17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много се забави тази работа с нощният труд. 25 стотинки, за да си съсипваш здравето е направо подигравка.

От тома хората, работягите (независимо какво работят) не печелят нищо, получаваните от тях ваучери си остават на същата стойност, като преди, а цените по магазините хвръкнаха нагоре, и то яко! Само хляба подскочи с 25 до 40%, да не говорим другите хранителни стоки как подскочиха, "като ударени от ток", след поредното повишаване цените на енергията и горивата! Оставали без ДДС ваучерите?! Възможно, но от това могат да спечелят само работодателите и тези които ги печатат, а тези които си купуват храна с тях няма, защото не могат заради ценовия скок, да спечелят нищо!!!

Абе ти тъп ли си? Сега върху всяка покупка се начислява ДДС, Върху покупките с Ваучери, известни сред путлерастите като купони за Храна в САЩ, няма да има ДДС. От друга страна върху тях няма данък общ доход и осигуровки. Работодателя печели, ама това позволява и да вдине чрез такива ваучери заплатите, без да има допълнителни разходи. По-добре е от нищо.

даване на кеш под масата, но законно! Стойността им не влиза в дохода за осигуряване и се водят не кеш, а ... "социално подпомагане". При пенсионирането да не се чудите защо са ви осигурявали на по-малка сума/защото се изваждат от брутния доход/.

това е самата истина. Извадиха ми социалните плащания от УП, с което ми се намали ИК и съответно пенсията с около 20 лева.

Естествено че не влиза, ама инак нямаше да ти вдигнат заплатата с толкова колкото си получил чрез ваучерите. Така че си бил на печалба като цяло.

няма как да си вземеш нещо и да го заплатиш с ваучер и да бъде освободено от ДДС!!!! къде ще отиде начисленото до момента ДДС?? ще го преравнят на износ ли с нулева ставка???? как ги мислят тия идиоти тия неща, нали утре ще ни изджаскат един инфрийджмънт та ще плащаме стотици хиляди евро глоби

За това глоби няма, а ДДС не е задължителен , а по решение на самата държавата се определя колко да е. Ако трябва ще го приравнят на износ. Вероятно има такава практика в ЕС. Да не мислиш че нашите са го измислили?