17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как повече от 10 години Лукойл-Нефтохим работи на загуба , тоест продава горивата на цени под себестойността. КЗК вижда ли това?

"В изложението на вносителите на жалбата се казва, че от началото на дейността си на пазара на реализация на бензин и дизелово гориво на дребно до настоящия момент Веселин Марешки прави непрекъснати изказвания и коментари в публичното пространство, с които уронва доброто име на конкурентите си и най-вече въвежда в заблуждение потребителите относно реалните цени на бензина и на дизеловото гориво." Нещо не схващам основанието на глобата - при условие, че бензиностанциите на Марешки успяват да реализират достатъчен оборот за да имат печалба и да се издържат на принципа на пазарната икономика "Печели от оборот, а не от цени", къде са 'ръгнали чичко Лукойл и сие да мрънкат кой на кави цени предлага, какво говори и кого заблуждава. Всички видяхме как цените на пазара на петрола се сриваха преди 1-2 години, докато нашите "света вода ненапита" Лукойл и други смешници поддържаха несъразмерно високи цени, защото и те като своите грабливи събратя от банковата система едно време, при понижение на БЛП, излизаха с твърдението "ние нашата система я смятаме по друга формула". И понеже КЗК се доказаха като кучките на монополите в България, които 6 месеца тръбяха, че има картел в горивата и 2 дена преди официалния доклад, т.нар. "картел" се стопи сякаш никога не е съществувал... Та кучките от КЗК решиха за пореден път да докажат максимата, че българския казанв ада не гопази никой, щото а некой 'ръгне да излиза от него, а се втурват всички наоколо да го дърпат обратно. Поздрави и без лоши сучвства.

Хахахаха, тия от КЗК как са се изложили.... Доказателство, че Марешки продавал под себестойност било това, че конкурентния картел свалял цените единствено на близките бензиностанции... Гледам и не вярвам на ушите си. Това само пълен дебил може да го даде като довод.

Това е начин за купуване на гласове при избори.Впрочем той самия си го призна при първите избори за кмет на Варна кат намакява цените на лекарствата и събираше подписи в едни тетрадки в аптеките си.Та всеки би си помислил как му излизат сметките тогава,Дали лекарствата му и сега бензина са "редовенЮ внос или някакво нарушение на някои правила и закони.Май някакъв отговор се опита да даде Ахчиева.

Слушай сега сине майчин!: Баба ми в момента може да си купи с месечна пенсия 10л. бензин! Баба Хилда от Мюнхен може да си купи с месечната си пенсия 100л. бензин! Значи германката получава 10 пъти по висока пенсия! ПОМИСЛИ или ще вдигнеш заплатите 10 пъти или ще намалиш бензина 10 пъти! Аз предлагам да му драснем клечката на бензина и решаваме проблема с горивата, НО остава другия проблем със заплатите! ПОМИСЛИ ЗАЩОТО БЕНЗИНА МОЖЕ ДА ЗАПАЛИ И ПРАВИТЕЛСТВОТО!

Някой знае ли дали Ревизоро успя да сложи на входа и изхода на Лукойл кранове свързани с НАП -май сега е на заплата при тях и стотинка не влиза в хазната от Лукоил

Защо трябва цената да е еднаква по всички бензиностанции в страната и да е почти колкото в Европа . Някои имат повече странични разходи : масажни столове, консултантски услуги от чуждестранни специалисти. А един работник на бензиностанция или в рафинерия нима получава колкото колегата си в Австрия !?

"Всеки един от искателите е със значителен пазарен дял, за разлика от "Трейднет Варна", който е в пъти по-малък участник."Смях в залата,всеки един от искателите е със значителен дял,значителен колкото на една селска бензиностанция.Марешки с две бензиностанции продава повече горива отколкото всички останали взети заедно та затова им бърка отзад в а.алната жлеза,иначе нямаше да се жалват като к.рви за х.й;Каквото и да правят обаче то ще е за тяхна сметка защото лоша реклама няма,а освен това Марешки ще осъди КЗК и ще прибере солидно обещетение.

В. Златев и Лукойля диктуват нещата с цените на горивата. А българина ще плаща като поп. Това е, срещу парата и мафията е много трудно да се противопостави който и да е в БГ!

Някой да е получил пари от поп? Правилният израз е " Ще плаща като на поп!"

Големите "играчи" вече много години лъжат държавата през т.нар. данъчни складове. А при нароченият господин едно предаване по телевизията беше показало много добре как се укрива ДДС (колкото всъщност е разликата в цените). И така - няма случайни неща! А специално тук няма и нищо пазарно, конкурентно и т.н. високопарни думи за нашата жалка действителност.

Въпросната комисия за защита на конкуренцията трябва много да се безпокои от решението на Европейския съд за казуса на ЧЕЗ и от друга страна от делото на Гинка Върбакова, защото ако се окаже, че всички ние данъкоплатците ще плащаме огромни суми като неустойки, тогава жална им майка на членовете. Трябва публично да бъдат обесени за лобизъм към определени играчи. Същото може да стори и Марешки, ако реши, че го дялкат разни монополисти, но ако се окаже, че е на печалба, тогава някой ще яде голата опашка.

За българското простолюдие, в София нафтата е на цена 2.02 / 2.10 по някой бензиностанции. Умишлено не ги цитирам защото сте ограничени. В събота и неделя в София големите фирми свалят цените на дизела до 2.08 лева. На Марешки в момента нафтата е на цена 2.18 в София. Та освен малко реклама друго не намирам в стаята. И ако разбирате от математиката тъпи галоши ще вържете на кой и къде е по евтино.

Къде е този дизел по 2.02 лв., че да ида да си заредя. Няма цена под 2.29 -2.30 лв. на основните вериги. Марешки продава на 2.08 лв., но да попитам , защо не могат да се ползват дебитни или кредитни карти, а само кеш.

Защото банките са кожодери

Защото посттерминалът има банкова такса, което е разход, а цената и без това е препилена на макс

А бе трол мръсен долен лъжлив,как не ви е срам да лъжите като цигани и то точно за София-идиото селски,от 2г. само там зареждам,дори вчера бях там и бензина от месеци е 2.06 а навсякъде по мафиотските вериги е по 2.26 та вие тук си лъжете колкото искате то цената може веднага да се провери в сайта им

КЗК да се преименува на Комисия за Защита на Картелите! Това решение е изцяло в защита на Картелът и в ущърб на потребителя, а смисълът на конкуренцията е точно - да се намалят целите в следствие на конкуренцията, а не да се вдигат в следствие оплаквания на скъпо продаващите.

Интересно как така вече 2 г. Марешки продава под себестойността на бензина ,а пък не фалира???!!! Що тъй бе, комунистически пръдльовци?

Chefo77

По-интересно е как ЛукОйл работи на загуба вече - колко станаха - 9 години?? :) :)

Еми човекът е мулти-милиардер,той вече 20 години продава лекарства под себестойност що да не продава и бензин под себестойност?

Пичове, Марешки няма как да продава под 'себестойност " по много тъпата причина, че тая " себестойност " в България е раздута поне двойно ! Давам пример - живея в САЩ и днес зареждам за 2.99 дол на галон ( 3,8 л) . Дизела е малко по-скъп. Излиза, че един литър в САЩ струва 1,33 лв !!! А ся някой Економист да ми обясни как в САЩ правят бензина почти двойно по-евтин , с гарантирана печалба около 20%, с ниво на заплатите в производството и реализацията му поне 5-10 пъти по-високи от българските ??? Ако някой успее да го направи и ДОКАЖЕ, ще му пратя 10 000 дол !

Колко е акцизът и ДДС (Sales tax) в Щатите? Защото в Европа има държави, в които тези два данъка са 60% от крайната цена (Норвегия и Турция например). В България не е много по-различно.

PR, нищо друго от статията. В София има бензиностанции с много по евтини и качествени бензиностанции от неговите.

Абсолютни глупости!!!... В София малките бензиностанции продават дизела от 2.08 лв. до 2.22 лв. При Марешки в София е 2.20лв. в Бургас е 2.10лв. във Варна 2.10лв.

Абе ти луд ли си?

Пък аз си мисля, че господинът печели дори повече от тези от картела ... И точно там е раровено кучето. А тези, които си мислят, че купуват евтино от неговите бензиностанции и аптеки, всъщност са безмозъчни наивници. Просто всичката му "евтиния" ни излиза през носа на всичките.

Ти хубаво си мислиш, ама я обясни как се случва. Щото само с мисли не става.

вече писах,че от 2г. само там зареждам и колата си върви като пушка но комуноидните тролове трябва да зареждат и да бранят интересите на златистия,че той раздава копейките а за държавата...….ами държавата според дебилните зомбита след като не е на русия не е тяхна та за предателите е ясно какво ще последва

От Габрово съм и повече от две години зареждам само на Марешки, никакви проблеми нямам. Всичко написано против бензиностанциите на Марешки е от хора работещи в други бензинджийници или техни приятели и близки!

или си мислите че сте единствените които имат правото да казват "истината", но не такава каквато е, а каквато на вас ви харесва?! Само малумник би правил това което правят по бензиностанциите на Марешки - да купува на по-високи цени и да продава на по-ниски цени от производствените, но това не е търговия на дребно в квартално капанче чиито собственик има верига от магазини и може да се позволи да прави дъмпинг като изкуствено държи ниски цени в това капанче, чиито оборот е многократно по-малък от търговските му загуби от бързоразвалящи се стоки или такива с изтекъл или изтичащ срок на годност! Нека тези от сезиралите КЗК собственици на големите вериги бензиностанции и КЗК да кажат какъв е обема на продаваните горива по бензиностанциите на Марешки и да публикуват движението на финансовите потоци по закупуване на горивата, продажбата им и реализираната печалба или загуба, според тях! Никой нормален човек на този свят няма да повярва че Марешки е толкова ненормално богат та може да си позволи да купува стотици хиляди литра горива на едни цени и да ги продава на по-ниски цени! За това не ни качвайте на върбата да берем грозде всички които сте сезирали КЗК и тази комисия, КЗК, която не е за защита а е за узаконяване господстващото пазарно положение на големите монополисти, в случаят продавачите на горива, а преди тях "Техем" като монополист на пазара на топлинните считоводители, и още ред други монополисти!!!

Ти сам се качваш на върбата. И упорито не искаш да слезеш от там. А защо - опитай се да си отговориш сам.

не е не Комисия за Защита на КАРТЕЛИТЕ?!

картел до картела мила моя майнольо-картела с помоща на държавата защитава интереса си

си има цена и послушание.Дрената мутра Магарешки да не плаче щом си е дал задните части на Боко,като не слуша така е.А народа прост и послушен,ще плащаме все повече да е мислил когато е гласувал за тези лакеи в Народното събрание.

Правилно, българите искат високи цени, ниски доходи и имигранти.

Поредното диказателство как държавата не само че позволява смучат кръвта на народа, но и подпомага този процес. Всички комисии и организации са лобистки настроени. Честито на печалившите.

Демек КЗК подкрепя високите цени! Демек КЗК подкрепя тоталната спекула! И сега се опитват чрез глоби да натискат Марешки да вдига цените,като така доказват,че работят за мафията в България!

А с картелното споразумение за изкуствено високи цени какво правим?

Дръж се Марешки, с теб сме! Въпреки, че ми е далеч твоята бензиностанция винаги и все при теб ще зареждаме, аз и целия ми род! А тези, които УЖ вече били направили основен ремонт заради лошия ти бензин, ще им кажа като Любо Пенев, за супата! Дуфай байо, да изстива!

,,..Според тях, свидетелство за това, че цените на "Трейднет Варна" ЕООД са под себестойността на продаваните горива, е и фактът, че в отговор на тази нелоялна ценова кампания намаляват цените си единствено конкурентите в непосредствена близост до обекта, поради силния натиск и риска от загуба на клиенти. ..,,??? Това се нарича ,,доказателство,,...??? Или тези са луди или ни миослят за глупаци...!!!

В държавите с нормална пазарна икономика не е разрешено да се продава под себестойноста, само че къде видяхте държава че и икономика. ⛽⛽⛽⛽⛽⛽⛽⛽⛽⛽⛽⛽⛽⛽⛽⛽⛽

По принцип дъмпингът е лошо нещо, но също така лошо нещо е и картелът. Въпросът е дали Марешки продава на дъмпинг, или останалите са картел. "Свидетелствата" на КЗК не са особено убедителни.

Тия данъчните ако имам власт ще ги пратя на норма да събират преки и косвени данъци,такси и задължения от ромските квартали в страната!Да ги видя колко себестойност ще изкарат за заплатата си!? А как се изчислява себестойност, след като няма реална себестойност на цената на труда, т.е. заплатите са ни измислени без стойност!

Така е! След като КЗК внезапно заяви, че нямало картел на горивата, въпреки че преди това каза, че имало безспорни доказателства, сега е ред тоя картел, дето го няма, да опита да види сметката на Марешки!

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Блумбърг и цените. В края на 2008 и първите месеци на 2009 г. цените на петрола са между 30 и и 50 долара. За останалата част на 2009 и по-голямата част от 2010 са между 60 и 80 долара. От края на 2010 до средата на 2014 са между 80 и 110 долара за барел. От средата на 2014 цените падат трайно като най-ниското ниво от около 40-50 долара се задържа до април 2015 година. През останалата част от 2015, 2016 и 2017, цените варират от 29, което е рекордно ниско ниво, до 50 долара. В края на 2017 цените бележат лек ръст и през 2018 варират между 60 и 70 долара. Как се изчислява себестойността на горивата?

Трудно!

Картелът срещу Марешки! При това са се подписали.

Явно на повечето потребители им е блокирал мозъка. ДА, има евтини лекарства и гориво(със стотинки), но с подкрепата на същия имаме винетки, увеличения на данъци, граждански и реално като си сипете с 15 стотинки на литър се радвате, а плащате...за 2017 190лв, а за 2018 210 лева ГО. И то ви излиза през ....този не го уважавам, защото се съюзи и подкрепи истинските кожодери, които измислят всякакви нови правила за запълване на бюджета, който е бил опрзанен някак си. Нали сидеров, марешки, каракачанов и симеонов казваха, че няма да работят с боко, а какво стана. мислете малко, ако можете, а това, че има монопол е далечна тема .

нещо ми подсказва, че дори да го нямаше Марешки, всичките изброени благинки щяха да са си на място.

Интересно в случая тогава кога данъчните ще наложат санкции за продажба под себестойността на горивата. Защото така се спестява ДДС за държавата

Статуквото срещу Марешки Колко години петрола на световните пазари се задържа на рекордно ниски нива - 20,30,40 долара барел? Ама колко падна цената на дребно в България? А когато се вдигне малко цената на световния пазар, цената на дребно в страната веднага се увеличава. А имаше време, когато цената на световните пазари беше по 140, 150 и отгоре долара. А КЗК до момента картел не е открила. Иначе влизате в различни хранителни вериги и има разлики, но при бензина - не.

Не само КЗК а и този сайт тук е част от болшевишкото минало на България. Както картелът е характерен за БГ бизнесът така и цензурата е характерна за БГ медиите!

я по-кротко. Тази цензура не е болшевишка, тя е норд-атлантически-либерална.. ЦЕНЗУРА. Така че млък иначе я Гуантанамо, я хейт спич...

Как не ги е срам тия от КЗК, ако искам ще подарявам стоката си. Никой не може да ми държи сметка на какви цени продавам моята стока, това не е плановата икономика на соца а е свободен пазар движен от конкуренцията. А краците са всичките тия големи вериги които са в картел. Пример: в Канада на бензиностанция Шел в район А цената е една, на друга Шел в съседният квартал цената е друга, това е конкуренция!

В грешка си. Данъчните закони не ти позволяват да продаваш под себестойност. Така се крият данъци

Откакто е в София неговата бензиностанция, все при него зареждам! ПРЕКРАСНО ГОРИВО И ПО ДЖОБА НА ХОРАТА! Може да го глобят, но той ще го компенсира отново от нас - лоялните клиенти! Дръж се, Марешки!

СПирам да заредя, защото бързам и спестявам 5 лева, но след чакането на опашка и липсата на винетка 5 лева ми излизат през носа, ако си пенсионер който може да виси по 20 минути немаш ядове де.

Познавам трима души зареждащи от там, които вече се бръкнаха за основен ремонт

ЕЖК, нали?

Аз пък познавам четирима на които им бяха казали,че двигателите им са за основен ремонт,но откакто взеха да зареждат при Марешки двигателите им спряха да пушат,работят нормално и вървят като формули.

При Марешки проблема е, че не ползва ПОС терминали нито в аптеките нито в бензиностанциите. Ако в аптеките има изход не взимаш лекарствата или бинтовете, ама като заредя резервоара какво правим? Що ли? Щото крие обороти що? Като крие обороти няма пенсии и социални осигуровки щото бюджета нязапълнен. Ама не може да се усетите.

100% съгласен - крият се обороти, щото чуждите пари, т.е нашите данъци много лесно и нецелесъобразно се харчат. Че кой не иска да стане милионерче от държавната хранилка - с моите и твоите данъци.

Да подкрепя коментара си с пример - в едно училище хардуера за мрежовата инфраструктура струва около 4000 лева, а са им взели 13000. На въпроса ми защо са дали толкова, отговора беше "нали държавата плаща, не ние". Както разбирате, става дума за т.нар "проекти" ...

Сега ще бъде така унижен,а той горкият изживява своите 15 мин. слава. Той бил четвъртият в Държавата. Много ми напомян ББ когато все повтаряше на кое място е след Президента, ама каква суета,ама как си ги мерят. Тези хора са сташно комплексиране и без качества. Егото е най-важно за тях. Те нямат качества за домоуправител,или за портиер в ПГУ,ама амбиции,ама изхвъряния,ама хвалби. Сигурен съм ,че в леглото са с малки достойноства и повече се хвалят с фуражка на главата..

Дали?

Единственно полезно нещо,което признавам на Марешки е ,че при появането му на петролният пазар ,особенно във Варна ,се забеляза известно раздвижване в маржа на цените в бензиностонциите (поне около неговите) на другите "играчи" в този бизнес . До тогава, НАВСЯКЪДЕ цените се разминаваха със стотинка-две ,независимо на кой доставчик са . В момента ,дори на "Лукойлските" има разлика от 10-на ст. в зависимост ,къде се намират ...т.н. тази преди Кичево, продава с 10 ст. повече от същата в "Младост". Вярно, престанах да зареждам при него ,първо ,защото се убедих,че да посетя някоя негова станция ,едно ,че ще трябва да чакам на опашка, второ "спестените" левче-два от по-ниската цена ,ще отлетят през ауспуха в задръстванията до там и обратно и трето организацията при заплащането... Зареждам газ ...трябва да бягам до касата...чакам на опашка ...връщам се до колонката и зареждам бензин ...отново същата процедура...разтакаване голямо ! Но и друго ,много по-важно установих...че бутилката ми за газ започва заплашително да се "раздува" и поема ПОВЕЧЕ ГАЗ дори от заводският и обем ...Не знам ,как става този номер ,но реших повече да не "рискувам" ,особенно в тези жеги :))) Иначе за качеството ,нямам забележки...но нещо с количеството ...не ми излизат сметките :)))

Българи, помислете малко! Любимеца ви магарешки продава малко по-евтини горива и хапове поради контрабандни и нечестни далавери! Той играе с руски мошеници, роднини по линия на жена му! Всъщност той ни се подиграва, с нас и държавата, а ние му се радваме! Защо мислите, че е в парламента За да скрие от правосъдието! магарешки е един селски тарикат!

усещаш ли се, че от злоба правиш обратното - реклама на руските мошенници. тези, които си им светил с марешки.

Направил е бензиностанция огромна и онзи ден наливам на една от 10ките колонки и влизам да платя, а вътре само две каси. Не става да имаш 20-30 колонки и две каси Веско. Направи нещо, ако искаш да въртиш оборот или това е парлама, а й винетки не продават.

Ми се от някъде трябва да икономиса :) от заплати на още служители/каси, от постерминали за разплащане с карта. Последното е СУПЕР ТЪПО, между другото. Все едно сме в началото на миналия век...

Аре стига бре човек. Много добре знаеш какви са заплатите по бензиностанциите. Малко вероятно е да избива цената на горивото с това да има 5 вместо 2 каси. Нещо не е "уред" .

Как си го представяте, Марешки да фалира гиганти като Лукойл и ОМВ и да остане сам на пазара. Дайте да пребием баба Пенка, че продава доматите по-евтино от магазина.

Другите компании да го дух@т. В Търново по Магистрална всички вкупом са надули цените като нямат и стотинка разлика. В съседното градче обаче същите тези, дето не можели да си позволят нам-си-кво-си продават по-евтино. Тъпанари...

Не сме държава!!! Доказа се категорично, че има картел , а вместо да накажат картелите, те удрят този, който им е показал колко ни лъжат с надценките! Златев командва целия парад и отдавна трябваше да е в затвора!! Вместо това го показват като благодетел .., как инвестира в спорта и т.н. Няма да се оправим!! Лукойл трябваше да е отстранена от България .., вземете примера на Румъния с Лукойл ... В нормалните държави се пази малкия и среден бизнес.., а в случая глобяват малките компании, защото да не фалирали от дъмпинг големите вериги !! Лукойл да фалират??!! Това са от нагли по-нагли... тия от КЗК! Мислят, че ние доматите ги ядем с колците!!

КЗК пречи на конкуренцията и защитава монополите. Защо не глоби електрическите компании и топлофикация за безобразното им вдигане на цените всяка година, а глоби Марешки че намалява цените. КЗК - парадокс без обяснение и що не публикуват заплатите на тези народни хрантутници и всички придобивки като коли, телефони, командировъчни за да пречат на конкуренцията и да пречат да намаляват цените. КЗК работи против конкуренцията и намаляването на цените! Да ги съкратят всичките, аз не желая да им плащам заплатите.

175437/10 =17 543.7 лв. – цена за стол в парламента... Това са около 3 депутатски заплати. Разхода вече е избит ;–)