Курумбашев: ЕС дава много малко за спрените реактори в "Козлодуй"

Ако работеха, реакторите щяха да произвеждат електроенергия за стотици милиони всяка година, каза евродепутатът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Царчето и Кунева затвориха III и IV блок скоропостижно - даже по-бързо, отколкото искаха ЕС. Сега се оказа, че ни плащат за затварянето някакви стотинки. Защо сега се изказвате по темата, 15 години всичките продажници от БеСеПе-нца, ГЕРБ-ченца и т.н. продажна маса в парламента?

Нанасят само вреда на България защото не защитават нашите интереси а прибират незаслужени заплати Всеки досегашен евродепутат трябва да се отчете пред БГ граждани за ползите и вредите които е допринесъл

stankow

Няма как да си затворил чисто ново, високотехнологично предприятие и при това да си спечелил, каквато и да е "компенсацията". Много ни ощетиха !

Като сме дупедавци, така ще е.Ама и народонаселението си е виновно, едно време то скача по площадите и гласува да дебили.

Коментара е точно по тема и показва какъв нагъл лъжец е въпросният господин Курумбашев: По фонд "Козлодуй" Европа е осигурила общо от 868 млн. евро до края на 2013 г. Отпускат се пари за извеждане от експлоатация ("ядрен прозорец") и компенсиране на загубена генерираща мощност ("неядрен прозорец" – например мерки за енергоспестяване и въвеждане на зелени източници). Според Европейската сметна палата при АЕЦ "Козлодуй" недостигът по "ядрения прозорец" е 579 млн. евро, но Европейската комисия смята, че той възлиза 668 млн. евро. Прогнозите не са прецизни, защото допускат, абсолютна стриктност в работата в централата, т. е. до края на 2013 г. цялата помощ да бъде усвоена, България да получи още 185 млн. евро (2014 – 2020 г.) и всички национални фондове да се използват ефективно. Досега България е изхарчила около половината от разпределените 868 млн. евро.

айде и тоя дебел куковец натресъл се на бсп да го хрантути в брюксел почна да разбира от всичко, абе момче, от какво всъщност разбираш- да събираш пари от тъпите българи и да си клатиш оная работа по цял ден

Нали ти си там и вземаш много за нищо,това е важно за вас. ЕС е пълен с паразити като тоя. Но и там ще си отворят очите на хората скоро.Анатема.

По фонд "Козлодуй" Европа е осигурила общо от 868 млн. евро до края на 2013 г. Според Европейската сметна палата при АЕЦ "Козлодуй" недостигът по "ядрения прозорец" е 579 млн. евро, но Европейската комисия смята, че той възлиза 668 млн. евро. Прогнозите не са прецизни, защото допускат, абсолютна стриктност в работата в централата, т. е. до края на 2013 г. цялата помощ да бъде усвоена, България да получи още 185 млн. евро (2014 – 2020 г.) и всички национални фондове да се използват ефективно. Досега България е изхарчила около половината от разпределените 868 млн. евро. Та това е положението с тоя нагъл лъжец

Тоя нагъл лъжец пак ли се появи. За затварянето на блоковете сме получили от ЕС 900 (шестстотин милиона евро) чрез международния фонд Козлодуй. Ако работеха до края на проектния си период тези блокове щяха да изкарат под 200 милиона евро. Те и докато работеха имаха под 50% време за работа, та вероятно щяха да са изкарали и по-малко. Я по-добре да каже по колко прибира от фотоволтаичната си централка с преференциален договор за 25 г. и цена на киловатчас 70 ст

Ама сега ли се сети бе. Нали вие ги спряхте. Те толко нагли и демоните в Ада не са честно. По-нагли от комунистите са само жидовете. А кой е измслил комунизма.

А БЕ Курбашев къде беше бе гъ.....цо когато ни затваряха блоковете ?! Къде се беше скрил и мълчеше, а се ми коментираш БЕЗ ПОЛЗА ?!

Петре,като си толкова умен и досетлив,накарай ги да дават повече !

Ти хубаво приказваш, ама НЕМА кой да те чуе. Офцата спи, офцата не искат да я занимват с конспирации. Офцата верва в светлото европейско бъдеще!

ь малко,я питай куневица дали са дали малко?

др.Корумбашев , едно от изискванията на ЕС за безопасност на реакторите е да имат стоманобетонен кожух . правилото важи за целия ЕС и няма изключения - нарича се БЕЗОПАСНОСТ , особено в светлината на чернобилската авария . въпросните реактори са нямали и технологично не е ебило възможно да бъде изграден такъв . затова е взето решение да се затворят . от ЕС са ни превели сумата която ВАШИТЕ хора от БСП тогава на власт са поискали :))) . натъртвам ВАШИТЕ толкова са поискали за закриване и манипулации по обезопасяване . та в тоя ред на мисли да питам , вие като какъв говорите сега и за какво говорите ?