Кризата ударила 63 средни и големи фирми, 70% от тях пускат работниците в платен отпуск

Най-голямо увеличение на новорегистрираните безработни има в областите Благоевград, Казанлък, Димитровград, Перник, Разлог, Дупница и Стара Загора

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Щастливци. Нас ни прехвърлиха на 4 часов работен ден и с наполовина орязани заплати, въпреки, че имаме още дни платен отпуск.

Ето го истинското лице на "великите, развити икономики", защото това се случва не само в България. Супер развитите икономики, които реално не могат да посрещнат една двумесечна криза и да осигурят обикновените хора! Ясно ли е сега, че "блястящите фасади" и големите благи са само за една група дебели и алчни зци и всички останали са стимулирани да работят и да купуват, само за да могат тези зци да се натъпчат още повече. Къде са сега "разивитите икономики и супер силите"? Защо не вземат милиардите от банките, например, за да осигурят на хората поне някаква стабилност за изхранване и лечение през следващите месеци? Парите в банките са взети именно с машинации от обикновеното население и сега трябва да се използват за подкрепата му, при това без тези пари да трябва да бъдат връщат. Защото може и да спрат тази пандемия, но толкова хора ще изгубят средства за нормално изхранване и посрещане на други медицински нужди, че броят на починалите след това, именно поради липсата на средства да се лекуват от други заболявания или да се изхранват нормално, вероятно ще е в пъти по-голям.

Чудесно. Нека вземат парите от банките, но на големите КОРПОРАЦИИ и офшорките. Става ли моите мижави 5 К дето съм ги събирал с кървава пот да не ги пипат, а? Или си някоя чиновническа калинка, дето и се превиждат масови конфискации? Пипнете ли ни отново спестяванията, ще ви обесим на собствените ви черва.

Пълна мъгла ти е в главата ако питаш мен.