Кризата в Турция: Доларът вече струва над 5 турски лири

Храните рязко поскъпнаха, инфлацията през юли вече е 16%, съобщи статистиката

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хора, не ходете в Турция ! Там е фашистки режим !

Трети път от началото на годината ходя на почивка в Турция. Много " зле" живеят съседите, отидете и вижте. И не си носете щатски долари, няма да ви ги обменят. За нас може да е отслабнала турската лира, но хората си я зачитат и ако купувате в евро и трябва да ви върнат ресто - 1 евро ще е колкото 1 турска лира.

Всъщност еврото е ненормално скъпо от 2г. насам, а това показва износ на капитали от Европа.

Ти да не си от бандата на Митьо Очите та толкова често ходиш в Турция?

Всъщност в Турция криза няма макар че САЩ се опитват да ги клатят. От световен хегемон САЩ постепенно се превръщат в незначителен фактор.

Да бе, да бе, господин Някой или НИКОЙ

Всъщност криза в Турция няма. Там всичко е хляб и рози.

Рублата за последните 2 години се е засилила спрямо УСД . Това е факт който може да се провери и потвърди 63,26 е сега като е била 56 последните месеци .Януари 2016 е била 82 рубли . Тенденцията е много интересна и неочаквана .Ако тази тенденция продължи доларът ще е 50 рубли до няколко месеца а може и да стане 10 към 1(ако нещо се обърка с вйните на Тръмп) . Ако руските туристи си плащат в рубли в Турция ,турците няма защо да бързат да ги обръщат в нещо друго .

Аз затова съм застанал на дълги рубладжийски позиции.

По времето на СССР един щатски долар се разменяше за 70 копейки, а сега за 63 рубли. Выпьем за наш родной рубль, друзья мои!

annybody

Е, и десет лири за долар ще стане, важното е, че си имаме султан и "черните" турци победиха "белите". А това за Ататюрк и "Турция в Европа" - май никога не е било, абе като сме си азиатци, първо докажете, че сме homo sapiens, пък после се отнасяйте към нас според еволюцията на Дарвин.

Нормално е цената на гъзпапирада се вдига. Никой не го иска вече, купува се с колекционерска стойност.

Е то в това е естината, че твоята стока си стои с непроменена цена, а валутата ти девалвира!!! Сиреч, трудът ти се обезценява и обезняваш!!!! Тава го написах за тъпите комунисти, белким ме разберат!!!!

Никаква намеса на централната банка. Султана знае най-добре. Турската икономика е силна и не може да бъде повлияна отвън. Колкото е по-евтина лирата толкова по-добре за износа. Само така.

За износа е така, а какво ще кажеш за вноса. Сега направи една сметка

Само не разбрах защо руските туристи не плащат в рубли на турците, другарю мукавей :))))

И в рубли плащат, много хотели ги приемат, гаспадин Божо.

Пак глупости. Нищо не видях в "новината" обаче за това, че износът е на рекордно равнище?? Нищо не видях за това, че руските туристи това лято там са над 1 милион и са оставили милиард и половина евро?? И накрая - върнах се от Истанбул преди 2 седмици. Пазарите пращят по шевовете, има вдигнати цени, но НА ВНОСНИТЕ,А НЕ ТА ТУРСКИТЕ СТОКИ.

Руските туристи в Турция са един милион и са оставили на турците милиард и половина евро. Т.е. Русия ще спаси Турция от финансовата криза. Пиши глупости, никой не ти пречи. Да спориш с глупак като тебе е все едно да сърбаш супа с вилица.