17-11-2017 20-11-2018

Коментари

няма как да си вземеш нещо и да го заплатиш с ваучер и да бъде освободено от ДДС!!!! къде ще отиде начисленото до момента ДДС?? ще го преравнят на износ ли с нулева ставка???? как ги мислят тия идиоти тия неща, нали утре ще ни изджаскат един инфрийджмънт та ще плащаме стотици хиляди евро глоби

даване на кеш под масата, но законно! Стойността им не влиза в дохода за осигуряване и се водят не кеш, а ... "социално подпомагане". При пенсионирането да не се чудите защо са ви осигурявали на по-малка сума/защото се изваждат от брутния доход/.

това е самата истина. Извадиха ми социалните плащания от УП, с което ми се намали ИК и съответно пенсията с около 20 лева.

От тома хората, работягите (независимо какво работят) не печелят нищо, получаваните от тях ваучери си остават на същата стойност, като преди, а цените по магазините хвръкнаха нагоре, и то яко! Само хляба подскочи с 25 до 40%, да не говорим другите хранителни стоки как подскочиха, "като ударени от ток", след поредното повишаване цените на енергията и горивата! Оставали без ДДС ваучерите?! Възможно, но от това могат да спечелят само работодателите и тези които ги печатат, а тези които си купуват храна с тях няма, защото не могат заради ценовия скок, да спечелят нищо!!!

Абе ти тъп ли си? Сега върху всяка покупка се начислява ДДС, Върху покупките с Ваучери, известни сред путлерастите като купони за Храна в САЩ, няма да има ДДС. От друга страна върху тях няма данък общ доход и осигуровки. Работодателя печели, ама това позволява и да вдине чрез такива ваучери заплатите, без да има допълнителни разходи. По-добре е от нищо.

Естествено че не влиза, ама инак нямаше да ти вдигнат заплатата с толкова колкото си получил чрез ваучерите. Така че си бил на печалба като цяло.

За това глоби няма, а ДДС не е задължителен , а по решение на самата държавата се определя колко да е. Ако трябва ще го приравнят на износ. Вероятно има такава практика в ЕС. Да не мислиш че нашите са го измислили?

Много се забави тази работа с нощният труд. 25 стотинки, за да си съсипваш здравето е направо подигравка.