точно за половин хляб и глава лук. "Не питаѝ за кого бие камбаната, камбаната бие за теб"

В Китай, Корея, Тайван, Сингапур, Япония дори Малайзия като пример образованието е ориентирано към STEM-Science, technology, Engineering, Math.В БГ- артистчета, спортистчета, чалгарчета, шутове, педалчета култур трегери, силиконки псевдо икономистчета та кой ще работи в тези хай-тек производства и развойна научна дейност

преместваме всичко от Китай

Заводът на Apple е преместен в Индия, преди месеци още.

Нисан, Сузуки и много други са в индия от години!

Точно ей това говненце дето се прави на спец на времето се ежеше по телевизията как ЧСИ-тата са необходими и ще вземат и гащите на хората ако не си плащат борчовете.

Този господин още не е разбрал, че най-жестокия вирус се нарича - ПЕЧАЛБА. Не ги интересува ни държава, ни националност, ни религия, ни ще има ли криза не ли... където им е изгодно на болните бизнесмени там ще се местят.

папагалче на баба, чуло недочуло, писало та преписало

Лъчко, пич, нищо лично, ама такива като теб производство не могат да правят.Няма обучени кадри. Станахте много журналистите, артистите, телевизионерите, блогърите, шефовете, бизнесадминистраторите, юристите и т.н. Такива производство не правят. Няма достатъчно технически кадри, а и тия които ги има и нещо могат да вършат са вече пред пенсия. Така че нови производства не чакай. И без теб има кой да раздава акъл. Няма кой да работи, там е проблема !!!

Накратко, вождове много, а индианци - няма. Изгониха ги при други племена.

направо ми изсъхва плюнкта !

ако бяха преместили прозводствата си от китай в Европа смея да твърдя това нямаше да се слоучи поради ред причини Но нее алчността преди всичко, и китайската мракобесна комунистическа партия знае как да го използва това

Мракобесната комунстическа партия прелъстила целомъдрената капиталистическа алчност на запада. Как ни йъй срам!

запада си забрави принципите и сключи сделки с дявола затова сега запада, и ще запада още и още ако не намери начин да се измъкне от този порочен кръг, но с тези хота, които го управляват нямя как да стане, русия не е в по-добра ситуация има някаква надежда само за страните от централна и северна европа и за някой от източно европейските това е положението

Ех че хубаво Ще дойдат в България японци и немци и ще вземат да строят заводи А мутрата ще ги рекетира И те ще плащат рекетче а българите ще работят като пчелички и няма да бягат по другите държави Ех мечти ех розови облаци

Това е долнопробна либерално-фашитка "демократична" структура и каквото каже -винаги е вярно обратното.

Prav e Bulgariya e taka dobre razkra4ena i vseki ya klati... Sushtoto vazhi i za vsichki nashii politici ot 89 g nasam - dobre sa razkracheni i s kef iskat da gi klatyat , samo i samo te da si kradat i da sa na vlast

Гладна кокошка Просо Сънува, а нашенските Пишман експерти Д дюка за да си крепат службиците и заплатките но иначе май и чепове за Зеле от тях не става?

Какви безсмислици бърбори този?

Проблема драги ми другарю Богдонов е, че не страните могат да местят производства, а този на който е капитала за това производство. А в общия 99.9 % случай това е частен капитал.

Правилно казано ние ще шием маски

Това 30 години го слушам. Даже няколко се объркаха и отвориха прозиводства тук, не за дълго...

и кой ще аргатува са стотинки на тези страни в България, ромите от махалите ли. Трудовите мигранти вече ги пусна Аналиев да заминат. Детският труд да те информирамако не знаеш е забранен така че учениците не можеш да накараш. Остават ти роми и държавна администрация - около 900000 лапачи на бюджетни пари.

Вярно - от Китай във във Виетнам. Или в другия крачол.

Големите компании по целия свят се надпреварваха в производството .Но никой не е обърнал внимание на думите на Бил Гейтс преди 5 години да се инвестирав медицината .През последните 15-20 години младите хора са предпочели реализация в сферата на IT сектора,финансите,право и т.н.,не е трудно да се досети човек защо Според това проучване проведено в Европа преди няколко години младежите избрали за своя специалност медицина са били около 7-8% от общия брой.За сравнение за IT сектора са кандидатствали 26%.Може би това е една от причините в много страни да има недостиг на лекари.

Звучи като новата версия на Царя: Вярвайте ми 800 дни! Сега стиснете зъби и търпете - после идва рая на земята

първото и третото изречение от доло на горе са в пълно противоречие! момчето изглежда добре, може и да си намери работа като пиколо! но за експерт по пазарна икономика явно не става

Експертите с бели ризи, са доста отдалечени от живота...

Работници иди-ойди, може да се намерят все още срещу добро заплащане, но със специалистите е ужас - неграмотни непукисти с огромни претенции, алчни за шефски места веднага и безусловно, иначе - пълни п*тьовци като личности. Ей това е резултатът от реформата и сороидията....

Откъде матрял Божидаре? Аз 15 години се мъчих във България да създам производство и основният проблем ми беше човешкият фактор! Кой ще подготви тези кадри...то идва с диплом инженер а чертежа го гледа на обратно...

пише се наобратно бе, нграмотник! иначе даваш оценки на инженери- типичен църул!

Индженере....пише се цървул! Ти разбери смисълът на написаното,за правописа ме прощавай!

Никой няма да произвежда стока, която може да купи по-евтино. А за чакалнята и еврото си припомнете Том Сойер... Ако си ми истински приятел, ще ти дам да ми боядисаш оградата.

Тези дни се надпреварват да ни облъчват с новини, че видиш ли след короната идва манна небесна и цялото бизнес ще се избие да инвестира у нас, местейки се от Изток. Дай Боже, ама ми се струва, че е прах в очите за надежда, защото гладна кокошка просо сънува, а с тези темпове на безработицата е добре да хвърлиш на гладния поне опование в утрешния ден.

следя постове и изяви на г-н Богданов, но в случая не виждам никакви основания, за това, че Централна и Източна Европа били в добри позиции. Емпиричните изследвания по много индикатори не оставят избор на инвеститорите да изберат точно пък Югоизточна Европа. Преориентирането на логитика, производство ще продължи към новите пазари, но не посткомунистическите страни и бившия СССР.

Ще преместят производствата си в Бг, но ще дават азиатски заплати за 12 часов раб. ден, вкл. и нощен труд, без почивни и празнични дни, осигуровки никакви, права никакви. Мерси!

Луд ли си? Това може да се случва в Азия,но не и тук! Тук няма работна ръка,докато в Китай има бол! България може да спечели от всичко,което се случва,ако си запази работната ръка,проблемът е,че тя не го прави! След кризата с вируса държавата ще е обезселена,защото всичко ще се изсели от тая кочина,хората видяха,как на милионерите им пука само за парите им,но не и за работниците...

Заклеваш ли се?

В този ред мисли : - Мили жени . Не забременявайте от чужденци , подкрепете родният , български производител !

Че кой ще работи бе "експерте"? Ман-галите ли или пенсионерите?